Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εύα Καϊλή: «Πολιτικό το μήνυμα της προφυλάκισής της», λέει ο Δημητρακόπουλος – Τριπλός ο λόγος, σύμφωνα με το βελγικό δικαστήριο
Εύα Καϊλή: «Υπάρχουν αδιαμφισβήτητα στοιχεία για το Κατάρ ότι όλα έγιναν σε εφαρμογή της επίσημης πολιτικής της ΕΕ», λέει ο δικηγόρος της

Εύα Καϊλή: «Πολιτικό το μήνυμα της προφυλάκισής της», λέει ο Δημητρακόπουλος – Τριπλός ο λόγος, σύμφωνα με το βελγικό δικαστήριο«Έγινε πρόταση από εμάς να διαταχθεί κατ’ οίκον περιορισμός, και δεν θα είχε καμία ηλεκτρονική συσκευή στην κατοχή της», είπε ο Έλληνας δικηγόρος

Την δική του οπτική γωνία έδωσε ο Έλληνας συνήγορος της Εύας Καϊλή για την παράταση της προφυλάκισή της στο Βέλγιο. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε για αρνητικό κλίμα που αντιμετώπισαν οι δικηγόροι της Ελληνίας ευρωβουλεύτριας στο δικαστήριο των Βρυξελλών και θεωρεί ότι ήταν πολιτική απόφαση αυτή που πάρθηκε και στην ουσία ότι επρόκειται για ένα μήνυμα. Ωστόσο, από το βελγικό δικαστήριο 3 είναι οι λόγοι που παρατάθηκε έναν μήνα ακόμα η προφύλακιση της τέως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Δεν υπήρχαν νομικά επιχειρήματα από τον κ. εισαγγελέα.Έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχει διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συμφωνώ, αλλά εδώ πρέπει να τεκμηριώσεις και τις κατηγορίες και δεν υπήρχε καμία τεκμηρίωση. Όταν ο ίδιος ανακριτής αμφιβάλλει για το δύο πράξεις ότι ενέχεται η κα Καϊλή, γι’ αυτό πιστεύω ότι περισσότερο πολιτικό ήταν το μήνυμα σα να λένε “κοιτάξτε εμείς εδώ είμαστε αμείλικτοι”», ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο Δημητρακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Αντίθετα σύμφωνα με την ανακοίνωση του βελγικού δικαστηρίου υπάρχουν 3 λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προφυλακιστέα., όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η Εύα Καϊλή παραμένει στην φυλακή επειδή:

  1. είναι ύποπτη φυγής
  2. μπορεί αν έβγαινε να καταστρέψει στοιχεία και
  3. να ερχόταν σε επαφή με άλλους υπόπτους.

«Ο Βέλγος εισαγγελέας δέχεται πιέσεις από τον Τύπο»

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο αρμόδιος εισαγγελέας φέρεται να έχει λάβει ήδη την απόφασή του, ενώ όπως υποστήριξε ο Βέλγος εισαγγελέας δέχεται πιέσεις από τον Τύπο και το πολιτικό περιβάλλον της ΕΕ.

«Για ένα μήνα ακόμη θα παραμείνει η προσωρινή της κράτηση. Βέβαια οι τοποθετήσεις του εισαγγελέα, προδίκαζαν το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος και πρόσθεσε «έγινε πρόταση από εμάς να διατάξει το δικαστήριο τον κατοίκον περιορισμό, όπου σε αυτή την περίπτωση η κα Καϊλή δεν θα είχε καμία ηλεκτρονική συσκευή, ένα σταθερό τηλέφωνο, το οποίο να παρακολουθείται από την αστυνομία», είπε ο Δημητρακόπουλος στο Mega.

Στην θέση αυτή της κα Καϊλή ο εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος να έρθουν κατάσκοποι από το Κατάρ και να απαγάγουν την κα. Καϊλή.

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή αρχικά ερωτήθηκε τι έκανε την εισαγγελέα να κρίνει με τόση αυστηρότητα και απάντησε: «Να σας δώσω μία εικόνα πώς ήταν το μονομελές δικαστήριο. Υπήρχε μία πολύ νέα πρωτοδίκης που ήταν η πρόεδρος και δίπλα της ήταν ο ανακριτής της υπόθεσης που ήταν κατά 25 έτη μεγαλύτερος της, της έκανε ενημέρωσε και είπε ο ανακριτής ”κα Πρόεδρε όσο αφορά την διαφθορά σε βάρος της κα Καϊλή δεν έχω ακόμα στοιχεία και όσο αφορά το ξέπλυμα είναι τα χρήματα που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία και αποτελούν ένα στοιχείο και όσον αφορά την εγκληματική οργάνωση δεν φαίνεται από πουθενά».

Σχετικά με τον φόβο αλλοίωσης στοιχείων από την πλευρά της πρώην αντιπροέδρου της ευρωβουλής ο δικηγόρος της απάντησε: «Τέτοιος φόβος δεν υπάρχει και μην ξεχνάτε ότι ο ανακριτής είπε δεν έχει στοιχεία για την διαφθορά, το ξέπλυμα χρήματος και την εγκληματική οργάνωση».

Ο κος Δημητρακόπουλος τόνισε ο τι η πρόεδρος του μονομελούς δικαστηρίου δεν είχε στην διάταξή της ούτε ένα πραγματικό γεγονός που να αποδεικνύει ότι είναι ύποπτη φυγής, δεν έχει ένα πραγματικό περιστατικό που να εξηγεί ότι η κα Καϊλή μπορεί να δυσκολέψει την ανάκριση, είναι ένα κείμενο χωρίς πραγματικά στοιχεία, ανέφερε ο δικηγόρος και υπογράμμισε ότι στην αγόρευσή του ζήτησε να αξιολογηθεί η πελάτης του με νομικά κριτήρια κι όχι με πολιτικά κριτήρια.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: