Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Γεωργιάδης: Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα θεωρούνται πληττόμενες – Τι είπε για το νέο ΕΣΠΑ

Γεωργιάδης: Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα θεωρούνται πληττόμενες – Τι είπε για το νέο ΕΣΠΑ

Όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου θα εξακολουθήσουν να θεωρούνται πληττόμενες ξεκαθάρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στο άνοιγμα της αγοράς.


Όπως είπε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς, ” όλες οι επιχειρήσεις που θα ανοίξουν από την Δευτέρα το εμπόριο, παραμένουν και νοούνται πληττόμενες. Δηλαδή θα έχουν όλα τα οφέλη σαν ήταν κλειστές. Δεν αλλάζει σε αυτές απολύτως τίποτα.

Εάν θέλουν να μην ανοίξουν, θέλουν να είναι σε αναστολή θα πάρουν τη μείωση ενοικίου, ότι ίσχυε όταν ήταν κλειστές .Γιατί συμβαίνει αυτό: διότι θεωρούμε όταν βάζουμε τόσους περιορισμούς στο λιανικό εμπόριο δεν μπορείς να πεις ότι μια επιχείρηση λειτουργεί ελεύθερα και άρα μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις υποχρεώσεις της”
Και συνέχισε λέγοντας ότι ” το κράτος εξακολουθεί να είναι δίπλα στην επιχείρηση , απλώς τους δίνουμε την ευκαιρία να προσθέσουν και λίγο τζίρο στο ταμείο τους”.


Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα ανακοινωθεί για περιοχές με παρατεταμένο lockdown. ” Τις επόμενες ημέρες, πιστεύω θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο θα στοχεύει ιδιαίτερα με επιδότηση σε επιχειρήσεις που είναι σε περιοχές που είναι με παρατεταμένο επιπλέον lockdown.

Δηλαδή ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα, αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι επιχειρήσεις που είναι σε παρατεταμένη καραντίνα έχουν επιπλέον πρόβλημα από ότι οι υπόλοιπες επιχειρήσεις της χώρας και προσπαθήσουμε να βρούμε ένα τρόπο που θα τις βοηθήσουμε στοχευμένα . “

enikonomia.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: