Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Έτοιμο έως το τέλος του 2020 το ρωσικό εμβόλιο σύμφωνα με τη Μόσχα – News.gr
Έτοιμο έως το τέλος του 2020 το ρωσικό εμβόλιο σύμφωνα με τη Μόσχα – News.gr

Έτοιμο έως το τέλος του 2020 το ρωσικό εμβόλιο σύμφωνα με τη Μόσχα – News.grΘα ξεκινήσει η παραγωγή του έως τότε ανακοίνωσε η πρόεδρος της Άνω Βουλής

Η πρόεδρος της Άνω Βουλής της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ματιβιένκο, δήλωσε σήμερα ότι η παραγωγή του εμβολίου του κοροναϊού μπορεί να αρχίσει στην Ρωσία έως το τέλος του έτους.

«Έως το τέλος του έτους οι Ρώσοι θα μπορούν να έχουν το εμβόλιο. Είμαστε σίγουρα η πρώτη χώρα, η οποία ανακοίνωσε για τα εμβόλια που πέρασαν τις κλινικές δοκιμές, αυτό είναι πολύ σημαντικό» δήλωσε η Ματβιένκο. Η ίδια επισήμανε, ότι το εμβόλιο μπορεί να είναι έτοιμο εντός του χρονικού αυτού διαστήματος, εάν, όπως είπε, οι εργασίες που σχετίζονται με την ανάπτυξή του συνεχισθούν με τους ίδιους ρυθμούς.

Παράλληλα υπογράμμισε, ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στην διεθνή συνεργασία. «Εάν αρχίσουμε την παραγωγή του, φυσικά και θα το μοιραστούμε με όλες τις χώρες, που θα δείξουν ενδιαφέρον» δήλωσε η Ματβιένκο. Χθες ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν δήλωσε, ότι τέσσερα εμβόλια κοροναϊού που έχουν αναπτυχθεί, έχουν ήδη αποδειχθεί, ότι είναι ασφαλή, ενώ οι κλινικές δοκιμές δύο εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί από το Εθνικό Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκεμαλέι βρίσκονται στην τελική τους φάση.

Ο υποδιευθυντής του Εθνικού Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν. Γκεμαλέι, Ντενίς Λογκουνόφ, σε συνέντευξή του στον ρωσικό ιστότοπο Meduza, δήλωσε ότι η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου δεν θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του 2020, ωστόσο το φθινόπωρο θα είναι δυνατόν να αρχίσει ο εμβολιασμός των ομάδων κινδύνου, με εξαίρεση τους ηλικιωμένους και τα παιδιά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: