Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Η λαϊκή οικογένεια δεινοπαθεί για να τα βγάλει πέρα»
«Η λαϊκή οικογένεια δεινοπαθεί για να τα βγάλει πέρα» - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

«Η λαϊκή οικογένεια δεινοπαθεί για να τα βγάλει πέρα»Την ώρα που η ακρίβεια διογκώνεται στην χώρα μας και ένα νέο κύμα ανατιμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με αυξήσεις που φτάνουν από 8% έως 20% σε δεκάδες κατηγορίες τροφίμων και άλλων βασικών καταναλωτικών αγαθών, οι πρώτες οργανωμένες διαμαρτυρίες κάνουν την εμφάνισή τους.

Έτσι στο πλαίσιο αυτό, σωματεία που πρόσκεινται στο πανεργατικό αγωνιστικό μέτωπο, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της ΔΕΗ Πύργου.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, διεκδικούν αυξήσεις πάνω από το όριο που βρίσκεται σήμερα ο πληθωρισμός, κατώτερο μισθό στα 825 ευρώ και πολλά ακόμα, τα οποία θα βοηθήσουν τον εργαζόμενο και τις λαϊκές οικογένειες, να ανασάνουν και να μην έχουν το καθημερινό άγχος της επιβίωσης.

Κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας ο κ. Νίκος Λοχοβίτης, Πρόεδρος της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ Ν. ΗΛΕΙΑΣ, τόνισε μεταξύ άλλων.

«Γι αυτή την πράσινη ανάπτυξη που κάνει μαύρη τη ζωή μας, σφάζεται η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, για να αυγατίζουν τα κέρδη των ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, στις κατασκευές, στο ναυτιλιακό κεφάλαιο. Οι αυξήσεις την ενέργειας δεν είναι ουρανοκατέβατες, είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης της στρατηγικής του κεφαλαίου για την δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών δραστηριοποίησης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στον κλάδο, προκειμένου να αναπαράγεται το κεφάλαιο και να έχει μεγάλο ποσοστό κερδοφορίας. Αυτή τη στρατηγική εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υπηρετούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, το χρηματιστήριο ενέργειας και η περιβόητη ρήτρα προσαρμογής που δεν καταργήθηκε, αλλά ενσωματώθηκε στην τιμή της κιλοβατώρας, είναι τα αποτελέσματα από την εφαρμογή όλων αυτών των μέτρων. Οι τεράστιες αυξήσεις των τιμών της ενέργειας δεν αποτελούν κάποια ανωμαλία του συστήματος, ούτε οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας κα Στέλλα Αναστασίου τόνισε.

«Μαζευτήκαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις αυξήσεις που βιώνουμε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια. Η λαϊκή οικογένεια τον τελευταίο χρόνο δεν μπορεί να βγάλει το μήνα, το εισόδημα δεν φτάνει ούτε για το πρώτο δεκαπενθήμερο. Η κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί δεν μπορεί να περιγραφεί. Ιδίως οι νεοδιόριστοι και αναπληρωτές συνάδελφοι που έχουν έρθει από όλη την Ελλάδα, δυσκολεύονται να βγάλουν το μήνα, να βρουν στέγη και να αγοράσουν τα απαραίτητα αγαθά, έτσι ώστε να έχουν μία αξιοπρεπή ζωή και αξιοπρεπώς βέβαια να σταθούν μέσα στην τάξη. Πραγματικά πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα».

Τέλος η κα. Σία Ξενοστάθη από την ΟΓΕ Πύργου τόνισε.

«Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, η λαϊκή οικογένεια και ειδικά τώρα που ανοίξανε και τα σχολεία δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Είναι μία πολύ δύσκολη περίοδος, αφού έχουμε την άνοδο στα ενοίκια και στα τρόφιμα και γενικά και στο ρεύμα. Πέφτει μία τεράστια πέτρα στις πλάτες κάθε εργαζόμενου, κάθε οικογένειας, για αυτό θα πρέπει και ο κόσμος να δείξει την ανάλογη διάθεση για κινητοποιήσεις, για να μπει ένας φραγμός σε αυτή την κατάσταση, που όλο και πιο πολύ δυσκολεύει. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα επόμενα χρόνια».

patrisnews

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: