Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η γαλλική Thierart αξιοποιεί το λεπτό άχυρο με τους συρόμενους συλλογείς
Η γαλλική Thierart αξιοποιεί το λεπτό άχυρο με τους συρόμενους συλλογείς

Η γαλλική Thierart αξιοποιεί το λεπτό άχυρο με τους συρόμενους συλλογείς


Η Thierart επεκτείνει αλλά παράλληλα εξελίσσει την γκάμα των συρόμενων συλλεκτών λεπτού αχύρου, οι οποίοι προσαρμόζονται στο πίσω μέρος πολλών θεριζοαλωνιστικών μηχανών και αξιοποιούν στο έπακρον το παραγόμενο υλικό.

Σύμφωνα με την γαλλική κατασκευάστρια, τα συστήματα αυτά όχι μόνο επιτρέπουν στους αγρότες να το χρησιμοποιούν για την κτηνοτροφία αλλά και να το πωλούν σε μονάδες βιοαερίου και ταυτόχρονα να μειώνουν την επίπτωση που προκαλούν τα ζιζάνια στις καλλιέργειες.

Η εταιρεία διαθέτει στην αγορά μοντέλα που συνδέονται με μπουλόνια των οποίων η χωρητικότητα είναι γενικά από 15,0m³ έως 20,0m³ και μπορούν να προσαρμοστούν σε πολλά μοντέλα αλωνιστικών μηχανηνών. Αυτή η τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της γαλλικής φίρμας έχει σχεδιαστεί για τους αγρότες που επιθυμούν να μαζέψουν το λεπτό άχυρο, αλλά χωρίς να προσθέτουν στη συνέχεια επιπλέον βάρος στο πίσω μέρος της θεριζοαλωνιστικής όπως στα άλλα συστήματα συλλογής. Ένα από αυτά τα μοντέλα ονομάζεται Turbine V3 και είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά. Εφαρμοσμένα στο πίσω μέρος των θεριζοαλωνιστικών, τα μηχανήματα αυτά τεμαχίζουν το άχυρο ή το αφήνουν ως θημωνιά στο πεδίο. Χαρακτηριστικό εδώ είναι ότι όλο το λεπτό άχυρο και οι σπόροι ζιζανίων διοχετεύονται μέσω δύο σωλήνων εκκένωσης στο τρέιλερ χωρητικότητας 30,0m³.

Για την τροφοδοσία του διαδρόμου μεταφοράς των δύο μέτρων απαιτείται υδραυλική σύνδεση ενώ το σώμα του τρέιλερ περιστρέφεται 90 μοίρες προς τα πίσω για την μεταφορά. Η κεφαλή ταξιδεύει πίσω από το τρακτέρ και φυσικά θα παραμείνει επάνω στην θεριζοαλωνιστική. Το μέγιστο πλάτος της κεφαλής των 10,5 μέτρων και ένα από τα πρώτα συστήματα δοκιμάζεται ήδη πίσω από μια θεριζοαλωνιστική New Holland CR9.80, με την εταιρεία να έχει στα σκαριά και ένα πιο απλό τρέιλερ στο οποίο το υλικό ανατρέπεται απλά στο κεφαλάρι.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: