Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ευγνωμοσύνη του Θάνου Πλεύρη για τη δωρεά οργάνων του 6χρονου Κωνσταντίνου – Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία | Ειδησεις και νέα
Ευγνωμοσύνη του Θάνου Πλεύρη για τη δωρεά οργάνων του 6χρονου Κωνσταντίνου - Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία | Ειδησεις και νέα

Ευγνωμοσύνη του Θάνου Πλεύρη για τη δωρεά οργάνων του 6χρονου Κωνσταντίνου – Σήμερα το μεσημέρι η κηδεία | Ειδησεις και νέα


Την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό του αλλά και τα θερμότατα συλλυπητήρια για την απώλειά τους εξέφρασε στους γονείς του 6χρονου Κωνσταντίνου ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ο οποίος επικοινώνησε για το θέμα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Ο κ. Καρβέλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του 6χρονου εξέφρασε και προσωπικά τη συμπαράστασή του και δήλωσε πως η πολιτεία θα είναι στο πλευρό της οικογένειας, αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της απόφασής τους.

Η γέφυρα ζωής ξεκίνησε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε στις 8:15 το πρωί, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Ιατρικές χειρουργικές ομάδες από την Ελλάδα και την Ιταλία κατέφθασαν στην Πάτρα και προχώρησαν στη λήψη των πολύτιμων δώρων του 6χρονου αγοριού από την Κρήνη Πατρών, που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από πτώση από μπαλκόνι, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη.

Δυστυχώς, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των γιατρών στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο οργανισμός του μικρού αγοριού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσες, με αποτέλεσμα να επέλθει εγκεφαλικός θάνατος.

Υπενθυμίζουμε ότι οι γονείς του μετά από διεξοδική ενημέρωση από το επιστημονικό προσωπικό και ειδικά του διευθυντή και επιστημονικά υπεύθυνου της ΜΕΘ Παίδων, εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη, αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του, χαρίζοντας το δώρο της ζωής σε συνανθρώπους μας. Κινητοποιήθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και από την διαδικασία που έγινε για την αναζήτηση ληπτών με ιστοσυμβατότητα η καρδιά και το ήπαρ μεταφέρθηκαν στην Ιταλία, οι κερατοειδείς στην Αθήνα και τα νεφρά στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν η δεύτερη δωρεά οργάνων παιδιού μέσα σε 15 ημέρες, που νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ Παίδων και επήλθε εγκεφαλικός θάνατος. Την προηγούμενη εβδομάδα οι γονείς του 2,5 ετών Γιώργου από το Αγρίνιο, έλαβαν την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να χαρίσει ζωές «φεύγοντας».

Η κηδεία του άτυχου Κωνσταντίνου θα γίνει σήμερα στις 15.00 το μεσημέρι, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην Άνω Οβρυά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις – νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: