Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φόνος Κορφιάτη: Επικοινώνησε με την «Π» ο ένας κατηγορούμενος και δήλωσε αθώος με άλλοθι
Φόνος Κορφιάτη: Επικοινώνησε με την «Π» ο ένας κατηγορούμενος και δήλωσε αθώος με άλλοθι | Ειδήσεις Πάτρα νέα

Φόνος Κορφιάτη: Επικοινώνησε με την «Π» ο ένας κατηγορούμενος και δήλωσε αθώος με άλλοθι


Στη φυλακή επέστρεψαν την περασμένη εβδομάδα, μετά από σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα Ζακύνθου, οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, που έγινε τον Μάιο του 2021.

Να σημειωθεί πως, και οι δύο κατηγορούνται και είναι επίσης προφυλακισμένοι και για την δολοφονία της συζύγου του, Χριστίνας Κλουτσινώτη, καθώς και για την πρώτη απόπειρα εναντίον του Κορφιάτη που είχε προηγηθεί τον Ιούνιο του 2020.

Το ενδιαφέρον αυτής της αιματηρής υπόθεσης, είναι πως και οι δύο κατηγορούμενοι επιμένουν στους ισχυρισμούς τους, ότι δηλαδή, δεν έχουν σχέση με καμία από τις δύο δολοφονίες, ενώ επικαλούνται άλλοθι και στοιχεία που όπως λένε, επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς τους και θα προσκομιστούν εν καιρώ ή ενώπιον του δικαστηρίου.

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρώτος κατηγορούμενος Α.Π. που εμφανίζεται ως επιχειρηματίας και συνεργάτης γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, επικοινώνησε με την «Π» μέσα από τα κρατητήρια του ΑΤ Ζακύνθου, περιμένοντας την επιστροφή του στις φυλακές Δομοκού, για να καταγγείλει ότι αυτός και ο συγκατηγορούμενός του, κρατούνται προσωρινά χωρίς στοιχεία, αλλά με βάση μόνο μια κατάθεση ενός μάρτυρα για τον οποίο ο ίδιος αμφισβητεί την εγκυρότητά του και από ένα στοιχείο DNA που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως «φυτεμένο».

«Εχω άλλοθι και για την πρώτη και για την δεύτερη δολοφονία, τα οποία επικαλέστηκα και ζήτησα να μου τα φέρουν για να τα καταθέσω, αλλά δεν μου τα έφεραν» είπε ο Α.Π. στην εφημερίδα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως στην περίπτωση της δολοφονίας Κορφιάτη, ο ίδιος την ώρα της αιματηρής επίθεσης, βρισκόταν στο Υπουργείο Ναυτιλίας για επαγγελματικούς λόγους και ότι στη συνέχεια είχε συνάντηση με έναν δικηγόρο και με έναν γιατρό.

«ΗΜΟΥΝ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ…»

«Είμαι στη φυλακή χωρίς στοιχεία» είπε, ενώ διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν του επετράπη να έχει κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με μάρτυρες και με αυτούς που ο ίδιος υποδεικνύει ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας Κορφιάτη. Για τον συγκατηγορούμενό του, είπε πως έχει 78% αναπηρία και ότι «είναι κρίμα να του φορτώνουν ένα έγκλημα στην πλάτη».

Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Α.Π., ποινικολόγος Αθηνών Απόστολος Λύτρας δήλωσε στην «Π» τα εξής: «Από τα στοιχεία της δικογραφίας, προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα συγκεκριμένα εγκλήματα, δηλ. τις δύο ανθρωποκτονίες. Θα εισφέρουμε ενώπιον του δικαστηρίου αποδείξεις ότι δεν βρίσκονταν στον τόπο των εγκλημάτων».

ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ…
Οσον αφορά στον δεύτερο κατηγορούμενο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Κορφιάτη, ο οποίος είναι επίσης προφυλακισμένος και για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία τον Ιούνιο του 2020, η απολογία του την περασμένη Πέμπτη κράτησε περισσότερες από εννέα ώρες.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του, Μάκης Παναγιαννόπουλος και Μαγδαληνή Πλεμμένου, προσκόμισαν πολυσέλιδο υπόμνημα στο οποίο αναφέρουν πως ο εντολέας τους δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Ισχυρίζονται ότι την ημέρα της δολοφονίας του Ντίμη Κορφιάτη, ο 40χρονος ήταν στο «Δρομοκαΐτειο» και αυτό πιστοποιείται από δημόσια έγγραφα και από ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις.

Στο απολογητικό τους υπόμνημα, οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλλαν και αιτήματα για να ανοιχτούν οι κάμερες ασφαλείας και να πιστοποιηθεί το βιβλίο εισερχομένων του νοσοκομείου, που όπως λένε, αποδεικνύουν ότι πράγματι ο Π.Σ. νοσηλευόταν στο «Δρομοκαΐτειο» την ημέρα που κατηγορείται ότι διέπραξε την ανθρωποκτονία.

Οι δύο ποινικολόγοι εκτιμούν πως, τα υπομνήματά τους αναμένεται να γίνουν δεκτά από Ανακριτή και Εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κάτι που ενδεχομένως θα δώσει διαφορετική τροπή στην υπόθεση. Και αυτό γιατί αν πιστοποιηθεί ότι ο 40χρονος την ημέρα που κατηγορείται ότι διέπραξε τα συγκεκριμένα αδικήματα ήταν στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, τότε δεν θα προκύπτει καμία εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: