Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Γιάννης Παπαδημητρίου: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ως απλοί παρατηρητές του εγκλήματος που έχει δρομολογηθεί!»

Γιάννης Παπαδημητρίου: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ως απλοί παρατηρητές του εγκλήματος που έχει δρομολογηθεί!»

«Οι μάσκες έπεσαν στην πρόσφατη  συνεδρίαση της Κοσμητείας των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού ενέκρινε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού προτείνοντας να μην δεχθεί το Τμήμα Μουσειολογίας φέτος νέους φοιτητές και να βγει από το μηχανογραφικό του έτους 2021! Και μόνο η Πρόεδρος του τμήματος Μουσειολογίας κ. Ζαφειροπούλου καταψήφισε την συγκεκριμένη πρόταση.

Απομένει πλέον η Συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για να λάβει την ήδη ειλημμένη απόφασή της για κατάργηση του τμήματος.

Η συρρίκνωση των τμημάτων που επιχειρείται από το Πανεπιστήμιο Πατρών και η στοχοποίησή τους δεν λύνει κανένα πρόβλημα για αυτό, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με  το κοινό περί δικαίου αίσθημα, την βούληση των πολιτών όλου του Νομού και τις ξεκάθαρες θέσεις όλων των βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βουλευτών, επιστημονικών και  επαγγελματικών φορέων.

Μπορεί βέβαια το Πανεπιστήμιο ως συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός να έχει αυτοτέλεια και αυτοδιοίκητο, πλην όμως δεν μπορεί να ενεργεί μειοδοτικά για την κοινωνία και να λειτουργεί με καθαρά συντεχνιακή νοοτροπία εξυπηρετώντας άλλα συμφέροντα, ούτε βέβαια μπορεί να απαξιώνει πλήρως δημοκρατικούς θεσμούς (Δήμους Περιφέρεια, κλπ.) και να τηρεί εχθρική στάση απέναντί τους!  

Ως φορέας γνώσης υποχρεούται να αφουγκράζεται την κοινωνία, να διακατέχεται από δημοκρατικό πνεύμα, να λειτουργεί ενωτικά και όχι διχαστικά.

Οι κραυγές αγωνίας των φοιτητών, των γονέων, των καθηγητών, της κοινωνίας, των αιρετών και των Βουλευτών, δυστυχώς δεν εισακούστηκαν αν και το μήνυμα όλων ήταν ξεκάθαρο.

Την άποψη δε ότι «δεν πρέπει να εμπλέκονται οι Αυτοδιοικητικοί» μόνο ως φασίζουσα μπορώ να την χαρακτηρίσω, αφού η Αυτοδιοίκηση έχει ενεργό και θεσμοθετημένο ρόλο και λόγο στα τοπικά προβλήματα.

Αν η απομάκρυνση του Τμήματος Μουσειολογίας δεν είναι πρόβλημα, τότε ποιο είναι;

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο σε επίπεδο Κυβέρνησης η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα που έχει προκύψει με την δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα!

Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε αταλάντευτα το δίκαιο αίτημα των φοιτητών των καθηγητών και της κοινωνίας όπως αυτό έχει εκφραστεί μέσα από το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ως απλοί παρατηρητές του εγκλήματος που έχει δρομολογηθεί!

Γιάννης Παπαδημητρίου – αντιδήμαρχος Πύργου, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: