Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Εύλογα ερωτήματα (δίχως απαντήσεις) – Σκέψεις με αφορμή την έναρξη του έργου”αποκατάσταση βατότητας συνδετήριας οδού Ε.Ο Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας με Ε.Ο Πύργου -Κυπαρισσίας”

Εύλογα ερωτήματα (δίχως απαντήσεις) – Σκέψεις με αφορμή την έναρξη του έργου”αποκατάσταση βατότητας συνδετήριας οδού Ε.Ο Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας με Ε.Ο Πύργου -Κυπαρισσίας”

Σκέψεις με αφορμή την έναρξη του έργου”αποκατάσταση βατότητας συνδετήριας οδού Ε.Ο Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας με Ε.Ο Πύργου -Κυπαρισσίας”

Κάθε έργο πού ξεκινάει είναι θετικό για το Δήμο μας και για τους δημότες.Ο τρόπος ανάθεσης των έργων όμως,καθώς και οι αντιθέσεις που κάθε φορά αναφύονται μεταξύ της δημ.αρχής και της αντιπολίτευσης, για το θέμα αυτό,πρέπει να μας προκαλούν προβληματισμούς.

Το έργο αυτό η δημ.αρχή, αρχικά, είχε επιλέξει να το αναθέσει το φθινόπωρο 2020 με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση(απευθείας ανάθεση, στην ουσία με 5% έκπτωση).

Η απόφαση όμως ακυρώθηκε από την εποπτεύουσα αρχή, ως μή νόμιμη, μετά από ένσταση της αντιπολίτευσης, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων. Ο δήμαρχος δεν έκανε προσφυγή κατά της απόφασης αυτής και επέλεξε να κάνει ανοικτό ανταγωνιστικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου και πέτυχε εκπτωση 33%(αντί 5%) προς όφελος του Δήμου.

– Τα ερωτήματα που προκυπτουν, με αφορμή το έργο αυτό, είναι:

– Γιατί ο Αντωνακόπουλος στο έργο του 1.400.000 ευρώ ακολούθησε άλλη τακτική και προτίμησε επι 2 χρόνια να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, για να ακυρώσει την απόφαση της εποπτεύουσας αρχής, που είχε ακυρώσει ,ως μη νόμιμη,την αποφασή του να αναθέσει(με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση-απευθείας ανάθεση) το έργο του 1.400.000 € με τη συνήθη έκπτωση 5%(!!!!) στην Αθηναική εταιρία ΔΟΜΟΤΕΚΑ;

– Γιατί δεν έπραξε το ίδιο ,όπως με τη συνδετήρια οδό, δηλ. να κάνει ανάθεση με ανοικτό ανταγωνιστικό διαγωνισμό και να πετύχει έκπτωση τουλάχιστον 35-45% και ήδη να είχε εκτελέσει το έργο;

– Γιατί αυτή η “ιδιαίτερη” μεταχείριση στην αθηναική εταιρία ΔΟΜΟΤΕΚΑ και μάλιστα με ενέργειες που αυτή τη στιγμή ελέγχονται από τη δικαιοσύνη;

– Αυτά τα σχόλια γίνονται, για να συνειδητοποιήσει ο δημότης,ότι έχουμε υποχρέωση όλοι μας να προασπίζουμε το δημόσιο χρήμα και τη διαφάνεια στην εκτέλεση των έργων, καθώς η τήρηση των αρχών αυτών δεν αποτελεί εμπόδιο στην πραγματωσή τους!!!!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: