Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Νέα επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια – Ακούγονται φωνές 5 μέρες μετά
Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Νέα επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια – Ακούγονται φωνές 5 μέρες μετά

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Νέα επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια – Ακούγονται φωνές 5 μέρες μετά«Βλέπουν την ελληνική σημαία και χειροκροτούν», λέει ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα

Σημάδια ζωής άκουσαν οι Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ που έχει μεταβεί στην Τουρκία και μαζί με 4 συνεργεία από το εξωτερικό επιχειρούν στην Αντιόχεια. Ακούστηκαν φωνές μέσα στα συντρίμμια έπειτα από πέντε μέρες και 132 ώρες από την στιγμή που σημειώθηκε ο φονικός σεισμός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι φωνές ακούγονται από ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε στην περιοχή, ενώ φέρεται να έχουν εγκλωβιστεί αρκετά άτομα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές, ενώ συνεχώς σπεύδουν διασώστες στις σεισμόπληκτες περιοχές για να βοηθήσουν, καθώς έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.

Σημειώνεται, ότι οι τουρκικές αρχές ξεκίνησαν να συλλαμβάνουν εργολάβους που κατηγορούνται για κακοτεχνίες στα κτίρια που έπεσαν, ενώ οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς είναι αρκετά δυσοίωνες.

«Βλέπουν την ελληνική σημαία και χειροκροτούν», λέει ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα

Παράλληλα, ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα ανέφερε ότι παρά τις τεταμένες σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, δεν ισχύει το ίδιο για τον τουρκικό λαό, ο οποίος πλέον χειροκροτεί την ελληνική σημαία, με αφορμή την ελληνική βοήθεια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του σεισμού.

Ο Χριστόδουλος Λάζαρης μίλησε στην ΕΡΤ και ανέφερε πως «σαφώς υπάρχει μια χαλάρωση των εντάσεων που είχαμε πριν. Από πλευράς εκδηλώσεων του κόσμου, δεν με εκπλήσσει. Πάντα υπήρχε μια καλή διάθεση σε επίπεδο κοινού. Σαφώς η τωρινή τουρκική κυβέρνηση αποδέχεται ευχαρίστως και τη βοήθειά μας και άρα εννοείται τηρεί μια θέση πιο χαλαρή. Τώρα εάν θα κρατήσουν αυτά στον χρόνο θα φανεί».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «εμείς δεν έχουμε αλλάξει τη στάση μας, ήμασταν πάντα… αν θέλετε τηρούσαμε μια ορθολογική στάση απέναντι στην Τουρκία. Το ερώτημα είναι εάν η Τουρκία θα θελήσει κι εκείνη να προσαρμόσει τη στάση της σε αυτό που είναι πασιφανές: ότι είμαστε μια χώρα η οποία πάντα τείνει χείρα βοηθείας όποτε χρειαστεί».

«Θα σας πω ότι το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας και μόνον στα tweets που έχουμε βγάλει κατά περιόδους σχετικά με τη στήριξή μας προς τους πληγέντες πληθυσμούς, μαζεύουμε μέσα σε 24 ώρες έως 40.000 like. Αυτό κάτι λέει. Πέραν αυτού το βλέπει κανείς και στον δρόμο που σταματάει στο φανάρι, βλέπουν οι άνθρωποι την ελληνική σημαία στο αυτοκίνητο αρχίζουν χειροκροτούν κλπ. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ ανθρώπινα. Είναι πάρα πολύ καλά. Ελπίζουμε οι εδώ ηγεσίες να κεφαλαιοποιήσουν αυτή τη διάθεση του λαού να υπάρξει μια προσέγγιση με τη χώρα μας και να προχωρήσουμε πάνω σε αυτό τον δρόμο. Από μια τέτοια στάση η Τουρκία δεν έχει παρά μόνο κερδίσει», πρόσθεσε στη συνέχεια, αναφερόμενος στις θετικές αντιδράσεις για την ελληνική ΕΜΑΚ που συμμετέχει στις έρευνες διάσωσης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: