ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ Δ. ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ - ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ Δ. ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ Δ. ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στη Θερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Στρασβούργο, 20-24 Ιουνίου 2022), συμμετείχε ο Πρώην Πρωθυπουργός, Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνέλευσης, στην Ολομέλεια της οποίας, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, απευθύνθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου παρουσίασε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, το σχέδιο Έκθεσης που έχει αναλάβει να συντάξει, για την υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο αυτό, είχε σειρά επαφών με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στο Συμβούλιο της Ευρώπης καθώς και την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Donika Gervalla-Schwarz.

O Γιώργος Α. Παπανδρέου, τόνισε μεταξύ άλλων, το ρόλο του Συμβουλίου της Ευρώπης στην εμβάθυνση της ενσωμάτωσης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Παράλληλα, ενημέρωσε σε σχετική συνεδρίαση την Επιτροπή Ελέγχου και Παρακολούθησης, για την διερευνητική επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 14 και 15 Ιουνίου στη Βουδαπέστη και τις επαφές που είχε εκεί με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας αλλά και της κοινωνίας των πολιτών, στο πλαίσιο της κατάρτισης Έκθεσης, για την τήρηση υποχρεώσεων της Ουγγαρίας, ως μέλους του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα, προήδευσε της συνεδρίασης της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, της οποίας πρόσφατα εκλέχτηκε Πρόεδρος. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Τέλος, στο περιθώριο της Συνέλευσης, συμμετείχε σε γεύμα που παρέθεσε προ τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Tiny Kox, καθώς και σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Marija Pejčinović-Burić, προς τιμήν των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών που μετείχαν στη Θερινή Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: