Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Η Ηλεία στις «ράγες» της ανάπτυξης!
Η Ηλεία στις «ράγες» της ανάπτυξης! - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Η Ηλεία στις «ράγες» της ανάπτυξης!

Την ευκαιρία να συναντήσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑΣΥ Θανάση Κοτταρά είχε τις προηγούμενες ημέρες ο Υπεύθυνος Τύπου Γραμ. Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης κρίσεων της Ν.Δ. Λευτέρης Βαρουξής, όντας ο πρώτος που συνομιλεί μαζί του μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Εκτός από θέματα της Ηλείας,  μιας και τους δύο άνδρες ενώνει τόσο ο τόπος καταγωγής όσο και η αγάπη τους για την περιοχή,συζήτησαν διεξοδικά και για την πολυαναμενόμενη προκήρυξη του διαγωνισμού για το τρένο «Κάτω Αχαΐα-Πύργος», με τον κ.Βαρουξή να συγχαίρει τον κ.Κοτταρά για τις θετικές εξελίξεις οι οποίες φέρουν την υπογραφή του και να του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει από εδώ και πέρα.

Θυμίζουμε ότι πρώτη η εφ. «Πατρίς» στις 2 Ιουνίου σας είχε ενημερώσει πως η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κάτω Αχαΐας – Πύργου και την σύνδεσης της Αρχαίας Ολυμπίας με την Πάτρα φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει αφού  η μελέτη κόστους οφέλους για το έργο «Α΄ Φάση Αναβάθμισης του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Μεταξύ ΣΣ Κάτω Αχαΐας και ΣΣ Πύργου»  ολοκληρώθηκε την από την εταιρεία στην οποία είχε ανατεθεί και αφού το έργο κρίθηκε ωφέλιμο, ήδη ο ΟΣΕ στον οποίο κατατέθηκε, ετοίμασε το τεχνικό δελτίο το οποίο το οποίο θα προωθηθεί στα Υπουργεία Υποδομών & Μεταφορών και Ανάπτυξης προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότηση.

Πλέον, αναμένουμε την προκήρυξη του διαγωνισμού από τον ΟΣΕ ο οποίος αναμένεται μέχρι τέλος του Ιουνίου με αρχές Ιουλίου έτσι ώστε σε έξι μήνες να έχει βρεθεί ο ανάδοχος που θα πιάσει δουλειά.

Ο κ.Κοτταράς τότε είχε δηλώσει στην εφ. «Πατρίς» πως το έργο κρίθηκε ωφέλιμο και στόχος είναι η επαναλειτουργία της γραμμής εντός δύο χρόνων.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: