Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φλόκα Δυτικής Αχαΐας: Κλειστός για σκουπίδια μέχρι νεοτέρας ο ΧΥΤΑ – Καταγραφή ζημιών από την πυρκαγιά | Ειδησεις
Φλόκα Δυτικής Αχαΐας: Κλειστός για σκουπίδια μέχρι νεοτέρας ο ΧΥΤΑ - Καταγραφή ζημιών από την πυρκαγιά

Φλόκα Δυτικής Αχαΐας: Κλειστός για σκουπίδια μέχρι νεοτέρας ο ΧΥΤΑ – Καταγραφή ζημιών από την πυρκαγιά | Ειδησεις


Μηχανικοί όπως έγραψε το pelop.gr θα μεταβούν στο ΧΥΤΑ Φλόκα Δυτικής Αχαΐας, για την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν στο χώρο από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, Δευτέρα 18/7/2022.

Σε ανακοίνωση του Δήμου, γίνεται γνωστό πως σήμερα ο ΧΥΤΑ δεν θα δεχθεί απορρίμματα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

«Τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/7) γύρω στις 2 π.μ. φωτιά ξέσπασε στο χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στου Φλόκα.

Η αντίδραση υπήρξε άμεση και την περιοχή βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 20 οχήματα και 52 πυροσβέστες ενώ στην προσπάθεια της κατάσβεσης πήραν μέρος και εναέρια μέσα. Παράλληλα κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην πυρόσβεση όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαϊας, με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Αυτήν τη στιγμή (περίπου 8.30 π.μ.) η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και η εστία της φωτιάς έχει περιοριστεί σε ένα μόνο σημείο εντός του ΧΥΤΑ. Εφόσον η κατάσταση ελεγχθεί πλήρως θα γίνει αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν ενώ για σήμερα τουλάχιστον ο ΧΥΤΑ δεν θα δεχθεί απορρίμματα»

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ Θανάσης Πουλίδας και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Κώστας Ταπεινός.

«Ειχε γίνει η πρόληψη στο 100%  καθαρισμού και διάνοιξης των αντιπυρικών ζωνών από τη πολιική του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν δύσκολη καθώς υπήρχαν συνεχείς αυξομειώσεις στην ένταση του αέρα. Υπήρξαν δυο μέτωπα αυτό που ξεκίνησε μέσα στο ΧΥΤΑ και ένα δεύτερο που επεκτάθηκε εκτός», δήλωσε στο pelop.gr ο κ. Πουλίδας.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: