Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Ευρωπαϊκή διάκριση για το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας

Ευρωπαϊκή διάκριση για το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας

Με την Ευρωπαϊκή πιστοποίηση ποιότητας EFFE Label 2021

Το Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας διακρίθηκε με την ευρωπαϊκή αναγνώριση EFFE Label 2019-2021, με το σήμα αυτό να αποτελεί την ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας αξιοσημείωτων φεστιβάλ τέχνης, τα οποία χαρακτηρίζονται από τη προσφορά στο πεδίο των τεχνών, τη συμβολή στην τοπική κοινότητα και το ανοιχτό διεθνές προφίλ τους. Μόνο μερικά φεστιβάλ στο FestivalFinder.eu φέρουν το EFFE Label, μια πιστοποίηση η οποία  απονέμεται ύστερα από έλεγχο διεθνών εμπειρογνωμόνων σε φεστιβάλ που πληρούν συγκεκριμένες  σταθερές ποιότητας. Το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας είναι πλέον μέλος της κοινότητας EFFE Festivals (Europe for Festivals-Festivals for Europe), μια πρωτοβουλία του European Festivals Association (EFA) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.  Αποτελείται από τα φεστιβάλ που ξεχωρίζουν για την καλλιτεχνική ποιότητα και έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Βασίλης Καψής προετοίμασε και υπέβαλε την  υποψηφιότητα για την πιστοποίηση EFFE Label 2021, παρουσιάζοντας τη φιλοσοφία του Φεστιβάλ και τον μελλοντικό σχεδιασμό που αφορούν τα πεδία της καινοτομίας και της στήριξης της νέας καλλιτεχνικής δημιουργίας, της ανάδειξης της τοπικότητας και των διεθνών συνεργασιών.  Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή εξέτασε τη 30ετή πορεία του Φεστιβάλ καθώς και το σχεδιασμό για τις μελλοντικές δράσεις του, και αναγνώρισε βασικές προδιαγραφές που πληροί, όπως: το ότι παρουσιάζει ένα συνεκτικό επιμελημένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, την υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας τόσο στο επίπεδο της αρχαίας δραματουργίας όσο και στο επίπεδο της σύγχρονης δραματουργίας και της καινοτομίας. Σημαντικό σημείο αποτελεί ο πολυθεματικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, αφού πλέον και άλλες μορφές τεχνών φιλοξενούνται στο πρόγραμμα του. Η  στήριξη της νεανικής καλλιτεχνικής έκφρασης και τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας, η προώθηση νέων πρακτικών στην οργάνωση και διαχείριση του Φεστιβάλ,  αποτελούν το βασικό πλαίσιο στόχευσης για την βιώσιμη ανάπτυξη του.  Η ένταξη του Δημοτικού Θεάτρου και της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα αυξήσει χρονικά τη διάρκεια του Φεστιβάλ σε ετήσια βάση, με τη δημιουργία και παραγωγή συγκεκριμένων δράσεων που θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον της κοινότητας και παράλληλα θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον για συμμετοχή καλλιτεχνών και θεατών εκτός Ελλάδας. Ο βιωματικός χαρακτήρας του Φεστιβάλ, ο οποίος επιτυγχάνεται με τη διοργάνωση εργαστηρίων τέχνης, τα οποία επιτρέπουν τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας, ατόμων με διαφορετικές ικανότητες, εθνικής και κοινωνικής προέλευσης, και ιδίως των νέων να αναπτύξουν τα ταλέντα τους σε καινοτόμες μορφές. έκφρασης και δημιουργίας, αποτελούν τα συστατικά στοιχεία της σύγχρονης προσέγγισης του Φεστιβάλ της Αρχαίας Ήλιδας.

Ο σχεδιασμός για το καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε

Ο σχεδιασμός για το φετινό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και θα υλοποιηθεί εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, γιατί όπως και πέρυσι, ενώ είχε γίνει ο προγραμματισμός για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, όλα ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πραγματοποιήθηκαν μόνο οι δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, με την επιτρεπόμενη, από τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μόνο πολύ μικρή παρουσία θεατών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: