Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ευαγγελία Σ. Σκαρτσή: Έφυγε από τη ζωή μια φωτεινή Πατρινή | Ειδήσεις
Ευαγγελία Σ. Σκαρτσή: Έφυγε από τη ζωή μια φωτεινή Πατρινή

Ευαγγελία Σ. Σκαρτσή: Έφυγε από τη ζωή μια φωτεινή Πατρινή | Ειδήσεις


Μία αγαπητή φιλόλογο αλλά και μία γυναίκα με σπουδαία κοινωνική δράση αποχαιρετά σήμερα η τοπική κοινωνία. Η Ευαγγελία Νικολουδάκη – Σκαρτσή απεβίωσε χθες σε ηλικία 86 ετών.

Υπηρέτησε την έδρα της εκπαιδευτικού ως λειτούργημα με ήθος, συνέπεια και με περίσσευμα αγάπης για τους μαθητές της.

Ηταν μία ευγενική παρουσία που υπηρέτησε τον άνθρωπο όχι μόνον από τη θέση της εκπαιδευτικού αλλά και από την έντονη δραστηριοποίησή της σε συλλογικούς φορείς. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πατρών «Δανιηλίς». Πρωτοστατούσε σε εθελοντικές δράσεις και διοργανώσεις που στόχευσαν στη βελτίωση της κοινωνίας.

Υπήρξε άξια σύζυγος και μητέρα. Ηταν σύζυγος του ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, Σωκράτη Σκαρτσή με τον οποίο δημιούργησε μία όμορφη οικογένεια πλαισιωμένη από τα παιδιά της Πολυξένη Σκαρτσή, Λάμπρο Σκαρτσή και Ειρήνη Γκίκα, Στεφανία Σκαρτσή και Ιωάννη Χατζηπανταζή, ενώ ευτύχησε να κρατήσει στην αγκαλιά της και τέσσερα εγγόνια.

Ευαγγελία Σ. Σκαρτσή: Έφυγε από τη ζωή μια φωτεινή Πατρινή

Η Ευαγγελία Σκαρτσή στο βήμα εκδήλωσης που είχαν διοργανώσει γυναικεία σωματεία της Πάτρας. Διακρίνονται οι αείμνηστες Πηνελόπη Κρέτση και Δήμητρα Γκότση – Παναγιωτακοπούλου και η Αγγελική Γιαβάση που συνεχίζει τη δράση της

ΘΑΥΜΑΣΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

«Παρέμεινε ενεργό μέλος στον Ομιλό μας μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Ηταν πολύ δραστήρια και εργάστηκε συστηματικά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το περιβάλλον, για την εκπαίδευση και την παιδεία της γυναίκας σε εποχές δύσκολες που δεν μιλούσε κανείς άλλος για τα θέματα αυτά. Είχε αναπτύξει ενεργό δράση και στις διεθνείς σχέσεις και σε κάθε ευκαιρία πρόβαλλε την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό» μας περιγράφει η νυν πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου, Ελένη Γκέκα προσθέτοντας: «Η Ευαγγελία ήταν ένας θαυμάσιος άνθρωπος που δεν δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα. Αντίθετα πάντα με υπομονή και σύνεση απέφευγε τις εντάσεις και τις διενέξεις. Ο Ομιλός μας εκφράζει τη θλίψη του για την απώλειά της και απευθύνει συλλυπητήρια στην οικογένειά της. Στη μνήμη της θα κατατεθεί ένα ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό».

Η ΚΗΔΕΙΑ

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα και ώρα 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων, στο Α’ νεκροταφείο Πατρών.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: