Φιλολογική ομάδα «ΑΛΜΑ» - Σχόλιο στα Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φιλολογική ομάδα «ΑΛΜΑ» – Σχόλιο στα Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού

Φιλολογική ομάδα «ΑΛΜΑ» – Σχόλιο στα Αρχαία Ελληνικά Προσανατολισμού


Στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών διαγωνίστηκαν σήμερα οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης. Τα ζητούμενα του διδαγμένου κειμένου που αφορούσε σε αποσπάσματα των Πολιτικών του Αριστοτέλη και του έργου «Διατριβαί» του Επίκτητου κρίνονται εύκολα προσπελάσιμα στο βαθμό βέβαια που κάποιος μαθητής είχε διαβάσει και μπορούσε να κατανοήσει το περιεχόμενό τους.

Η μεταφραστική άσκηση ήταν για μια ακόμη χρονιά κλειστού τύπου (επιλογή σωστού – λάθους και αντιστοίχισης) και οι πραγματολογικές ασκήσεις ήταν διατυπωμένες με σαφήνεια. Οι μαθητές για την τεκμηριωμένη απάντησή τους όφειλαν να ανακαλέσουν στη μνήμη τους σχόλια του Φακέλου υλικού και να εντοπίσουν επιπλέον γλωσσικές επιλογές

. Η ερώτηση της εισαγωγής αφορούσε απλή αντιστοίχιση όπως και το θέμα Β4α των ετυμολογικών. Με την απαίτηση να σχηματίσουν προτάσεις με λέξεις που θα έχουν διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό των κειμένων και τη σύγκριση ενός παράλληλου κειμένου του Ευάγγελου Παπανούτσου με τα αρχικά κείμενα αναφοράς ολοκληρώθηκαν τα ζητούμενα του πρώτου μέρους.

Πιο απαιτητικό, φυσικά, το αδίδακτο κείμενο εκτός της μεταφραστικής ικανότητας απαιτούσε και την ευρύτερη κατανόηση του αποσπάσματος, όπως και την εξοικείωσή τους στα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα.


Φιλολογική ομάδα «ΑΛΜΑ»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: