Η ψηφιακή τεχνολογία αναβαθμίζει το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Πηνειού
Ηλειακά Νέα - Νέα & Ειδήσεις από την Ηλεία,Πύργος,Ήλιδα,Ζαχάρω,Ολυμπία.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Η ψηφιακή τεχνολογία αναβαθμίζει το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Πηνειού
Η ψηφιακή τεχνολογία αναβαθμίζει το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Πηνειού - Αυγή Πύργου

Η ψηφιακή τεχνολογία αναβαθμίζει το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Πηνειού

Η ψηφιακή τεχνολογία αναβαθμίζει το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Πηνειού

Ημερομηνία: 24-10-2021

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΝΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΚΑΙ C.O.P.A.E. ILIS 

Η ψηφιακή τεχνολογία τέθηκε στην υπηρεσία του Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Μαύρας. Το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού σε συνεργασία με το «Κ.Ν.Α.Π. Ερμής» και την C.O.P.A.E. ILIS  και με την ουσιαστική συμβολή δύο  εθελοντριών νέων  κοριτσιών και μηδενικό κόστος για τον Δήμο, αξιοποίησαν τις δυνατότητες που προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία και μέσω του κινητού τηλεφώνου προσφέρουν στους επισκέπτες του Μουσείου την περιγραφή των θεματικών ενοτήτων του Λαογραφικού.

Παράλληλα η θέση του Μουσείου της Αγ. Μαύρας σημειώνεται πλέον στους χάρτες της Google καθοδηγώντας τους επισκέπτες να μεταβούν στο σημείο.

Ανάλογη αναβάθμιση θα γίνει σε όλα τα Μουσεία του Δήμου Πηνειού

Ο κ. Επαμεινώνδας Κλάδης, συντονιστής Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της C.O.P.A.E. ILIS αναφερόμενος στην ψηφιακή περιγραφή του Λαογραφικού και πώς λειτουργεί, δήλωσε:

«Με το πρόγραμμα Erasmus+ ήρθε από τη Ρώμη η 17χρονη Τζούλια Λαλέντζια , μαθήτρια Τεχνικού Λυκείου στο τμήμα τεχνικός τουρισμού. Στοχοθεσία της Τζούλια ήταν μέσα σε διάστημα 3 εβδομάδων να προσπαθήσει να προωθήσει το Λαογραφικό Μουσείο της Αγίας Μαύρας. Σε συνεργασία με την 24χρονη Ευαγγελία Μπριλή από τα Καβάσιλα η οποία κάνει την πρακτική της στο Δήμο Πηνειού, πέτυχαν να κάνουν μια ψηφιακή περιγραφή του Λαογραφικού αλλά ταυτόχρονα έκαναν και προώθησή τους στα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δηλαδή τουρίστες που βρίσκονται στο νομό μας, χρησιμοποιώντας το Google, θα μπορούν να βρουν την τοποθεσία του Λαογραφικού και με οδηγό GPS να βρεθούν στην Αγία Μαύρα.

Η ψηφιακή περιήγηση είναι μεταφρασμένη σε τέσσερις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά. Ο επισκέπτης σκανάρει με το κινητό του τον κωδικό που βρίσκεται αναρτημένος σε όλες τις αίθουσες του Μουσείου και αμέσως έχει στη διάθεσή του την περιγραφή των θεματικών ενοτήτων.

Όλα αυτά έγιναν εθελοντικά και φυσικά με μηδενικό κόστος για τον Δήμο Πηνειού, αλλά τα οφέλη θα είναι μεγάλα. Υπήρχε όλο αυτό το διάστημα άριστη συνεργασία με τον πρόεδρο του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο ο οποίος μας υποστήριξε σε ότι χρειαστήκαμε κατά τη διάρκεια της πρακτικής μας άσκησης»

Αναβάθμιση όλων των Μουσείων

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Αθλητισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε: «Στην προσπάθεια του Δήμου Πηνειού για αναβάθμιση όλων των Λαογραφικών Μουσείων της Αγ. Μαύρας, του Βαρθολομιού, της Γλύφας και του Σιμίζα, αλλά και η λειτουργία τους ανεξαρτήτως προσώπων, εντάσσεται και εργασία που έγινε στην Αγία Μαύρα από δύο εθελόντριες την Τζούλια και την Ευαγγελία, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες. Όλα αυτά έγιναν ύστερα από πρόταση του φίλου Νώντα Κλάδη υπευθύνου των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της C.O.P.A.E. ILIS. Έγινε μια εκπληκτική δουλειά και ο επισκέπτης μπορεί μέσω κινητού να ενημερώνεται για κάθε θεματική ενότητα που βλέπει. Το ίδιο θα γίνει και στα άλλα Μουσεία του Δήμου Πηνειού. Το Μουσείο θα είναι ανοικτό κάθε Τρίτη και Παρασκευή από τις 9 μέχρι τις 12 και αρχικά ως ξεναγός θα είναι η Ευαγγελία Μπριλή που κάνει την πρακτική της».

**  Στις δύο φωτογραφίες διακρίνινται οι εθελόντριες Ευαγγελία Μπριλή και Τζούλια Λαλέντζια, καθώς επίσης και με τον πρόεδρο ΝΠ κ. Δ. Βασιλόπουλο και τον συντονιστή κ. Επ. Κλάδη.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: