Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική H Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου αποτελεί μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στα διεθνή ζητήματα της προστασίας του Περιβάλλοντος

H Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου αποτελεί μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στα διεθνή ζητήματα της προστασίας του Περιβάλλοντος

 Υποψήφια Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για το Νομό Ηλείας

Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου αποτελεί μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στα διεθνή ζητήματα της προστασίας του Περιβάλλοντος. Διετέλεσε Βουλευτής Επικρατείας από τον Οκτώβριο του 2009 ως το 2012 και Βουλευτής Ν. Ηλείας από το 2012 ως το 2014 με τη Νέα Δημοκρατία. Θήτευσε ως Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και ως Πρόεδρος της Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Διετέλεσε Αναπληρώτρια Γραμματέας Εθελοντισμού και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Κατά την κοινοβουλευτικής της θητεία εξελέγη σε σειρά διεθνών θέσεων, όπως Πρόεδρος του «Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη»Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για τα Ηνωμένα Έθνη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Γενεύη και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιωσίμου Αναπτύξεως της Μεσογείου Θαλάσσης του Μεσογειακού Πλάνου Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ.

Διατελεί Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού Συνεργασίας για το Νερό στη Στοκχόλμη και Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Νερό της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Παρίσι. Είναι Εκτελεστική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Αθήνα.  Υπήρξε επίσημη υποψήφια της Ελλάδας για τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ στο βαθμό  του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Για τη συμβολή της στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών ζητημάτων και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών της απονεμήθηκε το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι» του ΟΗΕ, ενώ για την διεθνή πολιτική της παρουσίας συγκαταλέχθηκε τόσο ανάμεσα στους «Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όσο και στους «Νέους Ευρωπαίους Ηγέτες» κάτω των 40 της ΕΕ. Τιμήθηκε επίσης με το Διεθνές Βραβείο «Άρτεμις» από το Ευρω-Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έχει επίσης λάβει το Βραβείο του Παγκόσμιου Πολίτη για τις Διεθνείς Πρωτοβουλίες σε Ανθρωπιστικά Ζητήματα, καθώς και «Ειδική Αναγνώριση από το Κογκρέσο».  Η δράση της έχει περαιτέρω αναγνωριστεί με προτάσεις για την υποψηφιότητά της και για άλλα διεθνή βραβεία, όπως το Βραβείο «Γυναίκες της Ευρώπης» και για το βραβείο «Πρωταθλητές της Γης» από τον ΟΗΕ.

Είναι δικηγόρος εξειδικευμένη στο Δημόσιο Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το Δίκαιο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, τη Διεθνή Διαιτησία και το Δίκαιο των Διεθνών Επενδύσεων. Διατηρεί δικό της Δικηγορική Γραφείο στην Αθήνα, ενώ έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, στο Κέντρο Περιβαλλοντικού Δικαίου και Πολιτικής και τη Νομική Σχολή του Παν/μίου του Γέιλ, στο Κέντρο Δικαίου Περιβάλλοντος και Χρήσεων Γης της Νομικής Σχολής του Παν/μιου της Νέας Υόρκης, στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

Η Διονυσία αποφοίτησε ως αριστούχος (πρώτη τη τάξη) από τη Νομική Σχολή του Παν/μιου Αθηνών και ακολούθησε σπουδές Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είναι αριστούχος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (LL.M.) του Georgetown University Law Center, ενώ έχει λάβει Διδακτορικό στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο Περιβάλλοντος από τη Νομική Σχολή του Παν/μιου Columbia της Νέας Υόρκης. Το πανεπιστημιακό της έργο και οι επιδόσεις της έχουν τιμηθεί με σειρά υποτροφιών και βραβείων, όπως οι υποτροφίες των ιδρυμάτων Fulbright, NATO, Ι.Κ.Υ. και Ωνάση, Cutting, Γεροντέλη και Λίλιαν Βουδούρη. Σήμερα διδάσκει Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Δίκαιο Περιβάλλοντος και Βιωσίμου Αναπτύξεως. Περαιτέρω η αρθρογραφία της η οποία αφορά σε θέματα διεθνή και Ευρωπαϊκά φιλοξενείται σε διεθνή περιοδικά και βιβλία, ενώ ο διεθνής τύπος έχει καλύψει την επαγγελματική και εθελοντική της δράση.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: