Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Γερμανία: Το 53% των πολιτών θεωρεί τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ακατάλληλο για υπουργό Οικονομίας
Γερμανία: Το 53% των πολιτών θεωρεί τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ακατάλληλο για υπουργό Οικονομίας

Γερμανία: Το 53% των πολιτών θεωρεί τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ακατάλληλο για υπουργό ΟικονομίαςΣύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD

Ακατάλληλο για τη θέση του υπουργού Οικονομίας θεωρεί τον Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) η πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση. Η ενεργειακή κρίση και οι αμφιλεγόμενοι χειρισμοί κοστίζουν σημαντικά στο ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων που πριν από λίγο καιρό βρισκόταν στην κορυφή της δημοτικότητας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, ο υπουργός Οικονομίας κρίνεται ως «ακατάλληλος και ανεπαρκής» για την αποστολή του από το 53% των ερωτηθέντων. Το 31% ωστόσο εκφράζει την αντίθετη άποψη. Όπως αναδεικνύεται από την έρευνα, το 17% θα καταψήφιζε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και μόνον το 6% την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι στον κ. Χάμπεκ έχει κοστίσει κυρίως η στάση του σχετικά με την παράταση λειτουργίας των γερμανικών πυρηνικών εργοστασίων, όταν έλεγε ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μην κριθεί απαραίτητη η παραμονή τους σε λειτουργία – για ιδεολογικούς λόγους, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Welt am Sonntag από κοινού με το περιοδικό Cicero, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ «έκανε τα πάντα προκειμένου να κρύψει από τους Γερμανούς την αλήθεια για τα πλεονεκτήματα από την λειτουργία των πυρηνικών σταθμών».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: