Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η παραβατικότητα ταλαιπωρεί τους δημότες – Θα …”ξεσηκωθεί” και ο Πύργος όπως η Μεσσήνη (Ρομά);

Η παραβατικότητα ταλαιπωρεί τους δημότες – Θα …”ξεσηκωθεί” και ο Πύργος όπως η Μεσσήνη (Ρομά);

του Δημήτρη Παπαφώτη

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας για την ειρηνική συγκέντρωση – σιωπηλή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Μεσσήνης τις προηγούμενες ημέρες, για το γνωστό πρόβλημα της αυξημένης παραβατικότητας που αντιμετωπίζουν τελευταία.

Το κοινό πρόβλημα ακούμπησε “ευαίσθητες χορδές” τόσο στον Πύργο όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Ηλείας, αν κρίνουμε από τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα που λάβαμε εχθές στο iliakanea.gr

Αν και κάποιοι έχουν εστιάσει στην κοινωνική ομάδα των Ρομά, οι περισσότεροι γνωρίζουν καλά ότι η παραβατικότητα δεν περιορίζεται εκεί. Και αυτό είναι πολύ καλό, γιατί η όποια προσπάθεια διαμαρτυρίας ταλαιπωρημένων πολιτών στο μέλλον δεν θα μπορεί να εκφυλιστεί από μια γνήσια φωνή διαμαρτυρίας σε ένα …”παράφωνο” ρατσιστικό παραλήρημα.

Και επειδή δεν θα μπορεί να εκφυλιστεί σε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι, η δυναμική που θα αποκτήσει το αίτημα να σταματήσει η παραβατικότητα στην καθημερινότητά μας θα είναι τεράστια. Και ως τέτοια, θα πιέσει …”αφόρητα” τους “άρχοντες” να δώσουν μια ρεαλιστική λύση.

Για παράδειγμα η ατιμωρησία των δραστών. Έχει καταντήσει κακόγουστο ανέκδοτο οι ποινές που αντιμετωπίζουν οι δράστες για μικροκλοπές. Όπως και η παταγώδης αποτυχία του σωφρονιστικού μας συστήματος να …σωφρονίσει τους παραβάτες. Χωρίς ουσιαστικά εφόδια για να ξεφύγουν από την αθλιότητα της προηγούμενης ζωής τους, μπαίνουν για τα καλά στο περιθώριο της Κοινωνίας και με μαθηματική ακρίβεια μπορούμε να ισχυριστούμε ότι επιστρέφουν στα ίδια ή και χειρότερα παραπτώματα.

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, όπως λέει ο λαός μας και είναι θέμα χρόνου το ξέσπασμα δυναμικών κινητοποιήσεων από τους πολίτες, οι οποίοι καθημερινά νιώθουν να απειλούνται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από την παραβατικότητα που, κακά τα ψέματα, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Δείτε παρακάτω την κινητοποίηση των δημοτών της Μεσσήνης και παρακολουθήστε το video που υπάρχει στο ρεπορτάζ μέχρι τέλους.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: