Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φοβούνται οι κάτοικοι στο Κλινδιά – «Θα καούμε» αν πιάσει φωτιά!

Φοβούνται οι κάτοικοι στο Κλινδιά – «Θα καούμε» αν πιάσει φωτιά!

Με τον φόβο της πυρκαγιάς ζουν οι κάτοικοι στο Κλινδιά, την πιο απομακρυσμένη-ορεινή κοινότητα του δήμου Πύργου (βρίσκεται σε απόσταση άνω των 40 χλμ. από τον Πύργο).

Οι κάτοικοι ζητούν ευρεία παρέμβαση-αποκατάσταση του δικτύου αγροτικής οδοποιίας της περιοχής προκειμένου να είναι προσβάσιμο σε πυροσβεστικά (ή άλλα) οχήματα αν τυχόν χρειαστεί.

Οι πρόσφατες πυρκαγιές αλλά και η θλιβερή προϊστορία της περιοχής σε περιστατικά πυρκαγιών έχουν θορυβήσει τα μάλλα τους κατοίκους της κοινότητας (σ.σ. οι μόνιμοι κάτοικοι είναι περίπου 100) που ζητούν να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της Πολιτείας πριν να είναι αργά.

Η κοινότητα βρίσκεται περιτριγυρισμένη από πυκνό δάσος και σε περίπτωση πυρκαγιάς τα πράγματα μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα… Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες της εκτροπής πυροσβεστικού οχήματος σε κεντρικό αγροτικό δρόμο της κοινότητας που επιχειρούσε σε πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή τον Ιούλιο του 2020… Και δεν είναι μόνο η περίπτωση της πυρκαγιάς αλλά και η δυνατότητα να μεταβαίνουν απρόσκοπτα και χωρίς…ρίσκο – για να συμβεί ατύχημα- στα χωράφια και τους στάβλους τους.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: