Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η παιδεία δεν μπορεί να πάει μπροστά με δωρεές και αναχρονιστικά νομοσχέδια

Η παιδεία δεν μπορεί να πάει μπροστά με δωρεές και αναχρονιστικά νομοσχέδια

Στις 3 Απριλίου 2020, και ενώ τα σχολεία της χώρας έκλεισαν από τις 11-03-2020, η Υπουργός Παιδείας δήλωνε ευθαρσώς, ότι το Υπουργείο εξασφάλισε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ ένα σημαντικό αριθμό tablet και laptop, ώστε αυτά να δοθούν στους μαθητές που πραγματικά τα χρειάζονται, για να μην αποκλείονται από την μάθηση και να έχουν πρόσβαση στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στην συνέχεια, το ΕΣΠΑ εξαφανίσθηκε και μεταμορφώθηκε σε ιδιωτικές χορηγίες!

Μάθαμε, μέσω της κας Κεραμέως, ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει δεχθεί δωρεές τόσο από επιχειρηματίες του κλάδου, όσο και από φυσικά πρόσωπα για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τα σχολεία. Τι συνέβη άραγε με το ΕΣΠΑ;

Στη συνέχεια, με μία ωραία διευκρινιστική εγκύκλιο, η κα Υπουργός στις 9/4/2020 αναφέρει πως: «…διευκρινίζουμε ότι η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών/συσκευών αφορά αποκλειστικά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)».

Και πως θα το αξιοποιούσαν αυτό οι μαθητές αφού ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό;

Και συνεχίζοντας τις ενημερώσεις στις 07-05-2020, το Υπουργείο μας γνωστοποιεί ότι γίνεται η τρίτη αποστολή τεχνολογικού εξοπλισμού στα σχολεία μας από δωρεές, για χρήση από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όλες αυτές οι παλινωδίες της Υπουργού είναι ώρα να σταματήσουν πια, τα σχολεία ανοίγουν και οι μαθητές ακόμα περιμένουν να πραγματοποιηθούν όλα για όσα υπήρξαν δεσμεύσεις.

Επιπλέον, η περιβόητη δέσμευση του υπουργείου για εκσυγχρονισμό της παιδείας, χαρακτηρίζεται και αυτή από ασυνέπεια, αφού καταθέσατε άμεσα προς διαβούλευση το πλέον αναχρονιστικό νομοσχέδιο, που έχει ήδη συγκεντρώσει τα πυρά της εκπαιδευτικής κοινότητας -κι όχι μόνο. Και συνεχίσατε, κα Υπουργέ, να μας εκπλήσσετε δυσάρεστα με την τελευταία αδιανόητη έμπνευσή σας για υποχρεωτικές κάμερες με live αναμετάδοση στις αίθουσες διδασκαλίας, την οποία και πρέπει να αποσύρετε αμέσως.

Κα Υπουργέ, οι Οικολόγοι Πράσινοι σας θυμίζουμε ότι η λογική των χορηγιών, δεν μπορεί να υποκαθιστά την ευθύνη και την υποχρέωση του Κράτους για τη λειτουργία των δημόσιων σχολείων. Σας θυμίζουμε επίσης πως η επένδυση στην Παιδεία (όπως και στην Υγεία και τον Πολιτισμό) είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ευημερία ενός Κράτους. Σας θυμίζουμε επίσης πως η Παιδεία δεν πρέπει να είναι πεδίο εφαρμογής προσωπικών αντιλήψεων του/της κάθε Υπουργού.

Οι ενημερωμένοι και μορφωμένοι πολίτες είναι αυτοί που θα οδηγήσουν την χώρα στην πρόοδο, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ,  θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε από το Υπουργείο καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης  κάνοντας συμμέτοχους και τους εκπαιδευτικούς.

Χρειάζεται, λοιπόν, άμεσα μια πραγματική εκπαιδευτική τομή, που θα προτείνει αλλαγές και θα τις  εφαρμόσει στην πράξη.

Αλλαγές που πρόκειται να έχουν ουσιαστικό  αντίκτυπο  στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης, τον τρόπο διδασκαλίας,  στις σχολικές εγκαταστάσεις και  στο ρόλο του σχολείου στη γειτονιά.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: