Ευχές των Αιρετών του Νομού ΗΛΕΙΑΣ για την Πρωτοχρονιά 2023
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ευχές των Αιρετών του Νομού ΗΛΕΙΑΣ για την Πρωτοχρονιά 2023

Ευχές των Αιρετών του Νομού ΗΛΕΙΑΣ για την Πρωτοχρονιά 2023

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Στο μήνυμά του ενόψει του νέου έτους, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφέρει:
«Αφήνουμε πίσω έναν χρόνο με πολλές δυσκολίες, στον οποίο η υγειονομική επιφυλακή συνεχίστηκε ενώ και νέα βαριά σύννεφα για την ειρήνη και την ευημερία των λαών και των πολιτών εμφανίστηκαν στον ορίζοντα.
Ήταν όμως και ένας χρόνος που γέννησε ελπίδες. Που έδειξε πως η προσπάθεια, όταν είναι οργανωμένη και στοχευμένη, φέρνει αποτέλεσμα.

Ο τόπος μας, η Δυτική Ελλάδα, σε πείσμα των δύσκολων καιρών, δεν είναι πια ο «φτωχός συγγενής» του παρελθόντος. Η ανεργία μειώθηκε στα προ οικονομικής κρίσης επίπεδα. Οι επενδύσεις πολλαπλασιάζονται.

Προβλήματα του χθες, λύνονται ένα – ένα. Νέα έργα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης και νέες προοπτικές ανοίγονται μπροστά μας. Και όσο περισσότερο αναδεικνύονται οι πραγματικές δυνάμεις του τόπου μας, τόσο πιο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για το μέλλον του.

Υποδεχόμαστε λοιπόν τη νέα χρονιά με επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και με την αποφασιστικότητα να συνεχιστεί η προσπάθεια της διαρκούς ανόδου. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι ο τόπος μας είναι οι άνθρωποί του. Δηλαδή, όλοι μας! Με ενότητα και στηριζόμενοι στις δικές μας δυνάμεις πρωτίστως, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Από καρδιάς ευχές για υγεία και δύναμη, χαρά και αγάπη, σε όλες και όλους.
Το 2023 ας είναι η χρονιά που ο καθένας επιθυμεί.
Στο χέρι μας, είναι!»

Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: 2023: Μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις για την ανάπτυξη της Ηλείας μας- Ευχές και προτεραιότητες για το νέο έτος

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Αγαπημένοι μου συμπολίτες,

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος φως και δύναμη, αισιοδοξία και αγάπη. Στόχους, προκλήσεις, αλληλεγγύη και συλλογική προσπάθεια για προσωπική και οικογενειακή ευημερία. Αλλά και ευκαιρίες αναγέννησης και ανάπτυξης για την χώρα και τον Νομό μας.

Στο κατώφλι της νέας χρονιάς, οι προϋποθέσεις που έχουν διαμορφωθεί από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι σήμερα για θετική ανάπτυξη, μας κάνουν να αισιοδοξούμε και να θέτουμε νέους, φιλόδοξους στόχους. Η μείωση του χρέους κατά 47,2% του ΑΕΠ σε σύγκριση με το 2020 και η επιστροφή σε πρωτογενές πλεόνασμα που σηματοδοτεί ο Προϋπολογισμός του 2023-ο πρώτος έπειτα από 12 χρόνια που θα υλοποιηθεί εκτός μνημονιακής εποπτείας- η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς και η αύξηση σε μισθούς εντός του 2023, που θα είναι η τρίτη μέσα στα χρόνια που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία, και συντάξεων μετά από 12 ολόκληρα χρόνια που οι συνταξιούχοι έβλεπαν μόνο μειώσεις και περικοπές, είναι οι βάσεις εκκίνησης του νέου έτους.

Προτεραιότητα ήταν και είναι η στήριξη της κοινωνίας με μέτρα όπως το Market Pass που θα ενισχύσει επί της ουσίας το 85% των πολιτών και θα βοηθήσει να περιοριστούν οι επιπτώσεις του πληθωρισμού στις τιμές κυρίως σε ό,τι αφορά τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης. Στη διαμόρφωση αυτού του τοπίου, κομβικό ρόλο έπαιξαν οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν ή άρχισαν να υλοποιούνται σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

Οι ελπίδες για θετική ανάπτυξη το 2023 συγκεντρώνονται στον τομέα των επενδύσεων καθώς αναμένεται να μπουν σε φάση υλοποίησης επενδύσεις 38 δισ. ευρώ, θετικές προσδοκίες συγκεντρώνονται άλλη μία χρονιά στον τουρισμό, το πιο εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν, ο οποίος αναμένεται ότι θα έχει το 2023 έναν τζίρο κοντά στα φετινά επίπεδα των 20 δισ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η χώρα μας έχει ισχυροποιήσει την διεθνή της θέση, έχει ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση των κρίσεων, έχει επιτύχει σταθερότητα σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον αστάθειας. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα και συμπληρώνει ένα πλέγμα συμμαχιών ωφέλιμων για τη χώρα και όλα αυτά υπό δύσκολες συνθήκες, με έναν θερμό πόλεμο εντός της ευρωπαϊκής ηπείρου και μια παγκόσμια ενεργειακή αναταραχή σε έξαρση. Σε διεθνές επίπεδο, δίδεται ψήφος εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα ως ακλόνητου παράγοντα σταθερότητας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ιδιαίτερη σημασία της επέκτασης στα 12 ναυτικά μίλια των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο καθώς και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια και δυτικά της Κρήτης που εξετάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα.

Στον τομέα της ενέργειας, μέσα από την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, έχουμε αφιερώσει σημαντικό μέρος των συνεδριάσεών μας στον Ευρωπαϊκό και τον Εθνικό Κλιματικό Νόμο, την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, το νέο ευρωπαϊκό νομοθετικό Πακέτο «Fit for 55», την στρατηγική μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία, την καινοτομία, το χωροταξικό σχεδιασμό για τις ΑΠΕ, αλλά και τις «έξυπνες» πόλεις. Σχεδιάζουμε να αφιερώσουμε το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών της Επιτροπής σε δύο πολύ σημαντικούς τομείς, όπου αναζητείται σοβαρή πρόοδος και εξεύρεση οριστικών λύσεων και εφαρμογών της. Η πρώτη δέσμη ζητημάτων θα διερευνήσει ζητήματα που αφορούν σε βιώσιμα μοντέλα παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, με εστίαση στις ΑΠΕ, το ζήτημα της ενεργειακής φτώχειας, την πράσινη ενέργεια και τον κορεσμό του δικτύου της Πελοποννήσου, ενώ ο δεύτερος τομέας έχει να κάνει με την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση αποβλήτων.

Η Δυτική Ελλάδα είναι σε τροχιά προόδου και πρωταγωνιστής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για ανάπτυξη, όπως επιβεβαιώθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πάτρα, όπου παρουσιάστηκαν τα σημαντικά έργα υποδομής για την Περιφέρεια. Στον Νομό Ηλείας υλοποιούνται σειρά σημαντικών έργων, όπως η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος», το σχέδιο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην Τριανταφυλλιά, ο εκσυγχρονισμός και η υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων και το ειδικό χωροταξικό σχέδιο. Δρομολογείται το σημαντικό έργο της θωράκισης και της αξιοποίησης της Λίμνης Καραμανλή και του φράγματος Πηνειού, το οποίο θα επιφέρει στην ευρύτερη περιοχή πολλαπλά περιβαλλοντικά, οικονομικά και τουριστικά οφέλη σε όλο τον ορεινό όγκο της Ηλείας.

Ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί, ακόμη, στον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του σιδηροδρόμου, στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Αρχαίας Ολυμπίας μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, στο οποίο έχω καταθέσει, μεταξύ άλλων, την πρότασή μου για την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Ακαδημαϊκών Σπουδών με έδρα την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και τη δημιουργία κτιριακών υποδομών για το Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών, ενώ κεντρικός στόχος ανάπτυξης για τον Νομό είναι η ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και η δημιουργία συλλογικών σχημάτων.

Οι στόχοι για την νέα χρονιά αφορούν στην αξιοποίηση των σπουδαίων ιστορικών μνημείων – συμβόλων στο Νομό μας, του Επικούριου Απόλλωνα και της Αρχαίας Ήλιδας, του Κοτυχίου και της Φολόης, στην αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην περιοχή Ποτόκι του Δήμου Πύργου, αλλά και στον μερικό επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς. Είναι δύο στόχοι προτεραιότητας, για τους οποίους έχουν ήδη δρομολογηθεί οι σχετικές ενέργειες, αλλά απαιτείται, ακόμη, επισταμένη δουλειά, ώστε να υλοποιηθούν.

Επιπλέον, χρήζει επίλυσης το ζήτημα της απορρύπανσης του Κυλλήνιου Κόλπου, ενώ σε εκκρεμότητα είναι η εκπόνηση και η υλοποίηση ενός ολιστικού προγράμματος διαχείρισης των ποταμών (Νέδας – Αλφειού – Πηνειού). Προτεραιότητα είναι, τέλος, η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Καϊάφα που αποτελούν σημαντικό πόλο ανάπτυξης για το σύνολο της περιοχής Ζαχάρως, αλλά και των υπόλοιπων ιαματικών πηγών οι οποίες εκτείνονται σε όλο το τόξο του Νομού ως το Κουνουπέλι και τα λουτρά Αρχαίας Υρμίνης, και η περαιτέρω ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Ο Νομός υποδέχεται με αισιοδοξία το 2023, που θα είναι μια χρονιά προοπτικής και ανάπτυξης. Η Ηλεία έχει να περιμένει ένα καλύτερο αύριο με τα προγράμματα και τα έργα που υλοποιεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και με το προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με σταθερότητα, μαχητικότητα και όραμα, ας υποδεχθούμε το 2023, μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούμε.

Με αίσθημα αλληλεγγύης και ουσιαστική μέριμνα, ας σταθούμε δίπλα στους πιο αδύναμους.
Με ρεαλισμό ας συνεχίζουμε στον δρόμο της ανάπτυξης, κάνοντας βήματα μπροστά.
Με ομοψυχία και αισιοδοξία, ας υποδεχθούμε την νέα χρονιά.
Εύχομαι σε όλους σας η νέα χρονιά να κάνει πραγματικότητα κάθε ευχή σας.

Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου
Βουλευτής Ηλείας-Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής

ΕΥΧΕΣ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΤΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Η νέα χρονιά δεν έρχεται μόνη της.

Μαζί της φέρνει και την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Γιατί αλίμονο, αν λείψει ποτέ η ελπίδα.
Στη ζωή μας είναι πολύ σημαντικό, μαζί με την ελπίδα, να υπάρχει και πίστη και αισιοδοξία.
Πίστη στις δυνάμεις μας, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να αλλάξουμε τη ζωή μας , να την κάνουμε καλύτερη.

Αισιοδοξία για το μέλλον, γιατί πρέπει να κοιτάμε και να προχωράμε μπροστά.
Το 2023 να είναι μια χρονιά με όμορφες μέρες, μοναδικές στιγμές.
Μια χρονιά με υγεία, χαμόγελο, αγάπη και αισιοδοξία.
Για κάθε άνθρωπο, για κάθε οικογένεια.
Το 2023, η Ηλεία ψηλά.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΝΔΡΕΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

2023 ευχές για ένα
δημιουργικό νέο έτος!

Στη χαραυγή του νέου, οι προσδοκίες είναι πολλές και ευχή όλων είναι το 2023 να είναι μία σημαδιακή χρονιά για την χώρα μας, όπου θα κυριαρχήσει η λογική και η επιθυμία για πρόοδο και δημιουργία, η επιθυμία για σταθερότητα και ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα.
Αν και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλές δυσκολίες, καταφέραμε και σταθήκαμε όρθιοι, βάλαμε τις βάσεις για το μέλλον και σταδιακά δρέπουμε τους καρπούς των κόπων μας.
Εύχομαι το 2023 να είναι μία χρονιά που όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για τον τόπο και την χώρα μας και θα είναι μία χρονιά που με περηφάνια θα ατενίζουμε στο μέλλον.
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!
2023 ευχές για υγεία, αγάπη, ειρήνη, ευημερία, αλληλεγγύη και προκοπή!

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου για Πρωτοχρονιά

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Η αυγή κάθε νέας χρονιάς, φέρνει πάντα μαζί της την ελπίδα και αισιοδοξία ότι θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη, για τον καθένα μας ξεχωριστά, για την κοινωνία συνολικά και για τον τόπο μας.
Κρατώντας ως εφόδια τις καλές στιγμές, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα πολύτιμα διδάγματα του 2022 – που σε λίγο αποχαιρετάμε – είναι η στιγμή να θέσουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους, για την ανάπτυξη του τόπου μας και την ευημερία των συμπολιτών μας. Η επίτευξή τους, δεν θα είναι ανέφικτη αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε – προσωπικά και συλλογικά – με μεγαλύτερη πίστη, πείσμα και όραμα.
Εύχομαι το 2023 να φέρει υγεία, αγάπη, δύναμη και προκοπή σε όλους.

Βασίλειος Κων. Γιαννόπουλος
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΔΕ Θ. Βασιλόπουλου

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Το ξεκίνημα κάθε νέας χρονιάς εμπεριέχει την αναζωπύρωση της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Γι αυτό και δεν πρέπει να μένουν μόνο οι τυπικές ευχές, αλλά τρόπος που επικοινωνούμε και εκφράζουμε την αγάπη στο συνάνθρωπό μας, τη φροντίδα μας για την προκοπή ολόκληρης της κοινωνίας.

Η Περιφερειακή Αρχή εγγυάται με βούληση και αποφασιστικότητα να συνεχίσει και το 2023 με τα ίδια σταθερά αναπτυξιακά βήματα σε κάθε πρόκληση με στόχο την εξέλιξη και την πρόοδο.

Αξίζει, λοιπόν, να υποδεχτούμε το νέο χρόνο με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Καλή χρονιά σε όλους

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Υποδεχόμαστε με χαμόγελο και αισιοδοξία το 2023

Στην ανατολή της νέας χρονιάς εύχομαι το 2023 να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας πορείας. Να είναι για όλους μία χρονιά δημιουργική, ανέφελη και ειρηνική, με οδηγό μας την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη. Με υγεία, δύναμη και αγάπη να βαδίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο της ανάκαμψης, τώρα που οι μεγάλες δοκιμασίες για την ανθρωπότητα και τον τόπο μας έχουν αρχίσει να ξεπερνιούνται.

Το ξεκίνημα κάθε καινούργιας χρονιάς συνδέεται με προσδοκίες υπέρβασης των δυσκολιών και σχεδιασμού μιας πορείας που θα μας εξασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο. Εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καταβάλλουμε σε καθημερινή βάση, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με ευθύνη, εργατικότητα, και ευαισθησία να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατόν για τους συμπολίτες μας.

Ας υποδεχθούμε τη νέα χρονιά με αισιοδοξία και χαμόγελα. Το 2023 μπορεί να είναι μία πολύ καλύτερη χρονιά για την Ηλεία μας και ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Εύχομαι και πάλι ολόψυχα Χρόνια Πολλά και ένα ελπιδοφόρο, ευτυχές και δημιουργικό 2023 με Υγεία και Χαρά, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία.

Νίκος Κοροβέσης Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού

Ευχές για το 2023 από τον κ. Δημήτριο Νικολακόπουλο , Αντιπεριφερειαρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού & Ολυμπισμού

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Να αφήσουμε δημιουργικό
αποτύπωμα με την δουλειά μας!

Το παρελθόν μας διδάσκει για το μέλλον και οι εμπειρίες που αποκτήσαμε για μια χρονιά ακόμη δείχνουν τον δρόμο που ακριβώς πρέπει να βαδίσουμε αποφεύγοντας λάθη και αστοχίες που πιθανότατα σημάδεψαν στιγμές και δράσεις μέσα στο 2022.

Στην ανατολή του Νέου Έτους ας είμαστε αισιόδοξοι και δυναμικοί σε ότι επιδιώκουμε παραμένοντας ρεαλιστές και ταπεινοί μπροστά στους στόχους που θα θέσουμε…

Το 2023 είναι μία περίοδος που οφείλουμε να λειτουργήσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη γιατί οι διαδοχικές κρίσεις και επιλογές μας, θα καθορίζουν τις τύχες και το μέλλον αυτού του τόπου.

Να προχωρήσουμε έτσι, με συνέπεια και ενότητα μπροστά στις εξελίξεις, χαράσσοντας με σθένος το δημιουργικό αποτύπωμα της δουλειάς μας.

Να ατενίσουμε παράλληλα το αύριο με μεγαλύτερη ψυχική δύναμη, καθορίζοντας τις προτεραιότητες με βάση τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τις ανάγκες του και την ποιότητα της ζωής του.

Σε μια χώρα που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπίζει με ευθύτητα τα σοβαρά προβλήματά της, να νοιάζεται για τους πολίτες της και να προστατεύει το δικαίωμά τους για την καλύτερη διαβίωσή τους.

Και μια Περιφέρεια, που θα συνεχίσει να εμπνέεται, να παράγει, και να αντιδρά εκπροσωπώντας αξίες και διεκδικήσεις που ταιριάζουν, στην ίδια την ανάπτυξη και την προοπτική του τόπου και των κατοίκων του!

Καλή χρονιά & Ευτυχισμένο το 2023!

Μήνυμα Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για τη νέα χρονιά

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Αγαπητές μου συνδημότισσες, αγαπητοί μου συνδημότες,

Σύντομα, αφήνουμε πίσω μας το 2022 με ό,τι θετικό και αρνητικό έφερε σε όλους μας.
Εύχομαι το 2023, που είναι μια χρονιά μεγάλων αποφάσεων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, οι πολίτες απαλλαγμένοι από μια επιχειρούμενη τοξικότητα στην τοπική πολιτική ζωή – η οποία καλλιεργείται από συγκεκριμένους κύκλους – να σκεφτούν πολύ απλά, με καθαρό μυαλό και συνετή εξέταση των πραγμάτων, ποιοι λειτουργούν προσθετικά τα τελευταία χρόνια, για πόσο χρόνο ασκούν εξουσία και κάτω από ποιες συνθήκες, για να γίνουν δίκαιες συγκρίσεις.

Νομίζω ότι δεν θα θεωρηθεί εγωιστικό, να πούμε ότι έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα, σε πολλούς τομείς και κυρίως για τον πολίτη. Ζούμε σε μια εποχή όπου η κοινωνική κρίση εντείνεται. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται τη βοήθεια των θεσμών και ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακόμη και η ζωή μας κινδύνευσε λόγω πανδημίας.

Παρόλα αυτά, έγιναν, γίνονται και εξελίσσονται πολλά έργα. «Ανοίξαμε» τεράστια θέματα της της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης ώστε ο Πύργος να προκαλεί το ενδιαφέρον πολιτών έξω από τα όριά του.

Είμαστε εδώ για όλους τους πολίτες. Υλοποιούμε όλα τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης.
Πρέπει να είμαστε μ’ αυτούς που πάνε μπροστά. Όχι με οπισθοβαρείς δυνάμεις από το παρελθόν, αλλά με δυνάμεις που οδηγούν στο μέλλον. Με εκείνους που στηρίζουν την κοινωνία και είναι δίπλα στους πολίτες. Με εκείνους που έχουν κάνει με τη ζωή τους πράξη ότι «το χρήμα είναι μέσον προόδου και όχι αυτοσκοπός δικαίωσης»!

Εύχομαι το 2023 να είναι μια χρονιά καλύτερη για την κοινωνία και την οικονομία. Να τονίσω για άλλη μια φορά ότι κανένας σ’ αυτή την πόλη δεν είναι μόνος του. Είμαστε μαζί του όλες τις ημέρες, εμπράκτως.

Χρόνια πολλά
Καλή χρονιά σε όλους!

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΜΠΕΡΗ
Το 2023 να είναι έτος αναγέννησης για όλους!

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά με βαθιά πεποίθηση ότι, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων ετών, θα πορευτούμε με ρεαλισμό και αισιοδοξία και θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατές ευκαιρίες για να δημιουργήσουμε και να ευημερήσουμε στον τόπο μας, για να δώσουμε στη νέα γενιά αυτό που της αξίζει.
Ας είναι το 2023 έτος αναγέννησης για όλους και η αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής, όπου θα κυριαρχήσουν η αλληλεγγύη και οι υγιείς δυνάμεις, θα αφήσουμε πίσω μας τον ωχαδερφισμό και ενωμένοι θα εργαστούμε για την ατομική και συλλογική προκοπή.
Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, με υγεία, ευημερία και φυσικά ειρήνη σε όλο τον κόσμο.
Χρόνια πολλά!

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες,

Στην ανατολή της νέας χρονιάς εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά!

Εύχομαι το 2023 να αποτελέσει την απαρχή για καλύτερες ημέρες!

Να είναι μία χρονιά δημιουργική, ειρηνική, με υγεία και προσωπική ευτυχία!

Το ξεκίνημα κάθε καινούργιας χρονιάς συνδέεται με προσδοκίες για νέες υπερβάσεις και νέους στόχους.

Οι συνθήκες που επικρατούν σαφώς και δεν είναι οι ευνοϊκότερες οικονομικά και κοινωνικά, ωστόσο, οφείλουμε όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά με δυσκολίες, αλλά και πολλές θετικές εξελίξεις για τον Δήμο.

Ως Δημοτική Αρχή καταβάλλουμε , σε καθημερινή βάση, κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε με ευθύνη, εργατικότητα, και ευαισθησία να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατόν για εσάς, τους Δημότες του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Εύχομαι και πάλι ολόψυχα χρόνια πολλά, καλή Πρωτοχρονιά, και ένα ελπιδοφόρο, ευτυχές, ανέφελο και δημιουργικό 2023, με υγεία και χαρά!

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του τονίζει:

«Αγαπητοί συνδημότες, αγαπητές συνδημότισσες,

Αφήνουμε πίσω μας   μια  χρονιά που σημαδεύτηκε από πόλεμο, ενεργειακή κρίση και έκρηξη ακρίβειας, εξελίξεις που πλήττουν ιδιαίτερα  ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Με απόλυτη ενσυναίσθηση της κατάστασης και πιστοί στο τρίπτυχο Ανθρωπιά-Αλληλεγγύη –Προσφορά,  αναλάβαμε δράσεις και πρωτοβουλίες για στήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας  και συνεχίζουμε.

Η νέα χρονιά βρίσκει τον Δήμο Πηνειού σε φάση υλοποίησης και ολοκλήρωσης  πολλών μεγάλων έργων που  βελτιώνουν  την καθημερινότητα του πολίτη ,  δίνουν αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο μας και θεμελιώνουν ένα δυναμικό μέλλον.  Με εξωστρέφεια , διαφάνεια , στρατηγική και συνέπεια, με αγώνες, μεθοδικότητα και πρόγραμμα, υλοποιήσαμε  σειρά σημαντικών  έργων, όπως την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού μας, έργο εμβληματικό που αποτέλεσε τον οδηγό για άλλους Δήμους του νομού Ηλείας.

Άπλετο φως παντού! Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με επιμονή και υπομονή και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών μας.

Φίλες και φίλοι,

Σε λίγες ώρες με την  έλευση του 2023 ξεπροβάλλουν  η ελπίδα και η αισιοδοξία που θα ξεδιαλύνουν  την  καταχνιά και θα χαράξουν νέους φωτεινούς δρόμους. Υποδεχόμαστε το νέο έτος με αυτοπεποίθηση , πίστη στις δυνάμεις μας και με αποδοχή από την κοινωνία  την οποία είμαστε ταγμένοι να υπηρετούμε. Το 2023 προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι. Αποδείξαμε ότι έχουμε τη δύναμη, την βούληση να κάνουμε το όραμα πράξη!

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους, την πραγμάτωση κάθε προσωπικού στόχου, με υγεία, αγάπη, αλληλεγγύη, δημιουργικότητα και ειρήνη!
Καλή και Ευλογημένη Χρονιά σε όλους!»

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Αφήνουμε πίσω μας μια από τις δύσκολες χρονιές που περάσαμε και μας σημάδεψαν ανεξίτηλα. Αγωνία, φόβος, ανασφάλεια, προβλήματα οικονομικά, υγείας, εθνικά χαρακτήρισαν το χρόνο που φεύγει. Δεν αφήνουμε όμως να μας λυγίσουν, να παραιτηθούμε, να παραδοθούμε στη μιζέρια και την ηττοπάθεια.

Νέος χρόνος ανατέλλει και τον υποδεχόμαστε με αισιοδοξία, όνειρα, ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και στόχους που με αγώνα, θέληση και συλλογική προσπάθεια θα καταφέρουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα.

Εύχομαι το 2023 να είναι μια χαρούμενη και δημιουργική χρονιά για όλους.

Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά

Ο Δήμαρχος

Σάκης Μπαλιούκος

Ευχές Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γ. Γεωργιόπουλου για το νέο έτος

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Έχοντας αφήσει πίσω μας δύσκολες στιγμές, η ανατολή του νέου χρόνου είναι ένα ορόσημο αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Ας κάνουμε πραγματικότητα αυτή την ελπίδα.

Ας είναι το 2023 η αφετηρία μίας δημιουργικής εποχής για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και για τον καθένα μας. Εύχομαι στους συνδημότες μου υγεία, ευτυχία, αισιοδοξία και δύναμη για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους και να πετύχουν όλα όσα προσδοκούν.

Ευχές Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου για το νέο έτος- Οι αυτοδιοικητικές προκλήσεις του Δήμου Ζαχάρως για το 2023

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Το 2023 εύχομαι να είναι χρόνος χαράς, υγείας και προκοπής για όλο τον κόσμο. Ο χρόνος
που πέρασε, ήταν χρόνος μεγάλης προσπάθειας υπό δύσκολες προϋποθέσεις, προκειμένου να επιτύχουμε τους στόχους μας. Την αισιοδοξία της Δημοτικής Αρχής για το μέλλον του τόπου την συμμερίζονται πλέον και οι δημότες μας, που εύλογα προσμένουν την επίλυση προβλημάτων πολλών δεκαετιών και καλλίτερες ημέρες για το Δήμο μας.

Έχουμε αναλάβει την ευθύνη αλλά έχουμε και τη μεγάλη τύχη να αγωνιζόμαστε για την ανάπτυξη του Καΐάφα και της παραλιακής ακτογραμμής της νότιας Ηλείας, μέρη όμορφα, τα οποία, με σύμμαχο τον αναμενόμενο ορθολογισμό της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, θα καταστήσουν το νομό Ηλείας και την Πελοπόννησο σημαντικότατο τουριστικό προορισμό και οικονομικής ευμάρειας. Είναι προκλήσεις μείζονος κλίμακας που ξεπερνούν τα όρια του Δήμου Ζαχάρως και του νομού μας. Με συναίσθηση των δυσκολιών αλλά και εμπιστοσύνη
στους συμπολίτες και στις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου μας αναζητούμε τη συνεργασία όλων ώστε αυτό το διαχρονικό όραμα όλων των Ηλείων να γίνει πραγματικότητα. Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο σύσκεψη των τοπικών βουλευτών και των δημάρχων του νομού μας στο Δημαρχείο του
Δήμου Ζαχάρως με θέματα την τροποποίηση του Προεδρικού Διατάγματος και την διέλευση της Ολυμπίας Οδού σε ανατολική χάραξη εντός των ορίων του Δήμου μας. Το ομόφωνο ψήφισμα που εκδόθηκε κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Διαρκής είναι η πρόκληση για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, στόχος καθημερινής προσπάθειας που προωθείται συστηματικά με έργα που αφορούν σε όλους τους τομείς. Έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για την κατασκευή νέων δρόμων και την ασφαλτόστρωση μεγάλων αγροτικών αρτηριών όπως και τη βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου που θα αλλάξουν δραστικά την ευρύτερη μορφή του Δήμου. Προωθούνται επίσης ο εκσυγχρονισμός του ηλεκτροφωτισμού και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες σχολείων και δημοτικών κτηρίων, η επέκταση του wi-fi που έχει ξεκινήσει και επεκτείνεται σε όλη την έκταση του Δήμου, η σύσταση Ενεργειακής Κοινότητας, ο σταδιακός εκσυγχρονισμός του στόλου των μηχανημάτων έργων και καθαριότητας και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών. Η κατασκευή του νέου ταρτάν στο δημοτικό στάδιο και η ολοκλήρωση του Κλειστού Γυμναστηρίου, το οποίο ήδη χαίρονται οι δημότες μας, αποτελούν τα πρώτα δείγματα επιτυχούς διαχείρισης, ενώ έπεται η αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού με υπαίθρια γήπεδα, σύμφωνα με μελέτη που ήδη έχει ολοκληρωθεί. Τον προσεχή Απρίλιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στον παρακείμενο χώρο το Πολύκεντρο, που θα αποτελέσει χώρο πολιτιστικών δράσεων και ψηφιακού ελέγχου όλων των λειτουργιών του Δήμου, μετά την επιτυχή αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσίασε το έργο στη φάση της κατασκευής του.

Τον Ιανουάριο ακολουθεί η έναρξη των εργασιών της μελετητικής ομάδας στην οποία έχει ανατεθεί η σύνταξη μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου, πολύτιμο εργαλείο για την πολεοδομική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του συνόλου του Δήμου μας. Επιπρόσθετη αναβάθμιση της υποδομής για την οικονομική ανάπτυξη του γεωργικού και τουριστικού τομέα του Δήμου θα φέρει η ολοκλήρωση της μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών για την κατασκευή Δικτύου Άρδευσης σε ολόκληρο το Δήμο, το πρώτο μέρος της οποίας αφορά τις περιοχές του πρώην Δήμου Ν. Φιγαλείας και θα δημοσιοποιηθεί το Μάρτιο στη Ν. Φιγαλία ενώ τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί το δεύτερο μέρος στη Ζαχάρω.

Η ανάπλαση του κέντρου της Ν. Φιγαλείας και των οικισμών του ορεινού όγκου και του παραλιακού μετώπου αναμένεται να δημοπρατηθεί τους πρώτους μήνες του νέου έτους με ολοκληρωμένη μελέτη αναπλάσεων και εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησης της κατασκευής.

Παράλληλα η ΔΕΥΑ Ζαχάρως, ολοκλήρωσε τη διαδικασία και αναμένεται η εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας για την κατασκευή του έργου της τηλεμετρίας, για τον αυτοματοποιημένο έλεγχο του δικτύου ύδρευσης. Κατετέθη έγκαιρα και αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης για την κατασκευή νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της Ζαχάρως, για την μεταφορά νερού άριστης ποιότητας από τη Μίνθη, όπως και η έγκριση της μελέτης για το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης αλλά και μελέτη για την αναβάθμιση του Βιολογικού Σταθμού.

Πρόκειται για ένα σύνολο δράσεων και έργων μεγάλης πνοής τα οποία με την προσπάθεια και την επιμονή όλων μας θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και τη διαμονή των δημοτών και των επισκεπτών στο Δήμο Ζαχάρως.

Ευχές Αν. Δημάρχου Πύργου Γ. Αργυρόπουλου για το 2023

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Αποχαιρετούμε το 2022, ένα έτος που σημαδεύθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας, της ενεργειακής και της επισιτιστικής κρίσης. Η ανατολή της νέας χρονιάς μας βρίσκει πιο δυνατούς και αποφασιστικούς για δημιουργία, ευημερία και προκοπή σε όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής.

Το 2023 είναι μια χρονιά νέων προκλήσεων.

Προχωράμε μπροστά με πίστη και αφοσίωση στους στόχους μας.

Με ευθύνη, εργατικότητα και ευαισθησία χτίζουμε το μέλλον του τόπου σε γερές βάσεις για τους νέους και τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου μας, αφουγκραζόμενοι πάντοτε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς των συνδημοτών μας.

Το νέο έτος να είναι για όλους ειρηνικό, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Καλή χρονιά με ευχές για ένα ελπιδοφόρο, ευτυχές και νικηφόρο 2023!

Γιάννης Αργυρόπουλος

Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου

Ευχές Αντιδημάρχου Πύργου Διοικητικών Υπηρεσιών
και Κοινωνικής Πρόνοιας Γιάννη Παπαδημητρίου

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Ο ερχομός κάθε νέας χρονιάς μας δημιουργεί έντονα συναισθήματα χαράς, ελπίδας, πίστης και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.
Στον Δήμο Πύργου προχωράμε με μοναδικό γνώμονα τον άνθρωπο, γιατί πολιτική μας είναι η καλυτέρευση της ποιότητας ζωής και η αλληλεγγύη.
Οι νέοι στόχοι που θα βάλουμε ο καθένας ξεχωριστά αλλά και ως συλλογικότητες μπορούν να επιτευχθούν με σκληρή, επίπονη και επίμονη εργασία, προσήλωση και σταθερό βηματισμό στο όραμα που έχουμε σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.
Τη νέα χρονιά να τονωθεί το αίσθημα της αλληλεγγύης σε όλους μας, να πρωταγωνιστήσει η ενσυναίσθηση ώστε η κοινωνία μας να σταθεί όρθια και να βγει αλώβητη από τις πρωτόγνωρες και αλλεπάλληλες δυσκολίες που βιώνει.
Εύχομαι ολόψυχα, η έλευση του νέου χρόνου να είναι η αφετηρία μιας νέας δημιουργικής περιόδου για όλους.
Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2023!

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα πρώην Δημάρχου Ηλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

«Φίλες και φίλοι,

Ολοκληρώθηκε ένας ακόμα χρόνος και ένας νέος ξεπροβάλει! Το 2022 φεύγει, αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις, γνώση και εμπειρίες! Το 2023 έρχεται με ελπίδα και πολλές προσδοκίες! Με το νέο έτος καλούμαστε να αποδείξουμε ότι πραγματικά μπορούμε να υπερπηδήσουμε τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά μας. Μπορούμε, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας, τη συλλογική προσπάθεια και με σύνεση, να πετύχουμε πολλά.

Μπορούμε να πολεμήσουμε τις αρνητικές συγκυρίες, με την προσήλωση στο στόχο και την επίγνωση του πολιτισμικού μας πλούτου. Επιστρατεύοντας τον καλύτερό μας εαυτό, θα δώσουμε μαζί τον κοινό μας αγώνα, για μία πραγματικά καλύτερη χρονιά σε όλα τα επίπεδα. Για την επιστροφή του Δήμου μας σε ρόλο πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Προκειμένου να ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας και τη δύναμη απαιτείται, να αλλάξουμε τα αρνητικά δεδομένα και να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε ευκαιρίες για μια νέα αρχή. Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, σας καλώ όλους να ξεκινήσουμε τον αγώνα μας, για να ξαναβρούμε την αυτοπεποίθησή, να ξαναγεννήσουμε την ελπίδα, να δώσουμε προοπτική σε μας και τα παιδιά μας.

Στόχος μας είναι το νέο έτος να αποτελέσει αφετηρία δημιουργικής αναγέννησης του τόπου μας! Εύχομαι σε όλες και σε όλους καλή χρονιά, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με δύναμη και προκοπή!»

Πηνειός: Ευχές Δημοτικού Συμβούλου Πάνου Θεοδωρακόπουλου

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Εύχομαι το 2023 να φέρει υγεία και ευτυχία σ’ εσάς και τις οικογένειές σας.

Να είναι ένα έτος ελπίδας και δημιουργίας που θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες του παρόντος και όλοι μαζί, με αισιοδοξία να προχωρήσουμε μπροστά, για έναν χρόνο γεμάτο αγάπη.

Καλή χρονιά!

Πάνος Θεοδωρακόπουλος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Πηνειού

Ευχές π. Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Πολλές ευχές για μία χρονιά γεμάτη χαρές!

Εύχομαι το νέο έτος να χαρίσει σε όλο τον κόσμο υγεία, ηρεμία, στιγμές αγάπης και ομόνοιας!
Ότι το 2022 στέρησε από τις ζωές μας, το 2023 να μας το προσφέρει απλόχερα!

Αυτές τις μέρες ας χαρούμε όλοι όμορφες, οικογενειακές στιγμές!

Καλή Πρωτοχρονιά σε όλους!

Ναμπίλ-Ιωσήφ Μοράντ
Διοικητής Δομής Προσφύγων Κυλλήνης
Τ.Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον Νίκο Καλάκο

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Η προσμονή για την αλλαγή του χρόνου συνοδεύεται από όνειρα, σχέδια και ελπίδα για το μέλλον. Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μου στη Ηλεία να υποδεχθούν με χαρά το νέο έτος και να είναι υγιείς και ευτυχισμένοι με τις οικογένειές τους!

Το 2023 θα είναι κομβική χρονιά για την πατρίδα μας, αφού ο ελληνικός λαός θα κληθεί να επιλέξει τους νέους εκπροσώπους του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να στείλει το μήνυμα ότι η πορεία της Ελλάδας προς την πρόοδο και την ανάπτυξη θα συνεχιστεί και την επόμενη τετραετία.

Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά!

Βασ. Κοντογιαννόπουλος: Να εργαστούμε αποτελεσματικά για την Ηλεία- Ευχές για το νέο έτος

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

«Οφείλουμε να στοχεύουμε ψηλά και να εργαζόμαστε αποφασιστικά και αποτελεσματικά, γιατί ο τόπος μας το απαιτεί και το αξίζει».

Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρώην Υπουργός Βασ. Κοντογιαννόπουλος. «Στόχος και ευχή μου, υπογραμμίζει ο ηλείος πολιτικός, είναι το 2023 να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να εργαστούμε με πίστη, αλληλεγγύη και προοπτική για την κοινωνία, τους νέους και την Ηλεία».
Το μήνυμα του πρ. Υπουργού έχει ως εξής:
«Αποχαιρετούμε μια ακόμη χρονιά με δυσκολίες αλλά με σημαντικές επιτυχίες σε όλους τους τομείς και την κοινωνία όρθια. Υποδεχόμαστε το νέο χρόνο με την προσδοκία να είναι καλύτερος για όλο τον κόσμο.
Στόχος και ευχή μου είναι το 2023 να ενώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να εργαστούμε αποφασιστικά, με ευθύνη και προοπτική για την κοινωνία, τους νέους μας και την Ηλεία. Οφείλουμε να στοχεύουμε ψηλά γιατί ο τόπος μας το αξίζει.
Εύχομαι από καρδιάς, σε όλες και σε όλους, Χρόνια πολλά, υγεία, οικογενειακή και προσωπική επιτυχία. Ο νέος χρόνος να είναι αφετηρία δημιουργικής αναγέννησης του τόπου μας.»
Βασίλης Κοντογιαννόπουλος

Ευχές Λευτέρη Βαρουξή για την Πρωτοχρονιά

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Καλή χρονιά! Με υγεία και αισιοδοξία! Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος! Δεν μπορεί να υπάρξει μέρα σαν τη σημερινή χωρίς αυτή την ευχή. Μόνο που τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και τα πιο ευτυχή.

Βιώσαμε πρωτοφανή για την γενιά μας γεγονότα.

Τα σοκ ήταν αλλεπάλληλα.

Κρίση, πανδημία, καραντίνα, πόλεμος σίγουρα δεν αποτελούν τα συστατικά μιας ευτυχισμένης χρονιάς.

Καταφέραμε όμως να σταθούμε όρθιοι. Και βγαίνουμε από αυτή την δύσκολη, για όλο τον κόσμο, χρονιά πιο ώριμοι και πιο δυνατοί!

Η νέα χρονιά θα κρίνει αν έχουμε αφομοιώσει τα μαθήματα του 2022 και των προηγούμενων δύσκολων ετών.

Για το 2023 θα ήθελα η ευχή: «Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος!», να μην μείνει και πάλι μετέωρη.

Ας υποδεχτούμε λοιπόν το νέο έτος με ανοιχτή καρδιά κλείνοντας την πόρτα σε ό,τι μικρόψυχο μας περιβάλλει.

Ας δώσουμε στο 2023 μια ευκαιρία, εστιάζοντας στην θετική σκέψη και βγάζοντας την άρνηση από την ζωή μας.

Κι επειδή τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει από μόνο του. Καλή Χρονιά με λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις…

ΑΝΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ: ΤΟ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΝΔ ΗΛΕΙΑΣ

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Χρονιά που προσδοκούμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη με όλη την ουσιαστική σημασία της λέξης περιμένουμε να είναι το 2023, έτοιμοι να το υποδεχθούμε με τη σκέψη μας στην υγεία, την παγκόσμια ειρήνη και την ευημερία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο τόπος μας στην χρονιά που φεύγει δοκιμάστηκε από αρκετά προβλήματα και κρίσεις αρκετά εκ των οποίων όμως βρήκαν λύση και άλλα έχουν ήδη δρομολογηθεί προς της επίλυσή τους.

Ο Covid-19 αν και περιορίστηκε παραμένει ακόμη απειλητικός και επικίνδυνος για τη ζωή μας. Ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε το γεωπολιτικό πεδίο γύρω μας και έφερε νέα δεδομένα μιας ανήσυχης πορείας. Και η Ενεργειακή Κρίση ως επακόλουθό του προκάλεσε εκ νέου δυσχέρεια με την… εισαγόμενη ακρίβεια στην καθημερινότητά μας.

Και όμως…

Μέσα στη γενική και συγκυριακή αυτή ατυχία, είχαμε την τύχη να διαχειριστεί όλα τους τα σημαντικά ζητήματα μια κυβέρνηση ευθύνης που κράτησε τη χώρα όχι μόνο όρθια, αλλά την έφερε σε δρόμο αναπτυξιακής κατεύθυνσης και εξέλιξης.

Στις δομές υγείας υπήρξαν ορθολογικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις, στην εμπόλεμη κατάσταση δρομολογήθηκε η ενδεικνυόμενη στάση και στις υπέρογκες αυξήσεις τα μέτρα βοήθησαν και θα συνεχίσουν να στηρίζουν το συντριπτικό κομμάτι της κοινωνίας να ξεπεράσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται την οικονομική δυσπραγία.

Στη νέα χρονιά με πίστη στις δυνάμεις μας και εμπιστοσύνη στο πολιτικό μας σύστημα, τα αποτελέσματα θα είναι εμφανή, και οι «ευκαιρίες» που θα δοθούν δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 2023 θα είναι «βαρόμετρο» για το πως επιλέγουμε να συνεχίζουμε τη ζωή μας. Με παλινωδίες και ψεύτικες υποσχέσεις ή με σοβαρότητα και πειθαρχία στον στόχο που θέσαμε για να πάμε την Ελλάδα μπροστά;

Αυτό που αναμφίβολα πρέπει να μας χαρακτηρίζει στην αλλαγή του χρόνου, είναι η αισιοδοξία, η λογική, η συνέπεια και η συνευθύνη για τις τύχες του τόπου μας στην τροχιά που διαγράφει!..

ΑΝΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ

Καλή χρονιά!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΒΡΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Να κερδίσουμε το “χαμένο έδαφος”
με συνεργασία ενότητα και αισιοδοξία !

Ο χρόνος “τρέχει” πλέον προς το 2023 και εμείς μαζί του για την απαρχή μιας πορείας καλύτερης πιο ουσιαστικής λιγότερο αγχωτικής

και δημιουργικής για το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας… Να κερδίσουμε το “χαμένο έδαφος” που τα προβλήματα και οι δυσκολίες

της χρονιάς που τελειώνει μας άφησαν αφού είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλές και σίγουρα ανυπέρβλητες καταστάσεις.

Προσδοκούμε ωστόσο ότι θα διανύσουμε μέρες που θα θα μας οδηγήσουν σε ευοίωνες συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε

ήρεμα χωρίς τη μιζέρια και την κακοτυχία που μας έφεραν κρίσεις και αδιέξοδα. Και να σχεδιάσουμε το αύριο που μας περιμένει με αισιόδοξη

προοπτική, καλόπιστη συνεργασία και ενότητα δυνάμεων. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάμε πραγματικά μπροστά !

Καλή Χρονιά!!

Γαβράς Χρήστος

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΟΠ ΠΥΡΓΟΥ

Το κομβικό σημείο αλλαγής του χρόνου
και το κρίσιμο νέο έτος!

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Αποχαιρετάμε το 2022 με την πεποίθηση ότι ο νέος χρόνος θα μας δώσει περισσότερες χαρές, μικραίνοντας τις πικρίες και τις αστοχίες του προηγούμενου διαστήματος.
Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο μετά από διαδοχικές και πολύπλευρες κρίσεις, αφού η πανδημία περιορίστηκε αλλά είναι ακόμα εδώ, και η οικονομική ύφεση έδωσε την ‘’σκυτάλη’’ στην έξαρση του ενεργειακού προβλήματος που μας οδήγησε στις συνθήκες υπερβολικής ανόδου τιμών και ακρίβειας που πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν …
Οι δοκιμασίες αυτές ωστόσο δεν πρέπει να αφήσουμε να μας λυγίσουν. Όπως και άλλες φορές, έτσι και τώρα να αντιμετωπίσουμε συλλογικά, αλληλέγγυα, με σθένος και αποφασιστικότητα, τα εμπόδια που συναντάμε σε κάθε μας βήμα, αισιόδοξοι ότι θα τα ξεπεράσουμε στην ανατολή μιας νέας πορείας!
Κρίσιμο ωστόσο θα είναι και το 2023 που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και τις περιόδους εκλογικών αναμετρήσεων. Εκεί που όλοι ως ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες, θα κληθούμε να αποφασίσουμε για τις τύχες της χώρας και του τόπου μας στα έτη που θα ακολουθήσουν.
Βασικό ωστόσο μέλημά μας είναι η Υγεία μας. Αυτήν που με αγωνία και στερήσεις μιας κανονικής ζωής προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε με την συνεπή στάση και τη συμπεριφορά μας.
Από ‘ κει και πέρα σε μια Ηλεία παραγωγική και σε μια Ελλάδα πιο ισχυρή ιδιαίτερα στην οικονομία μας με στόχο την διαφύλαξη και την αύξηση των εισοδημάτων μας και την παράλληλη καταπολέμηση της ανεργίας, όπως και την στήριξη κάθε αδύναμης και ευάλωτης ομάδας συμπολιτών μας, μπορούμε όλοι να τα καταφέρουμε στη νέα χρονιά καλύτερα.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι
σε κάθε Ηλεία και Ηλείο
Καλή Πρωτοχρονιά

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΔΕΕΠ ΗΛΕΙΑΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ηλεία: Ευχές των Αιρετών του Νομού για την Πρωτοχρονιά 2023

Με συνεχή αγώνα κερδίζουμε
μέσα από τις δυσκολίες μας…

Μήνυμα ελπίδας σε μία νέα αφετηρία που μας «οπλίζει» με προσδοκίες για μια καλύτερη ζωή, δίνει ο ερχομός του 2023 που ή δη ξεπροβάλλει μπροστά μας!

Οτιδήποτε μας στενοχώρησε, μας πίκρανε και στιγμάτισε αρνητικά την σκέψη και τη δραστηριότητά μας, το αφήνουμε πίσω, για να προσηλωθούμε με συλλογική προσπάθεια και ενότητα στους στόχους που θέτουμε για τη νέα χρονιά.

Οι δυσκολίες που περάσαμε ήταν αρκετές και αναμφίβολα οι διεθνείς συγκυρίες δεν μας ευνόησαν για να τις αντιμετωπίσουμε. Ωστόσο με θέληση και αποφασιστικότητα μπορέσαμε να λειτουργήσουμε και τις περισσότερες των περιπτώσεων να βγούμε νικητές από τις… «συμπληγάδες πέτρες» που μας περιέβαλαν.

Το 2023 με τη δύναμη που απαιτείται συνεχίζουμε!

Εμπιστευόμαστε την πολιτική ηγεσία που διαχειρίζεται τις τύχες της Ελλάδας και την στηρίζουμε γιατί αναγνωρίζουμε σε αυτή την σοβαρότητα που την διέπει, και τον υψηλό βαθμό ευθύνης με τον οποίο διαχειρίστηκε πολύπλευρα και αιφνιδιαστικά προβλήματα από τις κρίσεις.
Δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας, με αυτοπεποίθηση για προοπτική ευήμερης ζωής σε εμάς και στα παιδιά μας.

Με αυτές τις σκέψεις
Εύχομαι στους Ηλείους
Καλή Χρονιά!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: