Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Η Αμαλιάδα και η Κουρούτα… έχασαν τον ποιητή τους!
Η Αμαλιάδα και η Κουρούτα… έχασαν τον ποιητή τους! - Ilia.news

Η Αμαλιάδα και η Κουρούτα… έχασαν τον ποιητή τους!


Όσο όμορφες λέξεις και αν διαλέξει κάποιος δεν αλλάζει δυστυχώς η «θνητή» πραγματικότητά μας. Εξάλλου, αυτός ήταν ο «μάστορας» των λέξεων και όλοι εμείς οι ακροατές του, οι μαθητές του! Η Αμαλιάδα και η Κουρούτα έχασαν σήμερα τον ποιητή τους, τον Δημήτρη Γεωργόπουλο, τον κουρέα, τον «Κουρουτιανό».

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος «έφυγε» από αυτή την υλική πραγματικότητα αλλά… πόσο ωραία πράγματα άφησε αλήθεια πίσω του.

Δημιούργησε μια όμορφη οικογένεια ενώ άφησε «κληρονομιά» σε όλους μας, την ποίησή του!

Αγάπησε ο ποιητής μας. Αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ. Η σχέση του όμως με την Κουρούτα δεν ήταν απλή αγάπη αλλά «έρωτας». Πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Κουρούτας για πολλά χρόνια.

«Πατέρας» άπειρων έργων που χαίρονται σήμερα όλοι οι «Κουρουτιανοί», οι «Κουρουτιανές» και όλοι οι επισκέπτες της παραλίας μας. «Πατέρας» και προστάτης – «φρουρός», των αρχαιολογικών ευρημάτων στο μοναστήρι του Αγίου Αθανασίου!

Ναι, φτώχυνε η Αμαλιάδα, η Κουρούτα και τα γράμματα από το «φευγιό» του Δημήτρη Γεωργόπουλου. Αλλά ήταν ένας άνθρωπος που οι μοίρες τον μοίραναν να μην φύγει ποτέ από κοντά μας. Το «σκανταλιάρικο παιδί», με το αστραφτερό χαμόγελο που σου έλεγε: «έλα να σου διαβάσω το νέο μου ποίημα, τώρα το σκαρώνω, αλλά θα μου πεις πραγματικά τη γνώμη σου» πάντα θα υπάρχει μέσα στις καρδιές μας!

Αυτός είναι ο αποχαιρετισμός της δημοσιογραφικής ομάδας του «Ilia.news» σε έναν φίλο, σε έναν Δάσκαλο των λέξεων και των συναισθημάτων!

ilianews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: