ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ετοίμαζε χτύπημα σε εκκλησίες

Ετοίμαζε χτύπημα σε εκκλησίες

Ο Ιμπραχίμ ήταν υπό παρακολούθηση επί ένα μήνα

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο Σομαλό με την υποψία ότι είναι μέλος του Ισλαμικού Κράτους και ότι απείλησε να ανατινάξει εκκλησίες στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένης της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών, ο νεαρός Όμαρ Μοσίν Ιμπραχίμ συνελήφθη στο Μπάρι την περασμένη Πέμπτη και σήμερα του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για υποκίνηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ιμπραχίμ ήταν υπό παρακολούθηση επί ένα μήνα και συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να φύγει από το Μπάρι όπου εργαζόταν για μια εταιρεία καθαρισμού. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο 20χρονος, την οποία κατέγραψαν οι αρχές, φέρεται να λέει στον συνομιλητή του: «Ας βάλουμε βόμβες σε όλες τις εκκλησίες στην Ιταλία. Πού είναι η μεγαλύτερη εκκλησία; Στη Ρώμη».

Σε μια άλλη συνομιλία του, υμνεί εκείνους που σκοτώθηκαν στην οδό του Αλλάχ και χαιρετίζει την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όπου ένοπλος σκότωσε πέντε ανθρώπους.

Ο Ιμπραχίμ χρησιμοποιούσε επίσης το ψευδώνυμο Ανάς Χαλίλ ενώ στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης αναφερόταν ως Γιουσούφ. Έφτασε στην Ιταλία το 2016 και πιστεύεται ότι προηγουμένως υπήρξε μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.

Σημειώνεται πως η ιταλική αστυνομία έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από εκκλησίες ενόψει των Χριστουγέννων. Ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μέτρα και στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη πιστών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: