Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Γκλι: Η Γάτα Που Ζει Πάνω Από 14 Χρόνια Στην Αγία Σοφία Στην Κωνσταντινούπολη

Γκλι: Η Γάτα Που Ζει Πάνω Από 14 Χρόνια Στην Αγία Σοφία Στην Κωνσταντινούπολη


Γκλι: Η Γάτα Που Ζει Πάνω Από 14 Χρόνια Στην Αγία Σοφία Στην Κωνσταντινούπολη

Γνωρίστε την Γκλι την γάτα που ζει πάνω από 14 χρόνια στην Αγια Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.. Τι την έχει κάνει τόσο δημοφιλή και ξεχωριστή..

Mια από τις ειδήσεις των ημερών ήταν αναμφισβήτητα το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί. Από τις 24 Ιουλίου το σύμβολο της Ορθοδοξίας, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, μετατράπηκε πάλι, μετά από 86 χρόνια, σε τζαμί. Η απόφαση αυτή, η οποία ήταν του τουρκικού Συμβουλίου της Επικρατείας και η επικύρωσή της έγινε μέσα σε μια ώρα από τον Ταγίπ Ερντογάν, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Η Αγία Σοφία χτίστηκε το 537 μ.Χ. επί αυτοκράτορα Ιουστινιανού στη διάρκεια έξι ετών και για περισσότερα από 1.000 χρόνια ήταν ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός του κόσμου. Σχεδιάστηκε από δύο Έλληνες αρχιτέκτονες, τον Αρτέμιο τον Τραλλιανό και τον Ισίδωρο τον Μιλήσιο.

Όσοι την έχουν επισκεφτεί πιθανόν να γνωρίζουν και την Γκλι. Ποια είναι η Γκλι; Μια όμορφη κοντότριχη γάτα, με πράσινα μάτια και αυτοκρατορικό ύφος που ζει εκεί για πάνω από 14 χρόνια. Η Γκλι είναι δημοφιλής καθώς δεν υπάρχει τουρίστας που να μην την έχει βγάλει φωτογραφία. Η γάτα αυτή έχει “γνωρίσει” επίσης τους πιο γνωστούς ανθρώπους του πλανήτη, μεταξύ αυτών, το 2009, και τον πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Μαζί με την Γκλι ζει και η αδερφή της, η Κιζίμ, η οποία όμως δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο αυτή.

Με τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πολλοί ήταν αυτοί που αναρωτήθηκαν αν η Γκλι θα χρειαστεί να αναζητήσει άλλο σπίτι. Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, διαβεβαίωσε ότι η Γκλι, όπως και οι πολλές άλλες γάτες που τριγυρνούν στην Αγία Σοφία, θα μπορέσουν να παραμείνουν εκεί.

Οι γάτες είναι ένα αγαπημένο ζώο στην Κωνσταντινούπολη και τις συναντά κανείς παντού.

Η φοβερή και τρομερή Γκλι έχει και λογαριασμό στο Instagram με φανατικούς followers.

Αφήστε το σχόλιο σας:

– Fanpage

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: