Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Γαρύφαλλος για την παγκόσμια ημέρα γυναίκας

Γαρύφαλλος για την παγκόσμια ημέρα γυναίκας


Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας σημαδεύεται στη χώρα μας όχι μόνο από τις συνεχείς καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμούς κατά των γυναικών, αλλά και από το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο των στυγερών γυναικοκτονιών , που βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας. Αυτή την εικόνα έρχεται να συμπληρώσει –σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ- η παγκόσμια επιδείνωση των συνθηκών της ζωής των γυναικών καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Μια ακόμα ανισότητα, στην μεγάλη αλυσίδα ανισοτήτων, που ο πιο αδύναμος κρίκος της είναι οι γυναίκες.

Απέναντι στην επιδεινούμενη αυτή κατάσταση σε βάρος των γυναικών, οφείλουμε ως εργαζόμενοι , ως προοδευτικοί άνθρωποι να αντισταθούμε στις συντηρητικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις , ανατρέποντας τα στερεότυπα κι ενώνοντας τις δυνάμεις και με τον αγώνα των γυναικών για ισότητα των φύλων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και τον σεβασμό της διαφορετικότητας.

Χρέος μας η ενθάρρυνση, ενδυνάμωση και ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, στο συνδικαλισμό, στην αυτοδιοίκηση και σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Κοινός στόχος η προστασία των δικαιωμάτων τους και η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας σε βάρος τους, στην εργασία, στην οικογένεια και στην κοινωνία. Γιατί ο αγώνας για τα δικαιώματα των γυναικών είναι και αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου.

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Γαρύφαλλος

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: