Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Για τον Θέμη, τον Μανώλη και τους απανταχού Φωναΐτες που έφυγαν από τη ζωή!
Για τον Θέμη, τον Μανώλη και τους απανταχού Φωναΐτες που έφυγαν από τη ζωή! - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Για τον Θέμη, τον Μανώλη και τους απανταχού Φωναΐτες που έφυγαν από τη ζωή!

Mε απόλυτη επιτυχία, πλήθος συμμετοχών και στις τρεις κατηγορίες και συγκίνηση για σημαντικούς ανθρώπους της προσφοράς που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας διεξήχθη το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου «Ελιάς – Λαδιού 2022» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο των απανταχού Φοναϊτών «Η Φενεός» σε συνεδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Ο αγώνας περιελάμβανε τρεις κατηγορίες με τους μικρούς αθλητές από 6 έως 12 ετών να κάνουν τον γύρο του χωριού, πριν δώσουν την σκυτάλη στην ηλικιακή κατηγορία των 13-20 ετών που έκαναν την διαδρομή 4 χιλιομέτρων Φωναΐτικα – Βούναργο και πάλι πίσω ενώ στο τέλος δρομείς άνω των 20 ετών στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων έτρεξαν την διαδρομή Φωναΐτικα – Βούναργο – Κατσαρού – Φωναΐτικα.

Πριν την έναρξη του αγώνα, o πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Φωναϊτών «Η Φενεός», Βασίλης Γιαννόπουλος αφιέρωσε τον αγώνα στη μνήμη του γυμανστή Θέμη Μπατουδάκη για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο, στον Περιφερειακό σύμβουλο, Μανώλη Αγιομυργιαννάκη που ήταν ο πρώτος νεκρός από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και στους απανταχού Φωναΐτες που λείπουν από την ζωή αλλά και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό  – ΕΚΑΒ για τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν κατά του Covid-19. «Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Δημήτρη Νικολακόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρή Βασιλόπουλο για την στήριξη τους», συμπλήρωσε ο κ. Γιαννόπουλος.

O επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  Μιχάλης Κατρίνης έδωσε τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές, καθώς όπως είπε «κινητοποιούν τα παιδιά και την τοπική κοινότητα και κάνουν τέτοια αθλητικά γεγονότα. Δεν ήταν τυχαίο που ήταν τόσο μεγάλη η συμμετοχή από όλο τον νομό. Νομίζω ότι δείχνουν τον δρόμο έτσι ώστε να έχουμε πολλά παρόμοια γεγονότα και ο κόσμος να βρίσκει ‘’βαλβίδες’’ ψυχαγωγίας και να περνά καλά».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θοδωρής Βασιλόπουλος, ανέφερε: «Συγχαρητήρια για αυτή την διοργάνωση που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια. Κάνα διάλλειμα δύο χρόνια αλλά επανήλθαμε και εγώ ως προσωπικός χορηγός αλλά και η Περιφέρεια που είναι από την πρώτη στιγμή εδώ».

Τέλος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ανέφερε ότι «είμαστε ένα πολύ όμορφο χωριό που έχει διδάξει πολιτισμό και τώρα έκανε και στον αθλητισμό αυτό που πρέπει. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, είναι το αντίδοτο σε όλα αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα που παρατηρούνται τελευταία στην κοινωνία μας».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: