Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Η Οργάνωση στην ελαιοπαραγωγή
Η Οργάνωση στην ελαιοπαραγωγή

Η Οργάνωση στην ελαιοπαραγωγή

«Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι ελαιοπαραγωγοί στις σημερινές συνθήκες θα πρέπει πρώτα από όλα να συνεργασθούν με οποιανδήποτε μορφή, όπως συνεταιρισμούς, ομάδες παραγωγών, ακόμη και δημιουργώντας εταιρικά νομικά σχήματα». Αυτό επεσήμανε ο Ηλίας Κάνταρος, γεωπόνος, Σύμβουλος Βιολογικής Γεωργίας και Αειφόρου Ανάπτυξης, εκπαιδευτής ενηλίκων, συνεργάτης ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην κατάρτιση Νέων Αγροτών, στην γεωπονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Στρέφι με θέμα: «Η Καλλιέργεια της ελιάς σε συνθήκες οικονομικής και κλιματικής κρίσης».

Μία ημερίδα που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμο της Ηλείας, και όχι μόνο, έγινε με πρωτοβουλία του ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου κατόπιν πρόσκλησης της Κοινότητας Στρεφίου, με την υποστήριξη του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου.

Ο κ. Κάνταρος στην εισήγησή του επεσήμανε ότι «σε δεύτερο επίπεδο απαιτείται η αλλαγή κάποιων καλλιεργητικών πρακτικών ώστε να μειωθεί το κόστος θρέψης, όπως χλωρή λίπανση και η παρασκευή κόμποστ σε συλλογικό

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: