Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εθνικές Εκλογές 2023: Ιδού το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα – Όλος ο σχεδιασμός και τα εκλογικά κέντρα
Εθνικές Εκλογές 2023: Ιδού το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα - Όλος ο σχεδιασμός και τα εκλογικά κέντρα | Pelop News

Εθνικές Εκλογές 2023: Ιδού το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα – Όλος ο σχεδιασμός και τα εκλογικά κέντρα


Πανέτοιμος, σε όλα τα επίπεδα, είναι ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, στην Αχαΐα, για να ριχθεί στη μάχη των πρόωρων εθνικών εκλογών, λίγες μόνο μέρες πριν αυτές προκηρυχθούν, επίσημα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι νέες βάσεις που μπήκαν, τόσο στην κομματική οργάνωση σ’ επίπεδο νομού, όσο και στις κατά τόπους τοπικές οργανώσεις, βρίσκουν τις ηγεσίες τους, αλλά και τα στελέχη της ΝΔ, σε φάση άμεσης υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου πλάνου, μέχρι την ημέρα της κρίσιμης αναμέτρησης στις κάλπες.
Η «Πελοπόννησος» παρουσιάζει σήμερα – για πρώτη φορά – το πλήρες προεκλογικό σχέδιο, που έχει εκπονήσει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, το οποίο περιλαμβάνει ειλημμένες αποφάσεις και δράσεις, έτοιμες προς πλήρη εφαρμογή.

Αυτές είναι:

1) Απόλυτη αποδοχή του τελικού ψηφοδελτίου στην Αχαΐα, το οποίο θα οριστικοποιήσει η Κεντρική Διοίκηση και ο Πρόεδρος της ΝΔ του κόμματος, εντός των λίγων επόμενων ημερών. Αν και η ΔΕΕΠ ΝΔ ήθελε εξαρχής κι ακόμα αναμένει (!) την έκφραση άποψης για τη λίστα των υποψηφίων βουλευτών, διαπιστώνει «σιωπηρώς» ότι και αυτή φορά ακολουθείται η κομματική πεπατημένη που την θέλει, από το 1989,να μην ερωτάται για τους «γαλάζιους» Πολιτευτές.

2) Ειδική «πανηγυρική» εκδήλωση παρουσίασης των 12 υποψηφίων, από την ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, στην Πάτρα, στην οποία θα επιχειρηθεί να εμφανιστεί ως μια ισχυρή ομάδα, μέσα σε εσωκομματικό κλίμα συσπείρωσης.

3) Λειτουργία δύο Εκλογικών Κέντρων, σε Πάτρα και Αίγιο, αλλά και Γραφείων σε Καλάβρυτα και Αιγείρα, που σήμερα δεν υπάρχουν, παράλληλα με το ισόγειο Γραφείο της ΔΗΜΤΟ Δυτικής Αχαΐας, στο κέντρο της Κάτω Αχαΐας. Το Εκλογικό Κέντρο στην Πάτρα, θα λειτουργήσει επί της οδού Αγίου Ανδρέου, σε μεγάλο χώρο, που λέγεται ότι θα ξεχωρίσει σε πανελλαδικό επίπεδο!
Το Εκλογικό Κέντρο στο Αίγιο, θα στεγαστεί επί της κεντρικής οδού Μητροπόλεως, σε συνεργασία με την ΔΗΜΤΟ Αιγιάλειας.

4) Καθηµερινές επισκέψεις και περιοδείες στις έδρες των Δήμων Πατρέων, Αιγιάλειας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, αλλά και σε δεκάδες μεγάλες Κοινότητες σε όλο το νομό Αχαΐας. Το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί, θα κληθούν να το ακολουθήσουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, ξέχωρα από το ατομικό τους.

5) Δαπάνη, περί τις 30.000 ευρώ, συνολικά, για την ενοικίαση Εκλογικών Κέντρων και Γραφείων, προεκλογικό υλικό και μεταφορικά ανά το νομό.
Την κάλυψη του παραπάνω ποσού, κατά κύριο λόγο, θα επωμιστεί η ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ, αφού όμως ζητήσει την οικονομική συνδρομή βουλευτών, πολιτευτών και μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων που κατέχουν σήμερα κρατικές ή κυβερνητικές θέσεις.
Αυτοί εκτιμάται πως περιλαμβάνει 54 άτομα. Διοικητές, υποδιοικητές σε νοσοκομεία, οργανισμούς, υπηρεσίες του δημοσίου, γραφεία Τύπου και νομικά γραφεία δημοσίων φορέων. Από τον καθένα – προαιρετικά – εκτιμάται ότι θα ζητηθούν μίνιμουμ από 500 €, αφού όπως προκύπτει από τις αποδοχές τους σε θέσεις που έχουν τοποθετηθεί τα τελευταία 4 περίπου χρόνια ξεκινούν από τα 600 € και φτάνουν μέχρι και τις 3.150 €.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Σε ότι αφορά στο νέο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα, η σύνθεσή του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με χαρακτηριστικά τέτοια, που έχουν προκαλέσει πολλά σχόλια το ίδιο και κριτικές, ως προς τη φιλοσοφία της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών, αλλά κυρίως τον βαθμό της δυναμικής τους, ατομικά ο καθένας αλλά και συνολικά.

Υποψήφιοι θα είναι:

Οι εν ενεργεία βουλευτές:
Ανδρέας Κατσανιώτης (υφυπουργός εξωτερικών) από την Πάτρα με καταγωγή από το Λάππα.
Αγγελος Τσιγκρής (εγκληματολόγος) από το Αίγιο.
Ιάσονας Φωτήλας (δικηγόρος) από την Πάτρα.
Χριστίνα Αλεξοπούλου (πολιτικός μηχανικός) από Πάτρα.

Οριστικά, επίσης, εκτός μιας μεγάλης ανατροπής ή «καραμπόλας» της τελευταίας στιγμής, υποψήφιοι βουλευτές με την ΝΔ στην Αχαΐα, θα είναι:

Εφη Γιαννιά (απόστρατος αξιωματικός ΕΛΑΣ), που ήταν και στο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2019.
Κατερίνα Καραφωτιά (λογοθεραπεύτρια), από το Αίγιο, σύζυγος του δημοτικού συμβούλου – πρώην αντιδημάρχου Αιγιάλειας Βασίλη Θ. Χριστόπουλου και κόρη του τ. δημάρχου Αιγίου Αποστόλη Καραφωτιά.
Ιωάννης Κουκουβέλας (καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών), από την Πάτρα.
Νίκος Σπηλιόπουλος (ιατρός – καρδιολόγος), από το Αίγιο.
Νίκος Τσάμης (δημόσιος υπάλληλος – πρόεδρος Τοπικής ΝΔ Καλαβρύτων), από την Κλειτορία.
Γιώργος Τσίρης (δικηγόρος – πρώην αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου) από την Πάτρα.

Σε εκκρεμότητα, μέχρι το τέλος, βρίσκεται η κάλυψη δύο ακόμα θέσεων, που η ΝΔ επιθυμεί να είναι γυναίκες. Οι πιο πιθανές υποψήφιες βουλευτίνες – παρότι ακόμα δεν έχουν πει το «ναι» αλλά το σκέφτονται – είναι οι:

Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου (παιδοψυχίατρος), παλιό στέλεχος της ΜΑΚΙ Πάτρας, που έχει έδρα το Κολωνάκι.
Αθηνά Τραχήλη (κτηνίατρος – πρόεδρος κτηνιάτρων Ελλάδας) που ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2019.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ

Σημειώνεται πως η συμμετοχή προσώπων, που είχαν ακουστεί ή αυτόβουλα είχαν κινηθεί στο να είναι υποψήφιοι βουλευτές στην Αχαΐα, αλλά δεν φαίνεται να καρποφορεί κάτι τέτοιο, είναι:

Θεόφιλος Βασιλείου (πρώην βουλευτής) από Βούτσιμο που ήθελε
Ελένη Ταπεινού (πληροφορηκάριος) από Λάππα, που αρνήθηκε
Αντώνης Κουνάβης (επιχειρηματίας) από Πάτρα, που ήθελε
Παναγιώτης Παπαδημάτος (ακτινοιλόγος) από Πάτρα, που αρνήθηκε
Λίνα Λοτσάρη (ηθοποιός – τραγουδίστρια) από Πάτρα, που αρνήθηκε
Δημήτρης Μουτούσης (επιχειρηματίας) από Καμάρες, που ήθελε
Γιώτα Παυλοπούλου (δ.υπάλληλος) από Καλάβρυτα, που ήθελε
Ελισάβετ Πίκουλα (επιχειρηματίας) από Αίγιο, που αρνήθηκε
Εντζυ Σταματάκη (αντιπρόεδρος ΔΕΕΠ) από Κ.Αχαΐα, που αρνήθηκε
Μαρία Μπιρμπανάγου (δικηγόρος) από Αίγιο, που αρνήθηκε
Θανάσης Ραυτακόπουλος (δ.υπάλληλος) από Πετροχώρι, που αρνήθηκε
Γιώργος Τζαμάκος (απόστρατος ΠΝ) από Βελιτσές, που ήθελε
Ασπασία Ρηγοπούλου (ιατρός) από Πάτρα, που ανέλαβε διοκήτρια Καραμανδανείου
Ελενα Κονιδάρη (υγειονομικός), που αρνήθηκε
Δημήτρης Αντωνακόπουλος (επιχειρηματίας) από Καλάβρυτα, που ήθελε και πιθανολογείται να μεταπηδήσει στο κόμμα Εμφιετζόγλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ

Το τελικό, όπως φαίνεται, ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα, από πολλά στελέχη του κόμματος, σχολιάζεται ως:

-Αδύναμο σε σχέση με τις προσωπικότητες του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

-Ασύμμετρο, ως προς την δυναμική στο εκλογικό σώμα, μεταξύ νέων υποψηφίων και βουλευτών, οι οποίοι αναμφισβήτητα ισχυροποιούνται έναντι των καινούργιων ακόμα και παλαιών πολιτευτών. Παράλληλα, δεν λείπει και η συσφορία της ΝΔ, σε κεντρικό επίπεδο, ότι οι βουλευτές δεν επέδειξαν συνεργασιμότητα, προτείνοντας υποψηφίους.

-Αμφιβόλου δυνατότητας να τραβήξει κραδασμούς της φυσιολογικής κυβερνητικής φθοράς ή και αυτής των κυβερνητικών βουλευτών.

-Εξωθεσμικής προέλευσης, αφού δεν λείπουν κι εκείνοι που θεωρούν ότι το ψηφοδέλτιο, αντί να στηθεί εσωκομματικά και στοχευμένα, αντιθέτως για την επιλογή των προσώπων αποφάσισαν «κύκλοι» στο παρασκήνιο.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: