Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φάρμακα – Πλεύρης: Ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένα σκευάσματα που δεν έχουν γενόσημα – Αυξήσεις μόνο σε πολύ φθηνά φάρμακα
Φάρμακα – Πλεύρης: Ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένα σκευάσματα που δεν έχουν γενόσημα – Αυξήσεις μόνο σε πολύ φθηνά φάρμακα

Φάρμακα – Πλεύρης: Ελλείψεις μόνο σε συγκεκριμένα σκευάσματα που δεν έχουν γενόσημα – Αυξήσεις μόνο σε πολύ φθηνά φάρμακα«Στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις»

Για τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν στα φάρμακα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και όπως τόνισε «ελλείψεις υπάρχουν σε συγκεκριμένα σκευάσματα, για τα οποία δεν υπάρχουν γενόσημα».

«Η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση καθώς η χώρα μας έχει δικές της φαρμακαποθήκες που παράγουν σκευάσματα από γενόσημα, κάτι που σε άλλες χώρες δεν υπάρχει», ενώ είπε ότι οι γιατροί πλέον εκτός από το επώνυμα σκευάσματα, θα συνταγογραφούν παράλληλα και αντικατάστατά τους για να γνωρίζουν οι γονείς ότι υπάρχει και άλλη λύση εκτός από το μπραντ σκεύασμα.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μπραντ σκευάσματα και σε λίγα παιδιατρικά αλλά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί».

Σε ότι αφορά τις κλειστές φαρμακαποθήκες σημείωσε ότι αυτό έγινε λόγω απογραφής στο τέλος του χρόνου, ενώ σημείωσε ότι δυσκολία υπάρχει σε μάσκες, αποφρακτικά και σιρόπια για τα οποία δεν έχουμε πρώτες ύλες.

Τέλος, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αύξηση θα γίνει σε πολύ φθηνά φάρμακα που παράγονται στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει και η παραγωγή τους, γιατί αλλιώς οι φαρμακαποθήκες θα τα αποσύρουν και η μόνη λύση που θα έχουν πο πολίτες θα είναι να στραφούν σε επώνυμα που είναι πολύ πιο ακριβά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: