Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φρανσουάζ Γκιστίν: Η Πρέσβης του Βελγίου στην «Π» – Η επίσκεψη και οι επαφές στην Πάτρα ΦΩΤΟ
Ειδήσεις Πάτρα

Φρανσουάζ Γκιστίν: Η Πρέσβης του Βελγίου στην «Π» – Η επίσκεψη και οι επαφές στην Πάτρα ΦΩΤΟ


«Η Πάτρα είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Είστε πολύ τυχεροί που ζείτε εδώ. Πέρα, όμως, από τη φυσική ομορφιά, διέκρινα μεγάλη δυναμική στην ευρύτερη περιοχή και λαμπρό μέλλον».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η πρέσβης του Βελγίου στην Ελλάδα, Φρανσουάζ Γκιστίν όλα όσα είδε στη διάρκεια της χθεσινής της επίσκεψης στην Πάτρα και κατά τις επαφές που είχε με τους φορείς της περιοχής.

«Οι κοινές αξίες και αρχές Ελλάδας και Βελγίου επιβεβαιώθηκαν στην προ μηνών επίσημη επίσκεψη του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσας Ματθίλδης στην Αθήνα και, πλέον, οι σχέσεις ανάμεσα στις χώρες μας έχουν μπει σε μια νέα εποχή. Προσδοκούμε στη διεύρυνση της συνεργασίας μας σε πολλά επίπεδα και είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές εταιρείες από το Βέλγιο θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Φρανσουάζ Γκιστίν, η οποία συνοδευόταν από τον πρόξενο του Βελγίου στην Πάτρα, Ανδρέα Γουργουλιάτο και την εμπορική ακόλουθο Φρέια Γκίκα.

ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Η πρώτη συνάντηση της πρέσβεως του Βελγίου στην Ελλάδα ήταν εκείνη με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος την υποδέχθηκε στο Δημαρχείο. Ο Κ. Πελετίδης μίλησε στη Φρανσουάζ Γκιστίν για την ιστορία της πόλης, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στο Καρναβάλι της Πάτρας. Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της ενεργειακής κρίσης που πλήττει τις χώρες της Ευρώπης, με τον δήμαρχο Πατρέων να στέκεται «στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί, αφού αυτοί θα πληρώσουν τελικά το τίμημα και κερδισμένοι θα είναι για μια ακόμα φορά οι επιχειρηματικοί όμιλοι».

Ανδρέας Γουργουλιάτος, Φρανσουάζ Γκιστίν, Κώστας Πελετίδης και Φρέϊα Γκίκα

ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Στη συνέχεια, η Φρανσουάζ Γκιστίν βρέθηκε στην Achaia Clauss, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από τον χώρο και την ιστορικότητά του. Εκεί την υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, με τον οποίον συζήτησαν τις προοπτικές συνεργασίας σε πολλά επίπεδα. Ο περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να περιγράψει «τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που διανοίγονται στη Δυτική Ελλάδα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου», κάνοντας λόγο για «μια περιοχή που αναπτύσσεται ταχύτατα». Μάλιστα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης παρότρυνε τη Φρανσουάζ Γκιστίν να μεταφέρει στους Βέλγους το εξής μήνυμα: «Τώρα ήρθε η ώρα να επενδύσετε στη Δυτική Ελλάδα», παραδίδοντας ταυτόχρονα στην πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα ένα πλήρες «Επενδυτικό Προφίλ», μέσω του οποίου μπορούν να αναζητηθούν οι τρόποι για μια πιο στενή συνεργασία.

Ειδήσεις Πάτρα

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Νεκτάριου Φαρμάκη με τη Φρανσουάζ Γκιστίν

ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο κύκλος συναντήσεων της Φρανσουάζ Γκιστίν στην Πάτρα ολοκληρώθηκε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εκεί όπου συναντήθηκε με τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα και συζήτησαν το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας με πανεπιστήμια και εταιρείες του Βελγίου. Επίσκεψη έγινε και στο Επιστημονικό Πάρκο.

Ειδήσεις Πάτρα

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρήστο Μπούρα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: