Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ετοιμάζεται το Επιτάλιο για μικρά αεροσκάφη

Ετοιμάζεται το Επιτάλιο για μικρά αεροσκάφη

Μία νέα πύλη εισόδου, αυτή την φορά από αέρος, αναμένεται να αποκτήσει πολύ σύντομα η Ηλεία, με την λειτουργία του αεροδρομίου Επιταλίου. Σε ένα μήνα περίπου αναμένεται να δοθεί η σχετική άδεια για την έλευση και διαμονή ελαφρών αεροσκαφών.

Σε πρώτη φάση το αεροδρόμιο Επιταλίου θα μπορεί να εξυπηρετεί μέλη από αερολέσχες της Ελλάδας, αλλά και γειτονικών χωρών, όπως της Ιταλίας, ενώ θα μπορεί να είναι και κέντρο εκπαίδευσης για νέους πιλότους, οι οποίοι θέλουν να διδαχτούν τα μυστικά της οδήγησης ενός ελαφρού αεροσκάφους. Χθες έγινε αυτοψία από Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου.

Το Κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον Αερολιμενικό Αθανάσιο Λαλιώτη και τον Μηχανολόγο Μηχανικό Θεόδωρο Φκιώλα, επισκέφθηκε το χώρο του Αεροδρομίου, κατόπιν την υποβολής του σχετικού φακέλου από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, για τον έλεγχο καταλληλότητας του χώρου και την ίδρυση Πεδίου προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών.

Το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν τεχνικές εργασίες και παρεμβάσεις στον χώρο, καθώς και η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού και μέσων, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα της Έκθεσης Καταλληλότητας, που είχε εκδώσει η Υ.Π.Α.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: