Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Γιατί καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής Ζαχάρως

Γιατί καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής Ζαχάρως

Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως ΦιγαλείαςΓιατί καταψηφίσαμε το τεχνικό πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής Ζαχάρως Για άλλη μια χρονιά το τεχνικό πρόγραμμα περιέχει <<οράματα>> ,<<όνειρα>> και μεγάλα λόγια της δημοτικής αρχής που ενώ πέρασε πάνω από χρόνο στη διαχείριση του Δήμου δεν υλοποίησε σχεδόν καθόλου το τεχνικό της πρόγραμμα (του 2020) αλλά για να καλύψει την αντιλαϊκή της πολιτική και την <<απουσία>> της εφάρμοσε στο έπακρο την εξυπηρέτηση των ημετέρων με τη λογική του τσιμέντου. 

 Για εμάς κριτήριο ήταν και παραμένει αν η διοίκηση του δήμου έχει ή όχι αγωνιστική στάση απέναντι στην πολιτική που υποχρηματοδοτεί τους δήμους για να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες και φυσικά αν έχει πρόθεση, διάθεση και θέληση σύγκρουσης προγραμματίζοντας και υλοποιώντας όλες εκείνες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αγωνιστική κινητοποίηση του λαού που να στοχεύει στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων.

Μελετώντας το τεχνικό πρόγραμμα αναγνωρίζουμε σε νούμερα αποτυπωμένη τη μοιρολατρική αποδοχή της έλλειψης πόρων και ταυτόχρονα την αθώωση της πολιτικής των κυβερνήσεων που δεν αποδίδουν στους δήμους τα χρωστούμενα περικόπτοντας την κρατική χρηματοδότηση κτλ. Είναι η λογική του <<εφικτού>> δηλαδή η λογική του <<ρεαλισμού της υποταγής>>. Για άλλη μια χρονιά έρχεται ένα τεχνικό πρόγραμμα με τα θεωρούμενα μεγάλα έργα να απουσιάζουν ή να επανέρχονται σαν συνεχιζόμενα της προηγούμενης όμως δημοτικής περιόδου που από λαθεμένους χειρισμούς σύμφωνα με εμάς έχουν βαλτώσει πάνω από χρόνο (π.χ.  διαμόρφωση των αποθηκών σε πολύκεντρο χώρο πολιτισμού). Απαραίτητοι είναι χώροι φυσικής δραστηριότητας και χώροι αναψυχής π.χ. εγκαταστάσεις προφήτη Ηλία πού σαπίζουν ενώ προϋπήρχαν και δεν αξιοποιήθηκαν. Έργα και μελέτες αντισεισμικής θωράκισης ,αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας. Θα επανέλθουμε με τον προϋπολογισμό πιο αναλυτικά.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση και ως ΚΚΕ πιστεύουμε ότι είμαστε στην αρχή μιας νέας καπιταλιστικής κρίσης που την επιτάχυνε η πανδημία. Την κρίση αυτή καλούνται για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα είτε άμεσα αύξηση ανεργίας, μείωση μισθών και εισοδήματος, είτε έμμεσα με την υποχρηματοδότηση της Υγείας, της παιδείας, των δήμων για τα απαραίτητα έργα. Πληρώσαμε πολλά να μην πληρώσουμε ξανά. Πρέπει ο λαός να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει. Η δημοτική αρχή πρέπει να σηκώνει ανάστημα και να διεκδικεί για το λαό και όχι να λειτουργεί ως το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η διοίκηση και έτσι την θέλουμε εμείς. Καταψηφίζουμε το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής. 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης04/01/2021

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: