Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η ηρωική προσπάθεια των δύο χειριστών F-16 να σώσουν το HELIOS – Μια αποστολή που έμεινε στην ιστορία

Η ηρωική προσπάθεια των δύο χειριστών F-16 να σώσουν το HELIOS – Μια αποστολή που έμεινε στην ιστορία

Ηταν ένα από τα αεροπορικά δυστυχήματα που είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα. Η συντριβή του αεροσκάφους HELIOS,ήταν για αρκετούς μήνες ένα μυστήριο! Ένα αεροσκάφος με πλήρωμα και επιβάτες αναίσθητους. Ένα μόνο μέλος του πληρώματος, ο ιπτάμενος φροντιστής, προσπάθησε με τη βοήθεια χειριστών μαχητικών αεροσκαφών F-16, να το προσγειώσει. Δεν ήταν δυνατόν.

Το φοβερό δυστύχημα έγινε στις 14 Αυγούστου του 2005. Λίγο πριν τα καύσιμα του αεροσκάφους τελειώσουν δύο μαχητικά F-16 είχαν προσεγγίσει το αεροσκάφος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Helios: Δεκαπέντε χρόνια από την αεροπορική τραγωδία που συγκλόνισε Κύπρο και Ελλάδα

Οι πιλότοι των F 16 είχαν καταφέρει να έρθουν σε επαφή με τον ηρωϊκό φροντιστή που κάθησε στη καρέκλα του αναίσθητου κυβερνήτη, τον καθοδήγησαν δείχνοντάς του το διάδρομο της Τανάγρας, αλλά η προσγείωση δεν ήταν απλή υπόθεση.

Πολλοί είχαν πει τότε ότι τα F 16 είχαν καταρρίψει το HELIOS. Διαψεύστηκε κατηγορηματικά. Είναι βέβαιο ότι αυτή η αποστολή χαράχθηκε βαθειά στο μυαλό των χειριστών που έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Τα περισσότερα από τα μυστήρια αυτής της τραγωδίας, απαντήθηκαν με επάρκεια στο ντοκιμαντέρ του Discovery Channel, αρκετό καιρό πριν το επίσημο πόρισμα τα επιβεβαιώσει.

pentapostagma

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: