Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τι αποφασίστηκε στη μεγάλη Λαϊκή Συνέλευση απόψε στο Πάρκο Ξυστρή για τον Αυτοκινητόδρομο “Πάτρα – Πύργος” και τα άλλα φλέγοντα και επείγοντα θέματα
Από το βήμα της Συνέλευσης ο Μητροπολίτης Ηλείας καυτηρίασε την ενέργεια του Υπουργού Υποδομών να εξαιρέσει από τη σύσκεψη που έκανε με τους Δημάρχους της Ηλείας τον Δήμαρχο Πύργου!!!

Ο Νοέμβρης για την Ηλεία όλη είναι ο μήνας του Αγώνα και της διεκδίκησης και αν απαιτηθεί θα καταστεί και μήνας της Εξέγερσης, προκειμένου τούτος ο τόπος να βρει το δίκιο του και να πορευθεί στο δρόμο της ανάπτυξης…
Η συγκέντρωση απόψε στον τεράστιο χώρο του Πάρκου Ξυστρή ήταν συγκλονιστική… Δεν μπορώ να γράψω πόσοι ήταν, αλλά μπορώ να πω ότι είχε μαζικότητα και αποφασιστικότητα… Ο Δήμαρχος τού Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος είπε ότι ήταν πάνω από 1.000!!!
Θα ακολουθήσει αναλυτικότερο Ρεπορτάζ από τις τοποθετήσεις που έγιναν, αλλά τώρα να δώσω το τι αποφασίστηκε :
1) Να γίνει μεγάλη και καθολική Απεργιακή Κινητοποίηση το πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς Δεκέμβρη.
2) Συγκροτήθηκε Συντονιστικό Όργανο που θα αποτελείται από τους 7 Δήμους της Ηλείας, τα Εργατικά Κέντρα, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας, το Επιμελητήριο Ηλείας, τους επιστημονικούς φορείς της Ηλείας, Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους.
3) Το Όργανο αυτό θα εκλέξει 5μελή ή 7μελή Γραμματεία, για ευχερή κινητικότητα.
Ρώτησα στο τέλος της Συνέλευσης τον Δήμαρχο Πύργου, πότε θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Σ. Ο. και μου απάντησε, σε τρεις με τέσσερις ημέρες, διότι πρέπει να είναι και όλοι οι Δήμαρχοι μέσα στο Συντονιστικό.
Τον ρώτησα επίσης ποτέ ειδοποιήθηκαν όλοι οι άλλοι Δήμαρχοι της Ηλείας πλην αυτού, για να συναντηθούν με τον Άφρονα Υπουργό Υποδομών και μου απάντησε ότι ειδοποιήθηκαν χτες στις 8 το βράδυ και η συνάντηση στην Αθήνα έγινε σήμερα στις 11 το πρωί!!
Θα κλείσω αυτό το προκαταρκτικό Ρεπορτάζ απευθυνόμενος πλέον στον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας :
Κύριε Πρωθυπουργέ, πώς εσείς κρίνετε την ενέργεια του Υπουργού σας επί των Υποδομών? Διαψεύδει εσάς τον ίδιο, που όταν αναλάβατε τα ηνία της χώρας συστήσατε από το πρώτο Υπουργικό σας Συμβούλιο, να υπάρχει πνεύμα ενότητας και όχι αλαζονικής διάθεσης.
Κύριε Πρωθυπουργέ, να παρέμβετε προσωπικά για το κρισιμότατο για την Ηλεία θέμα του Αυτοκινητόδρομου και να επαναφέρετε στο πλάνο των ενεργειών σας την προσωπική σας δέσμευση, στην οποία προβήκατε κατά την ομιλία σας στον Πύργο, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές!!

Δημοσιογράφος Αντρέας Αυγ. Καπογιάννης – ΑΝΚ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: