Νέα και ειδήσεις της Ηλείας , Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα, Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Οργισμένοι οι πολίτες αποδοκιμάζουν υπουργούς και βουλευτές του Ερντογάν – Δείτε βίντεο
Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Οργισμένοι οι πολίτες αποδοκιμάζουν υπουργούς και βουλευτές του Ερντογάν – Δείτε βίντεο

Φονικός σεισμός στην Τουρκία: Οργισμένοι οι πολίτες αποδοκιμάζουν υπουργούς και βουλευτές του Ερντογάν – Δείτε βίντεοΤους αναγκάζουν να αποχωρήσουν κακήν κακώς από τις πληγείσες περιοχές

Η σταναχώρια, το πένθος, η απόγνωση και η απελπισία έχει εξελιχθεί σε οργή για τους πολίτες στην Τουρκία, αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στο ελάχιστον στις ανάγκες από τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού της Δευτέρας. Τα 7,8 Ρίχτερ ρήμαξαν τη Νότια Τουρκία και την Συρία και όπως φαίνεται και σε βίντεο που ανεβαίνουν στο twitter, οι πολίτες ξεσπούν σε αποδοκιμασίες βλέποντας τους αξιωματούχους να επισκέπτονται τις πληγείσες περιοχές.

Αντιμέτωποι με την οργή των πολιτών που ζουν από κοντά τις δραματικές συνέπειες του φονικού σεισμού της περασμένης Δευτέρας βρίσκονται υπουργοί και βουλευτές του Ερντογάν.

Στο πρώτο βίντεο φαίνονται οι αποδοκιμασίες των πολιτών μόλις φτάνει στο Ντιγιάρμπακιρ ο υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdag, τονίστηκε στον ΣΚΑΪ.

📌Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, deprem için gittiği Diyarbakır’da yurttaşlar tarafından yuhalandı. pic.twitter.com/ZXzSDzu6lB

— 23 DERECE (@yirmiucderece) February 10, 2023

Στο δεύτερο βίντεο φαίνονται οι αποδοκιμασίες απέναντι στον βουλευτή του κόμματο του Ερντογάν Oya Eronat, ο οποίος επισκέφθηκε το Ντιγιαρμπακίρ. Ο Eronat αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή όπου διαδήλωναν οι πολίτες.

📌Diyarbakır’da deprem bölgesine gelen AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, vatandaşlar tarafından protesto edilince bölgeyi terk etmek zorunda kaldı. pic.twitter.com/BwM6ZTCgnd

— 23 DERECE (@yirmiucderece) February 11, 2023

Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι το κράτος θα καλύψει τα ενοίκια των σεισμόπληκτων για έναν χρόνο, όπως είπε μιλώντας από την επαρχία Αντιγιαμάν, μία από τις πληγείσες περιοχές από τους καταστροφικούς σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα ανοικοδομήσει τα κτίρια που κατέρρευσαν, μέσα σε ένα χρόνο.

«Θα προσφέρουμε 10.000 τουρκικές λίρες (494 ευρώ) στους πολίτες μας. Επιπλέον, για τους πολίτες που δεν μένουν σε σκηνές και που δεν θέλουν να μείνουν σε σκηνές, θα διασφαλίσουμε ότι θα μπορούν να μετακομίσουν σε κατοικίες και θα καλύψουμε το ενοίκιο τους», είπε.

Ανέφερε επίσης ότι εάν οι σεισμόπληκτοι προτιμούν να μείνουν σε ξενοδοχεία, «μπορούμε να τους προσφέρουμε και αυτό το κατάλυμα».

Επίσης, ο Ταγίπ Ερνογάν παραδέχτηκε ότι η ανταπόκριση των τουρκικών αρχών στους φονικούς σεισμούς δεν είναι τόσο άμεση όσο ήθελε η κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από τον σεισμό έχει ανέλθει στους 18.991. Ανέφερε ακόμη ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: