Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Εξαιρούνται τα αγροτεμάχια από διεκδικήσεις Δημοσίου σε δασικούς
«Τρέχουν» οι προθεσμίες για την ενίσχυση μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων

Εξαιρούνται τα αγροτεμάχια από διεκδικήσεις Δημοσίου σε δασικούς

Επειδή η διαδικασία των κτηματογραφήσεων σε πολλές περιοχές προηγείται των δασικών χαρτών και της ολοκλήρωσης της αναμόρφωσής τους και όπου αυτές βρίσκονται στο στάδιο των αναρτήσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόοδος των εργασιών, με υπουργική απόφαση διευκολύνεται ο τρόπος υποβολής ενστάσεων στις κτημτογραφήσεις.

Συγκεκριμένα για την αποφυγή της άσκοπης  κατάθεσης ενστάσεων είτε από μέρους των πολιτών είτε της διοίκησης, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Δασών, στις  περιπτώσεις  που  διαπιστώνεται  ότι  συμπεριλαμβάνονται  στις  δηλώσεις  τους  διανομές (κλήροι)  και  αναδασμοί  της  Αγροτικής  Νομοθεσίας,  θα  επανέρχονται,  άμεσα  και  πριν  την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης των οικείων δασικών χαρτών, με συμπληρωματική δήλωση,στην οποία θα αναφέρουν ότι δεν ισχύει η δήλωση, που έχουν ήδη υποβάλλει, και ότι αυτές δεν  θα  προβούν  σε  καμία  ενέργεια  διεκδίκησης  εμπραγμάτων  δικαιωμάτων  στις  εν  λόγω περιπτώσεις, ως υπαγόμενες στο άρθρο 10 του ν. 3208/2010 όπως ισχύει.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η διαδικασία που είχε ακολουθηθεί με βάση τους παλιούς δασικούς χάρτες είχε ως αποτέλεσμα να υποβληθούν δηλώσεις διεκδίκησης για 60.000 περίπου γεωτεμάχια (τμήματα αυτών ή ολόκληρα) εντός της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. Όλα αυτά τα γεωτεμάχια  προέρχονταν από διανομές ή αναδασμούς, από διοικητικές δηλαδή πράξεις. Με τη ρύθμιση αυτή του υφυπουργού Νίκου Ταγαρά και του γενικού γραμματέα Κωνσταντίνου Αραβώση λύνεται ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που προκάλεσε  δικαιολογημένα αναστάτωση στους κατοίκους του Κιλκίς. Τη Δευτέρα το πρωί δε θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς παρουσία του υφυπουργού Γ. Γεωργαντά και των δυο δημάρχων,  όπου θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις. 

Η σχετική υπουργική απόφαση είναι διαθέσιμη εδώ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: