Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική H ΟΑΣΗ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους στο συλλαλητήριο

H ΟΑΣΗ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους στο συλλαλητήριο

Σε ανακοίνωση της η ΟΑΣΗ καλεί τους αγροτοκτηνοτρόφους την Τρίτη 18 Φλεβάρη στις 10:30 το πρωί στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα ταξικά εργατικά συνδικάτα του νομού , ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, που την ημέρα εκείνη φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση το νέο νόμο λαιμητόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης, συνέχιση του αντίστοιχου νόμου Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα είναι η ώρα της αντεπίθεσης μας μαζί με την εργατική τάξη.

Με τον οργανωμένο – μαζικό αγώνα μας παλεύουμε ενάντια στην ολοκληρωτική επίθεση στην ασφάλισή μας, στην υγειονομική περίθαλψη, στις συντάξεις, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ με το νέο ασφαλιστικό έκτρωμα, συμπληρώνοντας τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Τώρα είναι ώρα γενικού ξεσηκωμού για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης!

Το Ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, είναι το βασικό πλέγμα προστασίας μας. Είναι η Υγεία, είναι η Πρόνοια, είναι η νοσηλεία σε νοσοκομείο, τα φάρμακα, η προστασία της μητρότητας, τα εμβόλια. Ακριβά πληρώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι την ασφάλιση μας οταν μια οικογενειακή αγροτική εκμετάλλευση με τρία ενεργά μέλη (πατέρας, μάνα, παιδί) χρειάζονται μια μικρή περιουσία των 4.5 χιλιάδες ευρώ για τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Ας αναλογιστούμε τις τιμές που πωλήθηκαν φέτος βασικά αγροτικά προϊόντα, το κόστος παραγωγής αυτών και το τι έμεινε καθαρο εισόδημα ώστε να το αρπάξει η κυβέρνηση μέσω της εφορίας και της ασφάλισης είτε του αγρότη είτε της παραγωγής του. 

Διεκδικούμε:

  • Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που μείωσαν τις συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας.
  • Ενιαία, δημόσια και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. 
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες, 55 για τις γυναίκες.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην πλατεία ΟΤΕ στον Πύργο στις 10.30 το πρωί.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: