«Η πολιτεία να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολυτέκνων»
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
«Η πολιτεία να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολυτέκνων»

«Η πολιτεία να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολυτέκνων»

Πολύτεκνοι συμμετείχαν στην χθεσινή γενική συνέλευση και στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. στο σύλλογο.

Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. είχαμε χθες για το σύλλογο πολυτέκνων Πύργου και περιχώρων. Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκαν αρκετοί πολύτεκνοι, οι οποίοι ψήφισαν για το νέο Δ.Σ. που θα τους εκπροσωπήσει και θα αγωνιστεί, προκειμένου να στηριχθούν από την πολιτεία, αλλά και τους τοπικούς φορείς.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Κρουστάλης, τόνισε ότι η πολιτεία και οι τοπικοί άρχοντες δεν βοηθάνε το σύλλογο και τις οικογένειες των πολυτέκνων (όπως θα έπρεπε), πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα, από τα 3.000 μέλη να πληρώνουν τη συνδρομή τους μόνο τα 800.

Ακόμη ο κ. Κρουστάλης ζήτησε από την πολιτεία να δώσει κίνητρα στις νέες οικογένειες για να κάνουν περισσότερα από ένα ή δύο παιδιά και ότι η λύση για το δημογραφικό δεν είναι μόνο οι μετανάστες, που έχουν διαφορετικά ήθη και έθιμα από τους Έλληνες.

Αναλυτικά ο κ. Κρουστάλης τόνισε:

Ο πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων Πύργου και περιχώρων Νίκος Κρουστάλης ενώ ψηφίζει στις χθεσινές αρχαιρεσίες.

«Σήμερα έγινε η Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για εκλογή Δ.Σ. στον σύλλογο. Είχαμε μεγάλη συμμετοχή, ο κόσμος μας στηρίζει και αυτό που θα ήθελα να πω, είναι ότι ο σύλλογός μας έχει βοηθήσει τη τοπική κοινωνία, πολλές πολύτεκνες οικογένειες, Εμάς μας έχει βοηθήσει η εκκλησία και συγκεκριμένα η Μητρόπολη Ηλείας, όμως η πολιτεία είναι απούσα, οι τοπικοί άρχοντες δεν μας βοηθάνε, όπως και οι πολιτικοί παράγοντες και παλεύουμε μόνοι μας για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα των πολυτέκνων. Από τα 3.000 μέλη που είναι εγγεγραμμένα στο σύλλογό μας, μόλις τα 800 πληρώνουν την συνδρομή τους και τα υπόλοιπα αδυνατούν. Έχουμε πάει πολλές φορές στην Αθήνα, μαζί με την ομοσπονδία, με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας και μας έχουν υποσχεθεί ότι τα επιστρέψουν την ισόβια σύνταξη στις ηλικιωμένες πολύτεκνες μητέρες. Ευελπιστούμε ότι θα το υλοποιήσουν αυτό. Αν ήθελε η πολιτεία θα μπορούσε να βοηθήσει για το δημογραφικό πρόβλημα. Θα μπορούσε να λάβει κάποια μέτρα, όπως είναι μια οικονομική βοήθεια, που θα βοηθούσε τα νέα ζευγάρια να κάνουν παιδιά και να μη μείνουν στο ένα και στα δύο. Δεν είναι λύση για το δημογραφικό να έρχονται μετανάστες, που είναι άνθρωποι με άλλα ήθη και άλλα έθιμα. Αν ήθελε θα μπορούσε να βοηθήσει με κάποια ειδικά μέτρα, όπως κάνουν και τα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη που βοηθάνε τους πολύτεκνους».

– PatrisNews – Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: