Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Γιατί επέλεξε τον Κατρίνη η Γεννηματά;

Γιατί επέλεξε τον Κατρίνη η Γεννηματά;

Λίγες ημέρες πριν, εξηγήσαμε για ποιο λόγο η Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Κώστα Σκανδαλίδη για τη θέση του κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής. Η επιλογή όμως ήταν… διπλή, αφού αναβαθμίστηκε και ο Μιχάλης Κατρίνης όντας πλέον ο δεύτερος κατά σειρά κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος.

Ο Μιχάλης Κατρίνης δεν είναι νέος βουλευτής. Εκλέχτηκε πρώτη φορά με το ΠΑΣΟΚ την προπροηγούμενη δεκαετία και μετά από το 2012 επέστρεψε στη Βουλή τον Ιούλιο του 2019. Όμως, οι συνομιλητές του είδαν έναν άλλον Μιχάλη. Το εκσυγχρονιστικό παρελθόν μπορεί να υπάρχει, αλλά οι τοποθετήσεις του κάθε άλλο παρά τους εκσυγχρονιστές συντρόφους του, θυμίζουν…

Η ρητορική του απέκτησε γωνίες απέναντι στη ΝΔ, ενώ ήταν και ο πρώτος που πήγε τόσο σκληρά απέναντι στον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, για μια σειρά ζητημάτων.

Οι κόντρες τους στη Βουλή είναι μνημειώδεις, ενώ μεγάλο χτύπημα στην Κυβέρνηση έδωσε με το θέμα των τραπεζικών χρεώσεων, οι οποίες ζορίζουν τους καταναλωτές σε κάθε τους συναλλαγή. Ανέδειξε επίσης με τον Ιλχάν Αχμέτ το ζήτημα των χρεώσεων της κινητής τηλεφωνίας, αλλά η κρίσιμη απόφασή του ήταν άλλη.

Η ψήφος του στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, παρά τα όσα είχε πει στην Κ.Ο, του έδωσε μπόνους. Εκείνη η στάση του ήταν που τον ξεχώρισε στα μάτια της Φώφης Γεννηματά. Θυμίζουμε για όσους χρειάζονται φρεσκάρισμα, ότι ο Κατρίνης τότε είχε επιχειρηματολογήσει εναντίον του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη για τις πορείες. Σε αντίθεση, όμως με άλλους συναδέλφους του, τελικά εμφανίστηκε στη Βουλή και ψήφισε τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ.

Ο βουλευτής της Ηλείας είχε φιλοδοξίες, τις οποίες δεν έκρυβε. Συνοδοιπόρος πολλών 45αρηδων στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τα χρόνια της Νεολαίας, αναβαθμίζεται με τρόπο που σίγουρα έχει τη σημασία του και δεν αρέσει σε όλους της γενιάς του, οι οποίοι θέλουν να του φορτώσουν ΣΥΡΙΖοφιλία.

Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος: “Δεν θα μπούμε σε διάλογο με κόμματα που μέχρι πριν λίγους μήνες προσπαθούσαν να μας διαλύσουν, ως μέρος της εκλογικής τους στρατηγικής. Στόχος μας είναι να επανέλθει ο κόσμος τους ΠΑΣΟΚ, πίσω στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη”.

ipolitiki

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: