Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Golden Visa: Τι είναι και ποια η χρησιμότητά τους

Golden Visa: Τι είναι και ποια η χρησιμότητά τους

Η μετανάστευση ενός ανθρώπου σε μια άλλη χώρα – στη συγκεκριμένη περίπτωση ευρωπαϊκή – σίγουρα δεν είναι μια απλή και τυπική διαδικασία. Φανταστείτε τώρα την περίπτωση που ο λόγος της μετανάστευσης ενός ατόμου, αφορά την οικονομική επένδυση και την επιχειρηματική δραστηριότητα σε μια ξένη χώρα.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές μετανάστευσης για τις οποίες κάποιος μπορεί να μετακινηθεί σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Εμείς σήμερα θα εξετάσουμε την περίφημη επιλογή της Golden Visa και πως αυτή μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στην επιλογή μετανάστευσης σε κάποια από τις ευρωπαϊκές χώρες που υποστηρίζουν τη χρήση της.

Τι είναι η Golden Visa;

Η Golden Visa είναι ένα πρόγραμμα μετανάστευσης που προσφέρει στους επενδυτές και τις οικογένειές τους την ευκαιρία να γίνουν κάτοικοι μιας συγκεκριμένης χώρας με αντάλλαγμα μια σημαντική οικονομική επένδυση στη χώρα αυτή. Στην Ευρώπη, πολλές χώρες προσφέρουν αυτήν την επιλογή θεώρησης σε μη Ευρωπαίους πολίτες, όπως είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία αλλά και η Ελλάδα. Η Πορτογαλία για παράδειγμα, διαθέτει ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα Golden Visa στον κόσμο, που από το 2012 – έτος που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα – παραπάνω από 10.000 επενδυτές μετέφεραν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη χώρα, μαζί πάντοτε με τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους.

Αυτά τα προγράμματα μετανάστευσης είναι πολύ επιτυχημένα και προσφέρουν αρκετές επενδυτικές επιλογές σε συμφέρουσες ευκαιρίες. Είτε λοιπόν θέλετε να επενδύσετε σε ακίνητα, κρατικά ομόλογα, νεοσύστατες επιχειρήσεις ή ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, υπάρχουν πολλές και διαθέσιμες επιλογές για τον προϋπολογισμό σας. Κατα την μετάβαση σας αυτή στη χώρα, είναι απαραίτητη και η νομική σας καθοδήγηση από ένα δικηγόρο.

Ένας δικηγόρος θα σας παρέχει την κατάλληλη συμβουλευτική ώστε εσείς να κάνετε τις σωστές επιχειρηματικές κινήσεις, τηρώντας παράλληλα τις διάφορες νομοθετικές διατάξεις τις εκάστοτε χώρας. Για παράδειγμα, οι δικηγόροι για Golden Visa στην Ελλάδα, θα σας προσφέρουν την απαραίτητη συμβουλευτική σε ένα περίπλοκο και αρκετά ιδιαίτερο σύστημα επενδύσεων και οικονομικών κινήσεων που επιβραδύνεται σημαντικά λόγω της αυστηρής γραφειοκρατίας.

Μπορείτε να γίνετε μόνιμος κάτοικος μιας χώρας επενδύοντας σε αυτήν;

Μπορείτε να γίνετε μόνιμος κάτοικος μιας ευρωπαϊκής χώρας μετά το διάστημα των πέντε χρόνων στη χώρα αυτή. Μόλις λάβετε την άδεια της μόνιμης παραμονής σας, αυτή συνήθως ανανεώνεται αυτόματα, αν και κάποιες λεπτομέρειες διαφοροποιούνται από χώρα σε χώρα.

Μπορείτε να αποκτήσετε την ιθαγένεια επενδύοντας στη συγκεκριμένη χώρα;

Η έγκριση της ιθαγένειάς σας δεν είναι εγγυημένη από τη στιγμή που θα λάβετε την Golden Visa. Για να λάβετε την ιθαγένεια σε ένα συγκεκριμένο κράτος της ΕΕ μέσω της χρήσης της Visa, θα πρέπει να περάσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη χώρα (διαφέρει σε κάθε χώρα) ώστε να εισπράξετε την ιθαγένεια. Συνήθως η περίπτωση της ιθαγένειας εξετάζεται στην περίπτωση που το άτομο έχει συμπληρώσει περίπου τα δέκα χρόνια συνεχούς διαμονής. Ορισμένες χώρες βέβαια προσφέρουν την υπηκοότητα σε μικρότερο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα που προσφέρει την υπηκοότητα μετά το πέρας των 7 χρόνων.

Υπάρχει συγκεκριμένο ποσό επένδυσης για την Golden Visa;

Το ποσό των χρημάτων που πρέπει να επενδύσετε για να πληροίτε τις προϋποθέσεις για μια Golden Visa εξαρτάται από τη χώρα.

Ορισμένες χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία ή η Ελλάδα προσφέρουν ευκαιρίες σε άτομα που επενδύουν σε ακίνητα, εταιρείες, κρατικά ομόλογα ή σε ορισμένους εμπορικούς κλάδους της χώρας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το χρηματικό ποσό που απαιτείται για επενδύσεις συνήθως δεν υπερβαίνει τα 500.000 ευρώ. Μια καλή επένδυση θεωρείται οποιαδήποτε οικονομική ενέργεια αφορά τη ναυσιπλοΐα μιας χώρας και κατ επέκταση το εμπόριό της. Τα ναυτιλιακά είναι μια σταθερή βιομηχανία η οποία συνεισφέρει σε κάθε χώρα, ένα τεράστιο μέρος του συνολικού προϋπολογισμού της. Γι’ αυτό και οι σπουδές στα ναυτιλιακά και η ενασχόλησή σας με τον κλάδο, θα μπορούσαν να σας προσφέρουν αμέτρητες επιχειρηματικές ευκαιρίες σε οποιαδήποτε προορισμό της Ευρώπης.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν χώρες της ΕΕ όπως η Ελβετία, η Ιταλία και η Αυστρία που απαιτούν μια πολύ πιο ενεργή μέθοδο επένδυσης, όπως η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης. Οι επενδυτικές απαιτήσεις σε αυτές τις χώρες είναι φυσικά υψηλότερες.

ΠΗΓΗ agriniopress

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: