Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Γρεβενά: Επιπλοκές στον εγκέφαλο παρουσίασε ο 6χρονος που υπέστη ανακοπή – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι γιατροί
Γρεβενά: Επιπλοκές στον εγκέφαλο παρουσίασε ο 6χρονος που υπέστη ανακοπή – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι γιατροί

Γρεβενά: Επιπλοκές στον εγκέφαλο παρουσίασε ο 6χρονος που υπέστη ανακοπή – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι γιατροίΗ καρδιά του μικρού έχει σταθεροποιηθεί

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου για να κρατήσουν στη ζωή το 6χρονο αγόρι από τα Γρεβενά, το οποίο υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του.

Ο μικρός, όπως μετέδωσε το Open, χθες το βράδυ παρουσίασε ένα οίδημα στον εγκέφαλο, κάτι που αν και το περίμεναν οι γιατροί είναι ανησυχητικό. Υποβάλλουν το παιδί σε ειδική θεραπευτική αγωγή προκειμένου του οίδημα να μην πάρει έκταση και να αντιμετωπιστεί.

Οι γιατροί, σύμφωνα πάντα με το Open, έχουν θέσει τον μικρό Θωμά σε «ψύξη εγκεφάλου», μια διαδικασία θεραπευτικής υποθερμίας προκειμένου να μην σημειωθούν βλάβες στον εγκέφαλο, καθώς το παιδί είχε μείνει για κάποια λεπτά χωρίς οξυγόνωση.

Το θετικό είναι ότι η καρδιά του έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουν ένα 24ωρο ακόμα για να έχουν πιο ασφαλή συμπεράσματα.

«Δίνουμε μία πολύ δύσκολη μάχη με την ελπίδα ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε στη ζωή τον μικρό Θωμά. Είμαστε όλοι, γιατροί, νοσηλευτές, από πάνω του και προσπαθούμε να του παράσχουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Έχουμε στείλει στο Ωνάσειο τα γενετικό υλικό που πρέπει προκειμένου να δούμε τι συμβαίνει. Να εντοπίσουμε την αιτία της αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής με δεδομένο ότι δεν υπήρξε κανένα διαγνωσμένο ιατρικό πρόβλημα» λέει ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: