Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ:«Ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων, θα είναι πρωταγωνιστής»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ:«Ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων, θα είναι πρωταγωνιστής»

«Οι κάτοικοι της περιοχής μας θα πρέπει να είναι βέβαιοι, πως ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων -που γνωρίζουμε καλά και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια-  θα είναι πρωταγωνιστής» δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Αφορμή των δηλώσεών του, ήταν ο προγραμματισμός των έργων που γίνεται για το αμέσως επόμενο διάστημα σε σχέση με τους στόχους που ο ίδιος έχει ανακοινώσει στους κατοίκους του Δήμου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ήδη έχουν εγκριθεί αρκετά έργα από τις αρμόδιες επιτροπές και δρομολογούνται ακόμα περισσότερα. Προβλέπω πως μέσα στο επόμενο διάστημα, όταν και θα έχουμε βγει στο «ξέφωτο» από την πανδημία που όλοι ζούμε, θα ανακοινωθούν εντάξεις και ίσως δημοπρατήσεις έργων. Ο κόσμος του δήμου Ήλιδας θα πρέπει να είναι βέβαιος, πως ο Δήμος Ήλιδας στον τομέα των έργων, που γνωρίζουμε καλά και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, θα είναι πρωταγωνιστής» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Στις 20 Ιανουρίου η πρώτη, για το 2021, συνεδρίαση της ΚΕΔΕ

Ακολούθως ο κ Λυμπέρης, αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετείχε ως επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα». Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ανέφερε :«Συμμετείχα στη πρώτη τηλεδιάσκεψη της ΚΕΔΕ με θέμα τη διοργάνωση της πρώτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 20 Ιανουαρίου. Συζητήθηκε το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και η ανάγκη άμεσα να πάρει το «νήμα» από εκεί που το είχε αφήσει η προηγούμενη με κυρίαρχο την συνέχιση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» όπου έχουν καθυστερήσει οι εντάξεις των έργων, σε όλη τη Χώρα. Θα πρέπει λοιπόν η ΚΕΔΕ, μέσω του προέδρου της, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος  και με βάση τα κριτήρια που υπάρχουν, να προχωρήσει σε  αναπροσαρμογή των χρημάτων που θα δοθούν στους Δήμους».

«Επίσης», συνέχισε ο κ. Λυμπέρης «συζητήσαμε τα θέματα αρμοδιοτήτων αλλά και της καταστατικής θέσης των αιρετών που είχαμε αφήσει με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιστεύω  πως στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με την παρουσία των αρμοδίων Υπουργών θα υπάρξουν θετικές για την τοπική αυτοδιοίκηση, αποφάσεις».

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: