Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού: Ομόφωνη έγκριση όλων των θεμάτων στην 15η συνεδρίαση του ΔΣ
ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού: Ομόφωνη έγκριση όλων των θεμάτων στην 15η συνεδρίαση του ΔΣ - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού: Ομόφωνη έγκριση όλων των θεμάτων στην 15η συνεδρίαση του ΔΣΣε πολύ καλό κλίμα και με απόλυτη ομοφωνία στα λειτουργικά θέματα που τέθηκαν επί τάπητος, ολοκληρώθηκε χθες το πρωί η 15η συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Γ.Ο.Ε.Β. ΠΗΝΕΙΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΥ που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων στα γραφεία του οργανισμού.

Ειδικότερα, συγκεντρώθηκαν 6 άτομα από το ΔΣ και υπήρξε η απαιτούμενη απαρτία προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία. Τα μέλη όσον αφορά το πρώτο θέμα που αφορούσε την έγκριση μελέτης ωφελείας του Δήμου Πύργου από το εγγειοβελτιωτικό έργο αρμοδιότητας Γ.Ο.Ε.Β. ΠΗΝΕΙΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΥ, ψήφισαν ομόφωνα το χειρισμό της υπόθεσης από τον πρόεδρο και την ενημέρωσή τους για την εξέλιξή του. Ακολούθησαν δύο λήψεις αποφάσεων για συμβιβαστική εξωδικαστική επίλυση καταβολής ποσών 14.245,00€ στους κληρονόμους Βασιλείου Μαυρομάτη του Στυλιανού και 18.472,00€, στον Θεόδωρο Μαυρομάτη του Στυλιανού. Και για τις δύο υπήρξε ομόφωνη απόφαση για πληρωμή με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, με τα μέλη να συμφωνούν για το πρώτο από τα δύο θέματα να κατατεθεί άμεσα το ποσό και για το δεύτερο υπήρξε πρόταση για διακανονισμό και καταβολή των ποσών με 3 ή 4 δόσεις, λόγω των σημαντικών λειτουργικών και μη εξόδων που έχει ο οργανισμός.

Όσον αφορά την απευθείας ανάθεση σε λογιστή για τα έτη 2021 και 2022, επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης πρόσληψης ενός, ενώ κατατέθηκε και η άποψη πως θα έπρεπε ο ΓΟΕΒ και οι ΤΟΕΒ να έχουν έναν λογιστή. Παράλληλα έγινε αναφορά στις 4 προσφορές που κατατέθηκαν στον οργανισμό, με την πιο συμφέρουσα να είναι και αυτή που κάλυπτε το μεγαλύτερο φάσμα των απαιτήσεων του οργανισμού και για αυτό με ομόφωνη απόφαση επιλέχθηκε. Για την απευθείας ανάθεση επισκευής δύο ηλεκτροκινητήρων για τις ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας του αποστραγγιστικού αντλιοστασίου Ε2 – Επιταλίου, υπήρξαν δύο προσφορές με την απόφαση να είναι ομόφωνη για την οικονομικότερη. Στο 6ο θέμα που αφορά την ασφάλιση των υπηρεσιακών οχημάτων του Οργανισμού, για ακόμα μια φορά υπήρξε συμφωνία για συνέχιση της διαδικασίας με τον ίδιο ασφαλιστικό πράκτορα και με ένα συνολικό ποσό που φτάνει τα 844,25€. Για τη χορήγηση άδειας σε ιδιώτη για την αποκομιδή υπολειμμάτων – φερτών υλών που προήλθαν από τον καθαρισμό της αποστραγγιστικής τάφρου 6Τ (Ζώνης Αλφειού), υπήρξε και πάλι συμφωνία ωστόσο με μοναδική προϋπόθεση να είναι για ιδία χρήση και όχι για εμπορική. Στο 8ο θέμα, ο πρόεδρος του οργανισμού προχώρησε σε ενημέρωση των μελών για ενέργεια που είχε γίνει για την προμήθεια ρουλεμάν για την επισκευή αντλίας, με τα μέλη να εγκρίνουν την απόφαση.

Τέλος, τέθηκε απόφαση έγκρισης πληρωμής δαπανών, με τα μέλη να ενημερώνονται για τα έξοδα και εν συνεχεία να εγκρίνουν. «Προσπαθούμε παρά τις δυσκολίες» Για τη συνεδρίαση αλλά και την κατάσταση του οργανισμού μίλησε κατόπιν της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Οργανισμού Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, αναφέροντας πως τέθηκαν λειτουργικά και διαδικαστικά θέματα με βασικότερο όλων την ανάθεση σε λογιστή της υποστήριξης του οργανισμού όπου υπήρχε μεγάλο κενό τα δύο τελευταία χρόνια. Εκτίμησε ακόμα πως άμεσα θα λυθούν τα προβλήματα του οργανισμού, προκειμένου να μπει σε μια σειρά και να συνεχίσει τη λειτουργία του. Παράλληλα, ερωτώμενος για τον δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί και το αν είναι έτοιμος ο οργανισμός να ανταπεξέλθει, ο ίδιος δήλωσε πως τα οικονομικά είναι τραγικά και ταυτόχρονα δεν υπάρχει κανένα μηχάνημα σε λειτουργία που να μπορεί να βοηθήσει στην αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών. Σημείωσε πως είναι σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους δήμους προκειμένου να υπάρξει ένα σχέδιο θωράκισης όλου του νομού, ενώ χαρακτήρισε αδύνατο να καλυφθεί όλο το αποστραγγιστικό δίκτυο. Τέλος, σημείωσε πως γίνεται προσπάθεια όλα τα αντλιοστάσια να δουλεύουν όσο το δυνατόν καλύτερα, θεωρώντας ωστόσο πως είναι δύσκολο μιας και δεν υπάρχουν πολλοί πόροι και θα πρέπει να υπάρξει μια ιεράρχηση των προβλημάτων και των αναγκών

PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: