Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εθνική περηφάνια: 4 μετάλλια για τους Έλληνες μαθητές από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας
Εθνική περηφάνια: 4 μετάλλια για τους Έλληνες μαθητές από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας - Fanpage

Εθνική περηφάνια: 4 μετάλλια για τους Έλληνες μαθητές από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας


­Ολυμπιάδα Χημείας: Περήφανοι για ακόμα μια φορά για τους μαθητές μας, που γύρισαν με τέσσερα χρυσά μετάλλια από την Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας που πήραν μέρος και κατάφεραν να αποσπάσουν διάκριση στο διαγωνισμό που διεξήχθη στην Κίνα,

Ολυμπιάδα Χημείας: Οι διακρίσεις των Ελλήνων μαθητών

Tέσσερα χάλκινα μετάλλια κατάφεραν να αποσπάσουν οι Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην 54η Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας που διεξήχθη στην Κίνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το grtimes.gr, οι τέσσερις επιτυχόντες μαθητές, που διέπρεψαν στην Ολυμπιάδα Χημείας στη Κίνα, είναι ο Δημήτρης Κασιμάτης (μαθητής της Γ’ Λυκείου του Πρότυπου ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης της Αθήνας), ο Κακαές Βάιος-Κωνσταντίνος (μαθητής της Γ’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη της Λάρισας), ο Φειδάκης Αθανάσιος (μαθητής της Γ’ Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Αιγίου) και ο Ορέστης – Λούκας Ανεμούλης (μαθητής της Β’ Λυκείου του Anatolia High School της Θεσσαλονίκης).

Ολυμπιάδα Χημείας: Η ιστορία του νεαρού Ορέστη

Ο μαθητής της Β’ Λυκείου του Anatolia High School της Θεσσαλονίκης, Ορέστης-Λουκάς Ανεμούλης αναφέρει στο grtimes.gr σχετικά με τη συμμετοχή του στην Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας: «Η αγάπη μου για την χημεία ξεκίνησε στην Δευτέρα λυκείου, ουσιαστικά από τη σχολική ύλη για την οργανική χημεία. Άμεσα κατάλαβα ότι έχω κλίση στο αντικείμενο. Τότε αποφάσισα να συμμετάσχω στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας και βγήκα πρώτος. Εν συνεχεία, 12 μαθητές επί τρείς εβδομάδες παρακολουθήσαμε μαθήματα εντατικής προετοιμασίας στο Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) από ομάδα καθηγητών του Πανεπιστημίου και προκριθήκαμε τέσσερις, αποτελώντας την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα και εκπροσωπώντας την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα. Ήταν μία δύσκολη φάση η προετοιμασία, μιλάμε για 12 ώρες κάθε μέρα μάθημα με πανεπιστημιακή ύλη και ατομική μελέτη».

Ολυμπιάδα Χημείας: Οι απαιτητικές εξετάσεις

Επιπλέον ο μαθητής επισήμανε ότι για την συμμετοχή του στην Διεθνή Ολυμπιάδα χρειάστηκε να καλύψει την ύλη της τρίτης λυκείου μέσα σε δύο μήνες.

«Ήταν δύσκολο να καλύψεις την ύλη της τρίτης λυκείου μέσα σε λίγους μήνες. Σε συνδυασμό με τα 12ωρα μαθήματα στο ΕΚΠΑ και το διάβασμα μέχρι το βράδυ, ήταν κάτι απαιτητικό» είπε, ενώ ερωτηθείς για το αν θα έχει κάποιου είδους «μπόνους» ως υποψήφιος πανελλαδικών εξετάσεων την επόμενη χρονιά, πρόσθεσε «χρειάζεται να γράψω την ελάχιστη βάση εισαγωγής ουσιαστικά για να εισαχθώ στην σχολή επιλογής μου», τόνισε ο 16χρονος στο ίδιο μέσο.

Όσον αφορά τους στόχους και τα όνειρα του ο Ορέστης τόνισε ότι «στόχος μου είναι η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ» και συμπλήρωσε κλείνοντας ότι «ήταν μια απερίγραπτη εμπειρία, είχα την τιμή να συναναστραφώ με άτομα καταρτισμένα στη χημεία. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές που αφιέρωσαν πολλές ώρες στην προετοιμασία και τους μέντορες της Ένωσης Ελλήνων Χημικών για την στήριξη». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτοι 12 μαθητές προκρίθηκαν ανάμεσα σε 2.163, ενώ στην φετινή Διεθνή Ολυμπιάδα συμμετείχαν 350 μαθητές από 83 χώρες.

fanpage

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: