Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες των Τεμπών

Εθελοντική αιμοδοσία για τους τραυματίες των Τεμπών


Στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα, μέχρι την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023, η Κινητή Μονάδα της ΠΔΕ

Για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, θα προσφερθούν, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν στην εθελοντική αιμοδοσία η οποία πραγματοποιείται από σήμερα, Τετάρτη 1η Μαρτίου 2023, από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου.

Η εθελοντική αιμοδοσία, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ιατρικής Εταιρίας Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, καθώς και με την στήριξη των δήμων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Ηλείας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, για την κάλυψη των αναγκών των οποίων θα προορίζονταν οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρώνονταν.

Οι αυξημένες ανάγκες σε αίμα στα Νοσοκομεία της Λάρισας, στα οποία έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, οδήγησε στην απόφαση προσφοράς όλων των μονάδων αίματος – που θα συγκεντρωθούν από τον Πύργο – για την φροντίδα των τραυματιών. Στην Κεντρική Πλατεία Πύργου, όπου και θα βρίσκεται η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της ΠΔΕ (έως και την Παρασκευή 3/3/2023, 9:00-13:00) βρέθηκαν σήμερα η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας Πηνελόπη Σουδενιώτη και η νοσηλεύτρια Ακριβή Ζάρα, οι οποίες συνομίλησαν με την Συντονίστρια Διευθύντρια της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Ν.Μ Πύργου – Γ.Ν Ηλείας Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου, μεταφέροντας και την επιθυμία του κ. Αντιπεριφερειάρχη για την προσφορά των μονάδων στα Νοσοκομεία της Λάρισας. Μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες, να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους, στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία. «Μπροστά σ’ αυτή την τραγωδία την οποία βιώνει η χώρα μας, καλούμε όλους τους πολίτες να προσφέρουν λίγο αίμα, προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε κίνδυνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους έχουν ήδη ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας και να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των θυμάτων για την απώλειά τους», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλος.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: