Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Φυτεία στη Δίβρη – Οι χρηματοδότες, οι διακινητές και οι εργάτες
Φυτεία στη Δίβρη - Οι χρηματοδότες, οι διακινητές και οι εργάτες - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Φυτεία στη Δίβρη – Οι χρηματοδότες, οι διακινητές και οι εργάτες

Μια εγκληματική οργάνωση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, η οποία πληροί όλα τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της ΕΚΑΜ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, καθώς ήταν επιχειρησιακώς δομημένη, πολυμελής, με διαρκή δράση, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους και με διακριτούς ρόλους ανάμεσα στα μέλη της.
Των Γ. Τσουκαλά και Κ. Γκελντή

Στο μεταξύ η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε σε βάρος των έντεκα συλληφθέντων ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που επιδιώκει την τέλεση κακουργημάτων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ( καλλιέργεια, συγκομιδή, αποθήκευση φυτών κάνναβης, κατοχή κάνναβης με σκοπό την εμπορία), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ, στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και κατά περίπτωση για παράνομη οπλοκατοχή.

Με την σύμφωνα γνώμη του Ανακριτή Αθηνών κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους έξι από τους έντεκα κατηγορούμενους, οι οποίοι πήραν το δρόμο προς τη φυλακή.

Στο οκτασέλιδο υπόμνημα της Υποδ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφ. «Πατρίς» αναφέρεται λεπτομερώς η δράση της εγκληματικής οργάνωσης αλλά και των έντεκα κατηγορούμενων με τον ξεχωριστό ρόλος του καθενός.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον 31χρονο S.M. υπήκοο Αλβανίας είχε αναλάβει τη χρηματοδότηση της καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης και την ανεύρεση του απαραίτητου εργατικού δυναμικού, τον συντονισμό και τον ανεφοδιασμό των «εργατών» για την καλλιέργεια και την συγκομιδή της κάνναβης.

Τη φυτεία χρηματοδοτούσε επίσης και ο 50χρονος Λ.Α., κάτοικος Περιστερίου Αττικής,  που είχε επιφορτιστεί με τη ανεύρεση οχημάτων για τη διευκόλυνση της μεταφοράς εργατικού δυναμικού και εφοδίων στο χώρο όπου είχαν εγκαταστήσει την καλλιέργεια.

Ως μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν δύο άνδρες, πατέρας και γιός, από την Τραγάνα Φθιώτιδας, που φέρεται να είχαν το ρόλο των διακινητών, καθώς την ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης στη Λαμπεία Ηλείας, δηλαδή τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου εντοπίστηκαν στην Αρτέμιδα Αττικής να κατέχουν, για λογαριασμό και των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση, τρία μαύρα σακίδια, που περιείχαν 23 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 21 κιλών. Μάλιστα, το πρωί της ίδιας ημέρας ο γιος είχε εντοπιστεί και στην Τραγάνα Φθιώτιδας να κατέχει για τον ίδιο σκοπό τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 322 γραμμαρίων.

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Στον 56χρονο Χ.Κ. είχε ανατεθεί η εποπτεία και ο έλεγχος της φυτείας, ο ανεφοδιασμός για την καλλιέργεια και την συγκομιδή της κάνναβης, η ανεύρεση κατάλληλων οχημάτων για τη διευκόλυνση της μεταφοράς εργατικού δυναμικού και εφοδίων στο χώρο της φυτείας, καθώς και η μεταφορά, φύλαξη και αποθήκευση των συγκομισθησομένων ποσοτήτων κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση. Ο 26χρονος Χ.Δ. και γιος του 56χρονου είχε αναλάβει επίσης  τη φύλαξη και αποθήκευση της συγκομιδής που ήταν έτοιμη για να διακινηθεί.

Ο 49χρονος Τ.Κ. , κάτοικος Λαμπείας, που κατηγορείται και για παράνομη οπλοκατοχή, είχε αναλάβει την επιτήρηση της μεγάλης φυτείας και την λήψη μέτρων προφύλαξης.

Οι υπόλοιποι έξι, δηλαδή ο 35χρονος S.Y., οι 18χρονοι «δίδυμοι» D.K. και D.K. , ο 26χρονος X.R. , ο 35χρονος H.A. , και οι 23χρονος G.E. , αποτελούσαν το εργατικό δυναμικό της χασισοφυτείας, με την καλλιέργεια και την συγκομιδή της κάνναβης.

Οι συλλήψεις στην Αχλαδινή

Όσον αφορά τους πέντε από τους έξι «εργάτες» που συνελήφθησαν στην Αχλαδινή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στις 26 Οκτωβρίου από το Τμήμα Ασφάλειας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», αφού διέφυγαν αρχικά της σύλληψης μέσα στη φυτεία, έψαξαν κάθε πιθανό τρόπο για να φύγουν από την Ηλεία. Λίγες ώρες πριν τη σύλληψη τους αναζητούσαν στο χωριό μέχρι και ταξί, προκειμένου να το μισθώσουν και να εγκαταλείψουν το νομό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δε βρήκαν κάποιο όχημα και έτσι οι τρεις κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μέσα στο χωρίο και οι άλλοι δύο εντοπίστηκαν και τελικά συνελήφθησαν πεζοί με τους σάκους στους ώμους.

Όπως προέκυψε κατά την προανακριτική διαδικασία οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε εγκληματική οργάνωση, με τη δράση τους να προσδιορίζεται εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα μέχρι και την ημέρα που συνελήφθησαν και δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης ( φυτεία ) σε δασώδη περιοχή στη Λαμπεία Ηλείας με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης προς αποκόμιση σημαντικών παρανόμων εσόδων, που υπολογίζονται σε 1.110.000 ευρώ.

Η φυτεία των τουλάχιστον 670 δενδρυλλίων κάνναβης, με ύψος από 40 έως 250 εκατοστά, ήταν πλήρως εξοπλισμένη ενώ στο εσωτερικό της εντοπίστηκαν και 50 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και συνολικά κατασχέθηκαν 71 κιλά και 322 γραμμάρια κάνναβης.

Εκτός από τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τις κάρτες SIM και την κυνηγετική καραμπίνα, κατασχέθηκαν επίσης μια τσάπα, ένα φτυάρι, μια τρυβέλα χειρός, τρία πριόνια, ένα μεγάλο πριόνι, ένα σκερπάνι, ένα ψαλίδι, μια ηλεκτρονική ζυγαριά, ένα ψεκαστήρι και πέντε μέτρα λάστιχο.

Επίσης, στην κατοχή του 31χρονου S.M. εντοπίστηκαν 150 ευρώ, 15.400 λεκ Αλβανίας, 110 ρούβλια Ρωσίας, 100 δολάρια των ΗΠΑ, 21 λίρες Αγγλίας, 40 κούνα Κροατίας, 500 κορώνα Σουηδίας, 250 ευρώ στην κατοχή του 50χρονου Λ.Α. , 1.550 ευρώ στην κατοχή του Χ.Κ. και 1.450 ευρώ στην κατοχή Χ.Δ. , τα οποία προήλθαν από πωλήσεις ναρκωτικών ουσιών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα δύο εκ των κατηγορουμένων ως μέσα μεταφοράς και διευκόλυνσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: