Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φωκίων Ζαΐμης: Ακυρώνει την επίσκεψή του στη Σμύρνη λόγω Τζιτζικώστα
Φωκίων Ζαΐμης: Ακυρώνει την επίσκεψή του στη Σμύρνη λόγω Τζιτζικώστα

Φωκίων Ζαΐμης: Ακυρώνει την επίσκεψή του στη Σμύρνη λόγω Τζιτζικώστα


Με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να έχει επιστρέψει πλέον, στην Ελλάδα, με τη βοήθεια του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Φωκίων Ζαΐμης, ανακοίνωσε την ακύρωση της συμμετοχής του στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη στη Σμύρνη λόγω της συμπεριφοράς και τακτικής της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη θλίψη αλλά και με νηφαλιότητα έπειτα από συνεννόηση με την ηγεσία της Επιτροπής Παράκτιων Περιφερειών (CPMR) την οποία έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να εκπροσωπώ στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (ARLEM) της Επιτροπής των Περιφερειών , αποφάσισα την ακύρωση της συμμετοχής μου στο προγραμματισμένο συνέδριο στην Σμύρνη λόγω της απαράδεκτης και αδικαιολόγητης στάσης των αρχών της Τουρκίας απέναντι στον συνάδελφο αυτοδιοικητικό και Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα», αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Φωκίων Ζαΐμης.

Συνεχίζοντας δήλωσε: «Προσωπικά θεωρώ ότι θα πρέπει να ακυρωθεί όλη η συνδιάσκεψη, να καθορισθεί η σύγκλησή της σε νέα τοποθεσία, σε άλλη χώρα και να δοθεί σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην γείτονα χώρα ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν όχι μόνον με τον κώδικα αξιών των διεθνών σχέσεων αλλά στερούνται επίσης ουσίας, τα δε πιθανά επιδιωκόμενα αποτελέσματα γυρνούν ως μπούμερανγκ στους όποιους εμπνευστές τους. Το δυσάρεστο είναι ότι η συμπεριφορά αυτή δεν στρεφόταν απλά εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου ατομικά, αλλά εναντίον ενός αιρετού εκπροσώπου μιας Ελληνικής περιφέρειας και ενός άνδρα που έχει διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής περιφερειών ήτοι του ανωτάτου οργάνου των περιφερειών στην Ευρώπη. Η δε ευθύνη ανάδειξης του θέματος δεν αφορά πλέον μόνον τον ίδιο ή την χώρα μας αλλά όλη την Ε.Ε.

Δεν απογοητευόμαστε όμως και εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η συνεργασία των χωρών και λαών της Μεσογείου σε όλα τα επίπεδα (κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις και κοινωνία πολιτών) είναι μονόδρομος και θα πρέπει να την επιδιώκουμε για το καλό των κοινωνιών και πολιτών μας εσαεί, στη βάση του διεθνούς δικαίου και των ευρωπαϊκών και διεθνών αξιακών κεκτημένων καλής γειτονίας και συμπεριφοράς.

Οι παράλληλες συναντήσεις που είχαμε προγραμματίσει και εκτός συνεδρίου με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακούς και επιχειρηματικούς φορείς θα επαναπροσδιοριστούν σε νέα ημερομηνία καθότι θεωρώ ότι δεν εντάσσονται στο ως άνω ταραγμένο και προβληματικό κλίμα».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: