Η φιλοξενία Χρ. Γαβρά – Δημ. Μπρέζα από Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες!
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Η φιλοξενία Χρ. Γαβρά – Δημ. Μπρέζα από Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες!

Η φιλοξενία Χρ. Γαβρά – Δημ. Μπρέζα από Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες!

Η ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Οι προκλήσεις και τα νέα δεδομένα που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ευκαιρίες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε ως κράτος – μέλος της ήταν βασικό μέρος της ενημέρωσης και της συζήτησης που είχαν ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΕΠ Χρήστος Γαβράς και ο Αντιπρόεδρος των Ιδρυμάτων Πρόνοιας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Δημήτρης Μπρέζας στις Βρυξέλλες!

Και οι δύο έζησαν μοναδική εμπειρία στην καρδιά της Ευρώπης, φιλοξενούμενοι από τον φίλο Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος διαθέτει ισχυρούς δεσμούς με την Ηλεία και τους ανθρώπους της.

Αρχικά  περιηγήθηκαν στο Parlamentarium, το διαδραστικό μουσείο του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου παρουσιάστηκε ο δρόμος προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Έμαθαν για την ιστορία και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως επίσης, τι κάνουν οι ευρωβουλευτές για να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις και πως εργάζονται για το κοινό μας αύριο.

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  όπου τους υποδέχτηκε ο κ. Μεϊμαράκης. Στην συζήτηση υπογράμμισε τον τρόπο με τον οποίο εργάζονται οι Έλληνες ευρωβουλευτές για το συμφέρον όλων των ευρωπαίων πολιτών. Ακόμα, αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και πως η Ε.Ε. δημιουργεί νέες κοινές λύσεις σε δομικά προβλήματα που αποτελούσαν για χρόνια εθνικές πολιτικές. Τόνισε ότι οι συνεχείς κρίσεις, όπως το μεταναστευτικό, η πανδημία και ο πόλεμος, ωθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να σχεδιάσει ολιστικές λύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και την ευημερία όλων των πολίτων της. Επίσης, αναφέρθηκε στις συνεχείς του προσπάθειες  ώστε τα  εθνικά ζητήματα, που προκύπτουν από  προκλήσεις γειτονικών μας χωρών, να υιοθετούνται στην ευρωπαϊκή ατζέντα. 

Στο τέλος της ημέρας, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΚ τους παρέθεσε γεύμα, όπου είναι την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστά πιάτα της Βελγικής Κουζίνας.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: